Wat het rode stoplicht mij leerde….

Oh wat was ik goed bezig! Met afstemmen op overvloed, met elke dag volledig in het vertrouwen stappen dat er altijd genoeg geld is voor mij. Met acties nemen vanuit dat diepe, gegronde vertrouwen. Een heerlijke flow.

Tot ik thuis kwam en ik een brief op de mat zag liggen. Fanmail van het CJIB. Gericht aan mij. Die dag ervoor verkondigde ik nog ‘nee, ik word eigenlijk nooit geflitst, ook al rijd ik vaak te hard’. Goed, ik hoorde die ballon boven mijn hoofd knappen, weg droom. Een boete dus, en geen kleintje.

Het maakte dat ik echt uit het vertrouwen knalde en gelijk dacht vanuit tekort: ‘hoe ga ik dit nu betalen? Wat moet ik laten, wat kan ik nu niet meer doen?’ Ik had het er over met mijn vriendin en mijn wat negatievere gedachten gang zorgde er zelfs voor dat die mindset op haar oversloeg.

We zijn ons bewust van het effect wat we op elkaar hebben. Dus nu hebben we de deal dat we niet meer gaan zeuren of klagen (30 dagen lang, minstens!). Niet alleen over geld, maar überhaupt denken in mogelijkheden en kansen. We helpen elkaar om de juiste mindset te bereiken én vast te houden. We helpen elkaar de juiste vragen te stellen die ons verder helpen, in plaats denken uit alles wat nu vanuit deze beperkte mindset niet mogelijk lijkt. Een eigen challenge dus.

En…wat laat die boete mij nu echt zien?

Hield ik teveel vast? Word ik uitgenodigd om toch die aankoop te doen die ik graag wilde en nu laat om grote uitgaven waarvan ik weet dat ze er aan komen? Geld wat ik nu fysiek even niet heb? Dat is mijn ego die het overneemt van mijn hart en zegt: ‘doe het maar niet. Denk maar even na, Maike’. Terwijl het geld en de energie wel door me heen willen stromen. Dat laat de boete zien.

Ik ben gaan afstemmen op dit stukje. En al schrijvende kwam ik uiteindelijk tot het volgende: je kunt niet uitgeven wat je niet hebt. En daar is hij dan. De MEGA blokkade: je kunt niet uitgeven wat je niet hebt. Die kwam binnen. Ik heb afgelopen tijd veel geheeld op geld gebied. Ik heb onder andere geleerd om me veilig te voelen bij het ontbreken van duizenden euro’s spaargeld. Daar zit mijn geluk en welbevinden niet in.

Goed die blokkade. Hoe breek ik door de illusie heen van tekort? Het geld is er namelijk al. Alles wat ik hoef te doen is te vertrouwen. Uit de kramp, in de creatie en mezelf een ander verhaal te vertellen.

Het enige wat wij hoeven te doen is uit de weg gaan.

Dat is alles. Geef je over aan het nu, ben onstuitbaar. Het gaat erom dat je leert te vertrouwen omdat alles wat je wenst er al is. Door je heel erg te richten op alles wat je denkt nodig te hebben ga je als het ware de stroom van creatie in de weg staan. Die rivier waar ik eerder over schreef.

Aan de kant stappen, vertragen, naar binnen keren en voelen wat er mag ontstaan. Ik geloof echt dat het zo werkt.

Het is goed om iets na te streven. Een doel, met focus. Andere de kant geloof ik ook dat ik bereid moet zijn om alles op te geven. Om het kwijt te raken. Het geld, alles wat ik heb bereikt en opgebouwd. Wat ben je dan, wat blijft er over? Onder de streep, als alle zorgvuldig vormgegeven maskers wegvallen.

Want. Wat als je iets geweldigs bereikt? Je behaalt eindelijk dat doel wat je al jaren nastreefde. Ben je dan gelukkig? In hoeverre ontleen je je identiteit aan je behaalde successen? Wat als het weg wordt genomen? Wat blijft er dan over van jou? Stel je werkt heel je leven voor dat geweldige huis en je kunt het kopen op je 58e, en de dag erna val je om. Even een extreem voorbeeld, maar wat heb je dan en wat bracht het je?

Je komt met niets en gaat zonder bezittingen en toch heb en ben je alles. Wijsheid en overvloed.

Stap uit de wens om te willen weten hoe het zal gaan. Laat de exacte invulling los, dit is zo waardevol! Ja je wenst, ja je hebt verlangens vanuit het diepst van je ziel, en je hebt de mooiste dromen. Die heb je omdat ze van jou zijn. Omdat het de bedoeling is dat je er iets mee gaat doen, dat je ze eigen maakt, dat je ze leeft. Wens en verwacht dat het uitkomt en laat de vorm, de invulling en het hoe los.

Iets kan bij je komen op een manier die je niet hadden kunnen voorzien, of wensen. Die overtreft wat je voor je zag toen je op je rug in het gras lag te dromen. Toen je uit het raam keek van je kantoor. Dus: niet pushen! Ga aan de kant want als je in de weg staat en teveel in de control modus zit lijkt het alsof je het niet echt wilt en komt het dus ook niet. Het universum praat in energie. Hoe kun jij dat ook gaan doen?

Ik kreeg de volgende tip en ik deel hem graag met je: schrijf eens 25 bewijzen op die je laten zien dat geld er altijd voor je is. En wat ik eerder ook schreef: voor een must is er altijd geld. Gaat je wasmachine morgen stuk, dan kom je aan geld voor een vervanging. Wat is nog meer een must voor jou?

Wil jij de volgende stap maken in je persoonlijke ontwikkeling? 

Maak gratis kennis met hoe ik werk via mijn cursus van drie weken. Ik neem je mee in je bewustzijn en deel de stappen met je die voor mij zo belangrijk waren. In deze drie weken mag je ook al je vragen stellen via de mail.

Wil je hierna verder dan heb ik een gaaf online programma. Voor dat ‘happily ever after’ leven wat we allemaal willen en nu ook daadwerkelijk kunnen kiezen.

Heb je vragen? Stuur me een mail of app en dan kijken we samen wat je nodig hebt om jouw volgende stap op jouw manier te zetten.

Geplaatst in Leiderschap, Manifesteren, Personal Leadership, Spiegelgedrag en gezin.

4 reacties

 1. Hoi Maike, dank je voor deze blog. Die gaat net door de bodem heen om eindelijk helemaal te kunnen vallen.En niet alleen omdat ik ook zo’n boete binnen kreeg maar door de blokkade achter de blokkade. Was daarin al van alles aan het zien maar dit geeft me een breder perspectief waarom het gaat zoals het gaat.
  En dat je uiteindelijk alles moet loslaten was me wel duidelijk, maar dat er elke x weer opnieuw op die manier mee omgegaan moet worden nog niet en het lijkt nu wel of ik op alle vlakken alles moet loslaten. Gelukkig met een enorme rust nu maar een stukje inzicht ontbrak nog, nu net gevallen door die bodem en weet weer waarom het zo nodig is steeds dieper te blijven zoeken……en delen.
  Dank voor het mooie inzicht.
  Wim

 2. Hi Wim! Jij bendankt voor je mooie reactie. Het gaat inderdaad om de laag eronder. En dat er altijd een moment van groei na komt. Een uitnodiging om ergens met twee benen in te stappen als het ware. En dat kan soms gepaard gaan met wat contrast. Blijf in dat vertrouwen 😉
  Liefs,
  Maike

 3. Pingback: Over het cadeau in de vreemde verpakking ⋆

 4. Pingback: Wat zegt de geldflow in jouw leven over het erkennen van je waarde? ⋆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *