Wat houdt Shape Your Destiny echt in?

Gisteren zat ik op het terras met een vriendin. ‘Ik heb je zo zien groeien’, zei ze ineens ‘afgelopen jaren ben je van hier naar daar gedaan’. Terwijl ze dat zei hield ze haar ene hand wat lager en de andere wat hoger. Ze vertelde me over haar dagelijkse struggle en dat ze weer is begonnen met werken. ‘Ik vind het werk echt leuk! Alleen had ik gedacht dat ik de energie die ik voel op mijn werk ook mee naar huis zou nemen en dat het daar ook zou doorwerken. En dat is dus niet zo.’ Ze legt uit dat het soms voelt alsof ze achter de feiten aanrent, moe is en haar kinderen eigenlijk alleen maar ruzie maken in plaats van helpen.

Dan zit je heel snel in een cirkel, terwijl je rondjes draait naar beneden is het best lastig om hier uit te komen. Om als het ware even van een afstandje naar je eigen situatie te kijken. Ik heb haar uitgelegd hoe ik het heb gedaan.

Vorig jaar rond deze tijd ben ik begonnen met afstemmen, en intenties zetten.

Hoe wil je je voelen die dag? En wat heb je nodig om je zo te kunnen voelen? Dit klinkt best eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. Het enige wat je moet doen is tijd maken om dat moment te pakken. Als jij invloed wil hebben op je dag dan zul je echt actie moeten nemen. Het komt niet vanzelf. En de enige die veranderingen door kan voeren, dat ben je toch echt zelf.

Ik zie het veel om me heen, mensen die beginnen met intenties, mindset en afstemmen. Na een paar werken merken ze niks en zakken ze weer terug in het drukke leven. En dat is het punt. Het is de bedoeling dat je voorbij dat punt gaat en doorgaat waar andere mensen al lang zijn opgehouden. Als je tenminste kiest voor succes

En dat is exact wat ik doe. Ik heb verschillende momenten gehad waarop ik me afvroeg: is dit het nu? Waarop er eigenlijk altijd iets gebeurde wat ik beschouwde als een teken om door te gaan. Om een strategie uit te zetten voor de komende tijd en actie te nemen. En dat is bij mij allemaal begonnen door af te gaan stemmen op het leven wat ik wil leiden. En door mij daaraan te committeren, met hart en ziel. Door voorbij te gaan aan kritiek. Door opmerkingen als ‘dit is niet de Maike die ik ken’ naast me neer te leggen. Zoals die vriendin gisteren zei: ‘je bent nu veel leuker en je straalt’. Ik moest wel lachen, want zo voelt ik me ook.

Als de beste versie van mezelf.

Ik hoor mezelf nooit meer zeggen dat ik het druk heb. Ik kies ervoor om te doen wat ik wil doen en neem de acties die daarbij horen. Vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel. En dat is een proces. Eentje die je niet binnen een maand kunt afvinken en dat hoeft ook niet, want je groeit hier in. Ik merk dat ik zelf ook steeds een laag dieper ga en nog tegen oude overtuigingen aanloop die ik mag ombuigen. De ene keer gaat dat moeiteloos en een andere keer ervaar ik wat contrast. En dat laatste laat me altijd haarfijn zien wat ik wel en wat ik niet wil. Het zorgt ervoor dat ik afstand neem van dat wat me niet meer dient. Door afstand te nemen maak ik ruimte voor iets nieuws.

Mijn tips die je proces ondersteunen:

Stop met jezelf te vergelijken met anderen.

Kijk gerust naar wat anderen doen en hoe ze dit doen. Vooral de mensen die doen wat jij wilt gaan doen. En bepaal vervolgens jouw weg. Op die manier zit jouw energie in alles wat je doet en trek je automatisch meer aan wat bijdraagt aan dat geheel.

Maak tijd voor jezelf.

Kom af en toe uit die actiestand. Het is goed om een strategie te hebben en stappen te zetten. Het is óók goed om even afstand te nemen en te zien waar je pad nu heen gaat. Is het nog gelijk? Of mag je hier en daar wat aanpassen? Een avondje lekker eruit is dan ook een bijdrage.

Alles is energie, ook die niet betaalde rekening.

Open je mails en doe er iets mee. Blijf communiceren en aangeven wat je nodig hebt. Zowel van jezelf als van de mensen om je heen. Alles wat je doet mag een bijdragezijn voor de persoon die jij over een jaar wil zijn. Wat wil jij echt?

Laat verantwoording daar waar die hoort.

We doen soms teveel ons best om behulpzaam te zijn. Natuurlijk is het een prachtige eigenschap. Vraag jezelf ook eens af: wat kost mij dit? Je helpt een ander niet door verantwoording te dragen. En jezelf al helemaal niet.

Ben jij klaar om echt te weten wie jij bent en wat je wilt doen met je leven? Ongeacht je leeftijd, inkomen of eerdere fouten die je maakte. Jij mag kiezen! Meld je dan aan voor Shape Your Destiny. De online reis waarin we in 8 dagen stappen gaan zetten. Het mooi is dat je ook nog eens kans maakt om een plek te winnen in mijn nieuwe programma wat dit najaar start: Level up your Leadership! Ideaal als je na de 8 daagse gelijk door wil gaan naar die mooiste versie van jou.

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Shape Your Destiny.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.