Wat neem je waar en wat doe je ermee? Blog met een gouden tip!

Er is veel meer dan wij kunnen waarnemen met ons fysieke oog. Alles wat we horen en zien is slechts de helft. Voor mij is dit nog wel een ‘dingetje’. Om de simpele reden dat mensen nog zo snel (en hard) oordelen.

Als je kunt kijken en voelen zonder oordeel. Hoeveel mooier en waardevoller is je eigen leven dan? Je kunt je tijd en energie op een bepaald moment maar één keer besteden. Je kiest waar jij je energie aan geeft. Is dat door boos te zijn op iemand anders, om wat hij of zij doet? Of is dat om echt te zien en voelen waar de boodschap over gaat. Zonder er per definitie boosheid of misschien wel angst bij te voelen?

Of misschien ben je zelfs wel bereid om te kijken naar wat de boosheid of frustratie die je voelt aan jou wilt vertellen? Ben je iemand die afhankelijk is van anderen om gelukkig te zijn? Of ben je zelf blij en voegen anderen iets toe aan jouw leven? Ben je financieel afhankelijk van iemand anders? Voel je je belemmerd in je dagelijkse doen?

Geloof je – bewust of onbewust – in de illusie dat de ander ons geeft wat we denken nodig te hebben? En dat je het kunt krijgen door boos te zijn? Vanuit die boosheid zal je echter nooit krijgen wat je verlangt. Zodra je dat los kunt laten en weet dat je die woede helemaal niet nodig hebt om wat dan ook te krijgen….daar zit je groei. Je groei als mens.

Het liefst wil je misschien wel dat de ander zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar daden. Maar is het wel zo? Heeft de ander echt iets misdaan? Ken jij het hele verhaal? Kun je in het hoofd van de ander kijken en voelen wat die persoon voelt? Of weet je het eigenlijk helemaal niet zo zeker?

Je weet het antwoord al.

Natuurlijk mag je af en toe boos zijn. Laat het er ook vooral af en toe even uit. Blijf echter ook eerlijk naar jezelf en naar de ander. Vraag jezelf: wat heb ik nu nodig als ik zo boos ben? Door in de vraag te zitten geef je jezelf de ruimte om te zien welke bijdrage iets voor jou is of kan zijn.

Wat kun je nog meer doen?

Zodra je weet wat je nodig hebt kun je stappen gaan zetten. Je hoeft niet te wachten op de ander namelijk. Dat is nu net het mooie! Misschien krijg je wel nooit een antwoord. En hoe cool is het als je beseft dat jij dat antwoord misschien ook wel helemaal niet nodig hebt.

Je boosheid kan je laten zien dat je je onbegrepen voelt. Spreek dit eens uit. Is er in dat onbegrip ook iets wat je jezelf nog (meer) mag geven? De ruimte om je ware zelf te zijn bijvoorbeeld. Zonder allerlei dingen die jezelf op legt. Een ander kan je namelijk alleen iets opleggen als jij dit toestaat.

Een kleine verandering met een groots effect.

Wat kun jij nu zelf doen? Ik heb een kleine verandering voor je die een groot effect heeft. Een onmetelijk effect zelfs. Het belangrijkst is dat je handelt vanuit liefde. En hoe zoet ook mag klinken…het werkt echt. Het laat je anders kijken naar jezelf, naar anderen en situaties. Stel; je bent ergens boos of gefrustreerd over (of een ander gevoel, wat dan ook). En je wilt graag in gesprek gaan met iemand. Stuur dan liefde of hartjes vooruit. In gedachte. Laat de uitkomst van het gesprek los. Hul de ruimte waar je je in gaat bevinden in liefde of wit licht. Probeer het maar eens en sta versteld van het resultaat. Het resultaat wat jij zelf kunt creëren door een situatie of iemand te benaderen in liefde. Vanuit jouw krachtige zijn.

Zend je liefde en positiviteit uit dan krijg je dit ook terug. Hul jezelf in een deken van liefde. Over alles wie jij bent en wat je doet en wat je zegt. Speel ermee en je zult merken dat het ervoor zorgt dat jij anders gaat kijken naar alles wat er om je heen gebeurt. En het mooiste? Anderen ook naar jou!

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Manifesteren, Personal Power.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.