Wat ik leerde toen ik op mijn rug in het gras lag en naar de wolken staarde.

Ik hoor mensen vaker zeggen: ik ben best tevreden. En vervolgens vragen ze mij of het misschien niet genoeg is en of tevreden zijn óók goed is. Voor mij betekent tevreden zijn dat je je neerlegt bij een situatie of dat iemand genoegen neemt met minder. Dat betekent niet dat je niet dankbaar kunt zijn voor alles wat je hebt. Vanuit dankbaarheid kunnen we wensen en vragen om onze volgende stap.

Laten we eens even een tijdje terug gaan. Terug naar toen jij nog een kind was, kun je dat? Wat voor dromen had jij toen je opgroeide of waar was je super goed in? Het zijn zulke typische vragen die nogal eens terugkomen bij het afnemen van een beroepskeuzetest omdat we het zelf even niet meer weten en gaan zoeken.

Weet je het nog?

Dromen hebben we allemaal. We zijn ze alleen vaak vergeten of onze binding met wat we van nature het beste doen verloren.

Zelf kon ik lang weinig met het antwoord omdat ik niet wist hoe ik het toe moest passen. Wat heeft het feit dat ik een super beroemde actrice wilde worden te maken met wat ik nu doe en wil doen?

Eigenlijk heel simpel, vertaal het eens naar wat je doet zonder er een beroep aan te koppelen.

Een beroemde actrice is (meestal) rijk en kan door haar vermogen niet alleen het werk doen wat ze wil doen, maar ook goede dingen bereiken met het geld. Ze kan haar naam verbinden aan een doel waar ze een persoonlijke binding mee heeft en bewustzijn vergaren, mensen aanspreken. Ze wordt gehoord door een groot publiek. En dát kwam wel even binnen.

Een ander beroep was kapster. Natuurlijk. Ik had poppen met lang haar en daarna niet meer. Als kapper geef je mensen door hun haren mooi te doen een goed gevoel over zichzelf. Ze kijken in de spiegel en zijn na hun bezoek aan jou weer blij met wat ze gespiegeld krijgen. Wat ik graag deed en ook goed in was? Optreden. Ik gaf thuis hele playbackshows en was (ben) gek op muziek.

Stop het geheel in bij elkaar en dan kom ik uit bij waar ik naartoe wil. Het verschil maken in de wereld, inspireren op grote schaal, mensen naar hun essentie leiden zodat ook zij gaan doen wat ze te doen hebben. Door mee te gaan in het schoolsysteem en al vrij vroeg een vervolgopleiding te kiezen gaat het gevoel naar de achtergrond. Dat is waarom ik graag een hervorming van het huidige onderwijs wil zien. We willen geen kudde dieren zijn en zijn het stiekem toch allemaal wel een beetje. Vaak om dat we niet beter weten of het simpelweg vergeten zijn.

Jouw droom, wat wilde je worden als kind en wat is er gebeurd met je plannen?

Ik ben actief op zoek gegaan naar mijn missie, het waarom van mijn zijn. Sinds ik dat weet voel ik me gelukkiger en ervaar ik meer innerlijke rust. En sinds ik het weet moet ik vooruit. Ik schrijf en zet stappen richting mijn droom, ik wil niet anders. Ik zou het bijna een drang noemen, ik lees en leer zoveel momenteel en geniet van alle mensen die ik ontmoet en bepaal ondertussen mijn eigen koers.

Het hielp me om te kijken naar wat ik wilde worden als kind en wat me natuurlijk gezien het makkelijkst af gaat én waar mijn uitdagingen liggen. Hoe staat het met jouw dromen? Weet je nog wat je voelde toen je op jij rug in het gras lag en keek naar de voorbij drijvende wolken. Mijmerend over wat je ‘later’ allemaal zou gaan doen?

Wat weerhoud je er van om alsnog te gaan voor je droom?

Vaak liggen hier twee dingen aan ten grondslag.

Angst. Niet zozeer de angst dat het niet lukt, maar juist de angst dat je slaagt. Hoe dat zit? Velen van ons zijn zo geconditioneerd dat we geloven dat succes ongekende risico’s met zich meebrengt. Zoals valse hoop die alleen maar kan leiden tot teleurstelling. Of we associëren succes met zaken waar we ons niet altijd comfortabel bij voelen zoals concurrentie of afgunst. Wil je succes? Dan zul je je hoofd nu eenmaal boven het maaiveld uit moeten steken. Ben jij die leider?

De tweede is dat je zelf niet gelooft dat het kan. We willen succes en verwachten het vervolgens niet. En dat is het verschil. Wil en verwacht succes. Voel dat het van jou is. Heb een open levenshouding, sta open voor mogelijkheden.

Als ik even kijk naar mezelf. Mijn huis staat te koop. Vanuit mijn ego bedacht denk ik: dit huis is zo verkocht. En nu staat het nóg te koop. Hoe meer open ik ben en het laat gebeuren, hoe meer ik open sta voor mogelijkheden. Het is zoals het is en misschien ontstaat er nu iets wat beter is dan de verkoop. Of komen er mensen die meer voor het huis betalen. Of is het huis waar ik kom te wonen nog niet beschikbaar. Je weet het niet! Houd je opties open!

We hebben mensen nodig die anders zijn, die anders willen en durven te zijn! Laat je niet tegen houden door anderen, wat een ander zegt over jou, zegt meer over die persoon zelf dan over jou. Leef vanuit je hart en blijf authentiek, leef vanuit je eigen kern en essentie.

Kun je wel wat hulp gebruiken om snel tot jouw eigen kern te komen?

Je kunt nu kiezen tussen Empowerment & Essentie coaching en Empowerment training. Wil je eerst kennis maken? Neem contact op en dan plannen we een gratis Skype gesprek van 20 minuten en leg ik je uit wat ik voor je kan doen.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *