Welke dingen staan er op jouw to-do-lijstje?

Het is voorjaar in 2001. We zaten op een terras in Den Bosch en vierden dat mijn vriendinnetje was afgestudeerd aan de HEAO. Ik zat naast haar vader, heerlijk in de zon. Hij vertelde me iets wat me altijd is bijgebleven. Hij nam een slok van zijn biertje en terwijl voor zich uitkeek zei hij: ‘Nu gaan jullie levens veranderen, Maike. Jullie gaan nu werken en over een tijd krijg je een vriend, ga je trouwen en heb je je eigen gezin. Dan zie je elkaar niet meer zo vaak en ga je meer plannen’.

Ik weet nog dat ik dat niet geloofde en dat mijn blik dat ook wel verraadde. Dat ik dacht ‘hoe kan dat nu?’ Het is altijd zo gezellig, hier veranderd echt niets hoor! ‘Let maar op!’ zei hij. Nu, 16 jaar later zijn zij en ik nog steeds vriendinnen. En haar vader had gelijk.

We gingen van een ongecompliceerd leven op kamers naar een huis. Naar een drukke baan. Van nog steeds geweldige avonden stappen naar de eerste hond die zijn intrede deed. Het volgende koophuis. Huwelijken waarop we elkaars getuigen waren en de kinderen kwamen ook. En nu zit ik hier aan de kamertafel te schrijven en vraag ik me af: is het zo, of creëren we dit zelf?

Is een opmerking die je hoort op een terras er eentje die iets in je activeert als het ware en dat je later mag kijken, wat wil ik hiermee? Is het waar voor mij? Wat is er gebeurd tussen die middag in 2001 en nu?

Wat moet jij geloven zodat het leven kunt leven wat jij wilt?

Ik houd niet van volgeplande weekenden. Van allerlei verplichtingen. De ene keer vind ik de rust fijn en de andere dag wil ik eruit. Zonder planning en zonder van alles te moeten. Allerlei to-do lijstjes en verplichtingen die je eigenlijk helemaal niet wilt.

Wat doe jij?
Weet jij wat je wilt of ben je lijstjes aan het afwerken?
Zit jij ook aan een tafel en is het nog leuk bij jou?
Of is kiezen voor jou heel lastig, als je even heel eerlijk bent?

Hoe kom je van A naar B? Van overleven met lijstjes naar vertrouwen en overgave. Van drukte, tijdsplanning en praktische efficiency naar voelen wat je nodig hebt en daarnaar handelen. Dat klinkt simpel, dat is het allerminst. Het vraagt om Gezond Egoïsme. Het vraagt erom dat jij Goud Eerlijk bent naar jezelf en kiest.

Dingen anders doen is niet altijd gemakkelijk, ik weet dat. Ik heb de keuze gemaakt en hier heb ik even over gedaan. Ik heb de keuze gemaakt en nu hoor ik: ‘Je bent niet meer de Maike die ik kende’. En dat klopt. Weet je waarom? Omdat ik een betere en krachtigere versie ben van mezelf. Omdat ik ben uitgebroken uit het leven wat ik dacht te moeten leiden. Doet het geen pijn als mensen zoiets zeggen of me ontvrienden? Jawel. Absoluut. Het raakt me elke keer weer. Ook ik hield graag al die ballen hoog. Omdat ik dacht dat het zo hoorde.

En toch ben ik gelukkiger dan ooit. Ik heb geleerd hoe ik mijn kansen kan creëren vanuit een ander bewustzijn. Vanuit mindset en intenties. Ik heb mijn kansen niet alleen gecreëerd, ik neem ze ook.

Te midden van alles wil je niemand teleurstellen. En toch doen we dit zo vaak naar onszelf. We nemen niet de rust die we nodig hebben. Nee we gaan naar die BBQ, naar dat feestje en natúúrlijk helpen we mee met de organisatie van het buurtfeest. Ik kies anders. Ik neem mijn ruimte en doe waar ik energie van krijg. Dat brengt me ook meteen op het antwoord op de vraag die ik de laatste tijd zo vaak krijg: ‘hoe doe jij dit?’

Ik kies.

Ik kies vanuit mijn waarheid en wat op dat moment bij mij past. Die vrijheid neem ik, omdat deze er is. In het begin was dit spannend. Ik was bang voor de reacties van de mensen om me heen. En die kwamen ook. Misschien wel juist omdat ik er bang voor was.

Ondertussen ga ik door met kiezen. Met voelen wat ik nodig heb en doen wat me echt blij maakt.

Ik geef mijn verlangens, behoeften en dromen alle ruimte die ze nodig hebben. Zoals ik dat al deed in dat voorjaar, zestien jaar geleden. Ik weet wat ik wil en wat ik nodig heb om daar te komen. Daar kan ik jou ook mee helpen. Wil je meer weten? Plan dan nu een gratis Skype gesprek in van 20 minuten en dan vertel ik jou wat ik voor je kan doen zodat jij ook die verlangens alle ruimte geeft en waarmaakt.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.