Wat je van mij kunt leren over mijn blikseminzicht.

‘Maike, hoe doe je dit allemaal? Wil je mij alsjeblieft stap voor stap uitleggen hoe jij het doet? Ik houd het niet vol en ben zo boos op mezelf dat ik weer op een punt ben geraakt waarop ik het gewoon niet meer weet. En jij lijkt het allemaal te kunnen en te doen en je ziet er ook nog zo geweldig uit!’. Goed, laat ik gelijk toegeven dat dit allerlaatste stukje mijn eigen fantasie is.

Ik heb vrienden die niets hebben met wat ik schrijf en doe. En ik heb vrienden die nieuwsgierig zijn. Die meekijken. Ze lezen mee. Vandaar ook deze vraag. Ik heb hem nu een paar keer gehoord, ook van anderen (vaak vrouwen) uit mijn omgeving. En steeds vertel ik mijn verhaal. Ik vertel wat ik doe en hoe ik het doe.

Tot ik me iets realiseerde.

Ik ga veel verder. Kijk, ook ik kom ergens vanaf en heb een verleden, net als jij. Ik heb een sleutelmoment gekend. Een moment dat ik als het ware werd getroffen door een blikseminzicht. Het moment dat alles en iedereen om me heen bijna letterlijk wegviel en ik ineens alleen aan die tafel zat en wist dat ik het vanaf dat moment anders zou gaan doen. Het moment dat de vrouwen die bij me waren ook wisten dat ik niet meer terug zou stappen.

Hoe? Geen idee. Spannend? Ja!

Vanaf toen ben ik acties gaan nemen op gevoel. Toen ik voelde dat ik een blog wilde bijhouden, nam ik de actie. Later voelde ik dat ik een website nodig had om mijn verhaal kracht bij te zetten en heb ik die gemaakt. Ik had helemaal geen verstand van websites bouwen, het is me wel gelukt. En zo ben ik door gegaan, ik keek naar hoe anderen het deden en werkte ondertussen hard om mijn eigen verlangen en droom zo helder mogelijk te krijgen.

Mijn droom dat zoveel mogelijk mensen hun leiderschap leven. Dat ze de verantwoording nemen voor hun leven en de keuzes die ze maken. Waarom? Omdat dit hard nodig is. Zo vaak gaan we voorbij aan wat we voelen omdat ‘het geld er niet is’ of ‘ik ben hier te oud voor’. De waarheid echter is dat je nooit ergens te oud voor bent, geld er voor jouw droom altijd is en je stap voor stap kunt bouwen aan dat wat je écht wilt!

En dat is denk ik het verschil.

Ik doe het niet alleen maar ik dóe het ook echt. Wat het verschil is? Ik ga door waar anderen al lang zijn gestopt. Elke dag stem ik af. En elke dag luister ik mijn eigen audio waarin ik mezelf vertel waar ik over een jaar sta. Ik stel vragen en het aller belangrijkst: ik neem actie als ik een antwoord krijg. Dit kan een inzicht zijn, of iets wat iemand ‘toevallig’ tegen me zegt of een persoon naar wie mijn aandacht steeds wordt getrokken. Door de actie te nemen merk ik dat de uitkomst steeds bijzonder is en altijd een mooie bijdrage is voor mij.

Daarbij ga ik niets uit de weg en vertrouw ik volledig op mijn gevoel. Hoe maak je hier nu een gewoonte van?

Neem een besluit en ga staan voor je verhaal.

Ook als je verstand (of omgeving) zegt: zou je dit wel doen? Maak de keuze en laat je er niet vanaf brengen als het goed voelt voor jou. Je kunt open staan voor tips en adviezen. Richt je daarbij liever op mensen die een paar stappen voorlopen op jou. Niet op de mensen die vast zitten in vele oude overtuigingen. Die zullen jouw besluit of wat je dan ook doet benaderen vanuit een mindset die gaat over angst en tekort. Dat is oké, zie dat wel voor wat het is en neem die angst niet over.

Ik heb gemerkt dat dit vaak wel het heikele punt is. Ik koos en merkte (en merk) nog steeds dat niet iedereen me volgt. Of wil volgen. Dat mensen soms zelfs geïrriteerd zijn als ik iets deel. En het enige wat hier gebeurd is dat zij nog niet zover zijn. En dat is helemaal goed. Onthoud dat ook, jij hebt jouw weg en jouw pad loop je deels samen en deels alleen. We vullen het alleen zo in dat iets ‘voor altijd’ moet zijn. Probeer af en toe voorbij te gaan aan alle oordelen die je zelf hebt. Voel ze, laat ze er zijn en neem even geen actie op basis hiervan. Probeer van een afstandje te kijken naar wat er echt aan de hand is.

Blijf doorgaan en zie altijd voor je waar je heen wilt.

Dit kun je prima bijstellen, blijf ondertussen stappen maken. Ik ga altijd door. Ook als het druk is. Natuurlijk is balans houden ook belangrijk, ik merk echter dat wanneer ik ‘werk’ aan mijn verlangen, dit niet voelt als werken. Op drukke dagen stem ik op een andere manier af. En soms is even wat afleiding is ook prima, laat het alleen niet overheersen. Zorg dat je een manier vindt die past bij jou om de focus vast te houden. Kies waarvoor je wilt staan en voor wat je wilt.

Zeg alleen ‘ja’ als je dit echt zo voelt.

Als je ervoor kon kiezen om in je huidige situatie te zitten, zou er nu dan voor kiezen? Zou je dan het leven leven wat je leeft? Of zou je iets anders kiezen? Dat is de vrijheid die je hebt en die ik elke dag neem. Kies hoe je je wilt voelen en doe dat. Alleen nadenken en dromen brengt je niets, neem de actie.

Wat ga jij vandaag doen of juist laten?

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Pingback: Hoe vaak laat jij die taart nog aan je neus voorbij gaan? ⋆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.