Wat kan er gebeuren als jij je verlangen gaat leven?

Hoe kom je nu eigenlijk in die beweging en hoe blijf je hier in? Op weg naar het leven van je verlangen kom je van alles tegen. Zowel van binnen als om je heen. Je omgeving die spiegelt. Je innerlijke belevingswereld die verandert.

Het ene moment is het rustig, het volgende kan juist voelen als een achtbaan. Met ups en downs. Als je in de lift zit voel je je fijn. Alles gaat goed. Als je daarna even naar beneden lijkt te gaan en je misschien acties neemt van je oude ik, kun je erna hard oordelen naar jezelf.

Een voorbeeld is terugvallen is denken vanuit tekort – een gebrek aan tijd of geld – je neemt dan andere acties dan wanneer je vertrouwt dat er altijd genoeg is voor je. Op dat moment doe je dingen die minder vanuit je hart komen en zorg je ook minder goed voor jezelf.

Je werkt te lang door, je eet of drinkt wat niet goed is voor je.

Vergeet niet dat je altijd in beweging bent en groeit, zowel op de momenten die fijn voelen, als de momenten die wat oncomfortabeler kunnen zijn. Misschien zelfs nog wel meer op de momenten die minder prettig voelen.

Wat zichtbaar wordt is een contrast. Wat wil je wel en wat wil je niet? Na zo’n moment ben je je ook bewuster dat je dan wat meer in je hoofd zit als het ware en daardoor minder goed voor je zelf zorgt.

Bijvoorbeeld, je weet dat jij je goed voelt bij regelmatig sporten. Het helpt je om lekker in je lijf te zitten waardoor je je gewoon fijner voelt. En toch doe je dit niet omdat iedereen je wel ergens voor nodig lijkt te hebben. Of je vertelt je dat het druk is en je eigenlijk geen tijd hebt. Je plaatst je eigen behoeften naar achteren.

Op het moment dat je leeft vanuit je hart, dan zet je jezelf op die eerste plek.

Het mooie is dat jij op die plek prima voor je kinderen kunt zorgen als je ze hebt. Misschien nog wel beter zelfs. Omdat jij je goed voelt én het voorbeeld bent wat je wilt zijn. Wat ik je mee wil geven is dat wanneer jij goed voor jezelf zorgt – en of dit nu over eten gaat, over sport of iets anders, vanuit dat ben jij al de grootst mogelijke bijdrage voor je omgeving. Doe dus vooral wat goed voelt. Alle bezwaren van anderen en jezelf, leg die eens naast je neer.

Zodra je ervaart dat het allemaal weer eens niet lekker loopt kun je je afvragen: op welk punt ga ik nu aan mezelf voorbij?

Neem bijvoorbeeld die mensen om je heen die continu over je grenzen heen gaan. Je ouders die altijd een beroep doen op jou en jij die zich verplicht voelt om er altijd gehoor aan te geven. Of je baas die altijd iets extra’s vraagt zonder compensatie.

Vraag jezelf dan eens af waarin jij over jouw eigen grenzen heen gaat?

Wat heb je nodig en wat geef je jezelf niet? Op het moment dat je het jezelf niet geeft namelijk zul je het ook echt niet van anderen krijgen. Als je je grens niet aan durft te geven en niet eens gewoon op je strepen gaat staan, dan blijft dat ook zo. Ga staan voor de man of vrouw die je bent. Het is zonde om het niet te doen. Leef dat leven van je, anders leeft het jou.

Als jij niet kiest dan word je gekozen. En dat werkt door in van alles. Ben je niet eerlijk binnen je relatie, dan krijg je dat ook keihard terug gespiegeld. Het ware geluk zit in jou, het begint altijd en bij alles bij jou, nooit bij de ander.

Op moment dat het voelt alsof je twee stappen terug doet, stap dan eens opzij. Kijk eens wat er echt aan de hand is. Wat heb je nodig? Door welke belemmering of overtuiging mag je heen breken? Misschien is het er een waarvan je al lang gedacht had dat deze uit je systeem was. Dat kan even confronterend zijn en voelen alsof je ergens een afslag hebt gemist of zelfs steken hebt laten vallen.

De waarheid is anders.

Het laat je zien dat je weer een level dieper door die overtuiging breekt, als je hem aan durft te gaan. Als je hem recht in de ogen aan durft te kijken.

Ik werk zelf meer met de energie van de nieuwe en volle maan. Ik dans niet buiten in het donker terwijl ik spreuken prevel, ik ga mee op de energie die verbonden is aan de tijd die dan van toepassing is. Op dit moment is dat de energie van uniek zijn en vernieuwing. Ik merk dat ik de behoefte voel me meer uit te spreken en om mijn aanbod meer in lijn te brengen met mijn essentie, met mijn energie.

Soms is deze zacht. Op andere momenten is deze harder en intens. Ik ga er nu in mee en geef gehoor aan wat er door mij heen wil ontstaan. No holding back. Sinds ik kies voor zichtbaarheid, merk ik dat er iets nieuws in mij is aangeboord. Een nieuw level van zichtbaarheid. Eentje die ergens voor staat en door belemmeringen heen brengt omdat deze zichtbaar zijn.

Wat je zelf kunt doen? Afstemmen.

Vragen die je in deze periode kunt stellen zijn bijvoorbeeld:
Wat wil ik heel graag maar kies ik nog niet?
 Welke belemmering staat mij nu in de weg?
 Wat zou ik nu doen als ik nergens bang voor was?
 Wat is mijn unieke creatieve idee?
 Hoe laat ik meer vreugde toe in mijn leven?

En de mooiste vraag die je jezelf kunt vragen: wat zou liefde doen? Wat kies ik als ik echt van mezelf houd?

Geplaatst in Afstemmen, Essentie, Je ware zelf zijn, Personal Leadership, Verandering.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.