Wat jij van mij kunt leren over jezelf laten zien en centraal zetten.

Elke dag stem ik af. Ik luister naar mijn intenties die ik zelf ingesproken heb of naar mijn ingesproken script. Daarin vertel ik mezelf hoe ik me wil voelen en welke realiteit ik kies. Niet alleen vandaag maar elke dag opnieuw. Ik weet dat als ik verandering wil, ik zelf de stappen zet.

Nu schrijf ik iets anders op dan voorheen:

Vandaag is de dag dat ik mezelf in volle glorie, magie en kwetsbaarheid laat zien. Vandaag is de dag dat ik kies voor mijn geluk. De poort naar oneindige mogelijkheden gaat nu open voor mij.

Er is weer een nieuw proces in gang gezet van binnen en daarmee ook om me heen.

Eentje die weer een laag dieper gaat. Eentje die mij laat voelen op een dieper level hoe vaak ik vanuit controle handelde en hoe vaak ik mijn ware zelf nog niet liet zien. Vorige week droeg ik iets op mijn werk wat ik niet vaak draag. Ik kreeg een paar keer de vraag of het nieuw was. Nee zei ik. En ik dacht: letten jullie niet op? Later vroeg ik me af, laat ik mezelf misschien niet zien? Je realiteit creëer je immers zelf. Kies ik niet zelf ervoor om steeds dezelfde jurken te dragen en wil ik juist meer laten zien van mezelf?

Het ligt niet aan de ander, het zit in mij.

Een mooi besef naar aanleiding van een kledingstuk en een opmerking van styliste Cynthia Kloosterman. Doordat ik afstem en voel wat ik nodig heb, komen er mensen op mijn pad die me iets laten zien. Die even de vinger leggen op iets dat me raakt. En dat kan pijn doen. Ik voel dit omdat ik er iets mee mag en kan. Omdat ik weer een laag dieper mag.

Ik weet namelijk dat ik leef en handel vanuit een stukje controle. Dat heeft me jaren lang geholpen en ergens gebracht. Nu voel ik dat het anders mag. Dat ik het mannelijke en vrouwelijke nu kan verenigen.

Daarin mag ik het gevecht met de draak aangaan.

Deze draak is een archetype en staat voor iets wat groot en onbekend is. Misschien zelfs onplezierig voor jou. Ken jij jouw draak? Ik ben met de mijne aan de slag gegaan. De draak benader je namelijk vanuit een aantal sub persoonlijkheden, vanuit ankers die je plaatst op de vloer die staan voor bijvoorbeeld de krijger, de onschuldige of de tovenaar en nog een aantal anderen.

Iedereen heeft deze sub-persoonlijkheden in zich. Buiten dit krachtveld ligt een positie die je neutraal laat kijken naar je draak en deze persoonlijkheden. Je kunt zo zelf vanuit steeds een andere invalshoek emoties en inzichten ontvangen, ze loslaten of juist laten ontstaan.

Wat heeft dit proces mij nu laten zien?

Dat ik veel meer mag zijn, schrijven en spreken vanuit mijn gevoel, vanuit kwetsbaarheid. Ik kan het heel goed verwoorden en omschrijven vanuit dat gevoel, maar ik voel het nog niet altijd tot in mijn kern. En dat is nu juist mijn essentie. Dat is wat ik doe. Jou empoweren en je essentie laten ontdekken en voelen en hoe jij liefdevol je plaats inneemt. Soms mild, soms resoluut. Soms lief, soms krachtig. Ik leer jou hoe je jezelf centraal kunt zetten.

Hoe ziet die volledig empowerde man of vrouw eruit die al in jou zit? Omschrijf deze persoon eens. Hoe zou je deze persoon willen laten zien aan de buitenwereld, welke acties neem je. Wat doe je of wat laat je juist?

Elke dag of beter nog, elke tien seconden kun jij kiezen. Wat hoorde bij jou en was jouw waarheid, wat mocht er niet zijn? Wat hoorde bij jou..ook al ben je het niet.

Dit is mijn empowerment. Kwetsbaar, vol kracht en levend vanuit mijn essentie.

Vanuit mijn essentie weet ik wie ik ben en waar ik voor sta. Het zorgt ervoor dat ik weer opsta. En doorga. Wil je ook aan de slag met je draak? Dit proces is onderdeel van mijn Empowerment training, een volledig verzorgde dag vol transformatie, heling en richting geven aan jou die zichzelf liefdevol centraal plaatst.

Geplaatst in Empowerment, Essentie, Je ware zelf zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.