Welke onzin heb jij in je rugzak gestopt?

Jezelf zijn – authenticiteit – het is wat we willen. We weten dat dit de enige weg is voor echt geluk. En toch stoppen we onderweg meer in onze rugzak dan we kunnen dragen en dan wat echt van ons is. We dragen zoveel voor anderen dat de balans doorschiet. Ons welzijn, hoe we ons voelen komt dan al snel in het gedrang.

En toch ga je door.

Helemaal jezelf zijn, nergens terugstappen, geen woorden inslikken, je niet aanpassen omdat het is wat ander verwacht of wilt. Mijn verlangen leven en elke dag een beetje meer vorm geven. Ik vind het heerlijk. En toch is het niet wat ik altijd deed.

Dragen, zorgen en overnemen van de ander. Vaak doe je het onbewust. Als jong meisje was ik al heel bewust en keek ik naar mijn vader. Zolang ik zijn borstkas zag bewegen was het goed. Het was de tijd na zijn hartinfarct. Tot later iemand me leerde dat ik geen invloed had op hem, wat ik ook deed. Het kostte mij alleen maar tijd. ‘Als het tijd is dan gaat hij toch wel’. En zo kon ik het teruggeven en mezelf aanleren om voorbij het dragen te gaan.

Het lot is allebepalend. Wanneer we te lang in de worsteling zitten en zoeken naar hulp, wat horen we dan? Je moet balans zoeken en leer om prioriteiten te stellen.

Altijd beweeg je tussen ‘moeten’ en ‘zijn’. Moeten brengt je niet bij de kern, het is een workaround, een hack, maar geen oplossing.

Als je niet blij bent met waar je je nu bevindt in je leven, weet dan dat elke situatie en ervaring zijn plaats kent en een doel heeft. Laat ze er zijn, zonder oordeel. Vind eens even niet zoveel van de 180 deadlines op je werk.

Je oogst wat je zaait. Voor elke oorzaak is er een gevolg. Zodra je hier uit de weg kunt stappen ervaar je dat de strijd die je ervaart niet bepaalt wat de ervaring is die je hebt. Je keuzes bepalen je weg. Dus kom op voor datgene waar je echt in gelooft, voor wie je bent.

Zolang je elke situatie vanuit jezelf aan gaat, altijd oprecht, en je intentie in lijn is met je hoogste goed. Dan komt de oplossing uit diezelfde frequentie / vibratie voort. Zie het maar als ‘iets’ wat bij elkaar hoort. Laat je verrassen door uitingen van liefde, vriendschap, empathie en moed. Op momenten dat je het misschien wel helemaal niet verwacht. Want als je alles voor je ziet in gedachten – en als het ware al een screnario creëert, een film in je hoofd – dan maak je het lastig om iets anders te laten gebeuren. Dat wat in het hoogste belang is van jou.

De mooiste ideeen krijg je vanuit een staat van zijn die komt vanuit jou, vanuit je hart, als je volledig jezelf kunt accepteren. Als je kunt vragen om dat wat je nodig hebt (niet om wat je denkt wat je nodig hebt) en het kunt ontvangen.

Je hebt veel meer mogelijkheden en keuzes dan je denkt. Je hoeft de ander niet te dragen, laat jezelf dragen. Welk pad mag je lopen? Wat trekt er aan je en wat negeer je nog? Het zijn vaak de dingen waarvan je jezelf vertelt dat het toch niet lukt of kan. De dingen waar jij jezelf van vertelt dat je er nog iets voor moet doen. Welke stap kun je wél al zetten en welke stap komt daar weer na? Maak het overzichtelijk voor jezelf en bedenk een plan wat haalbaar is en wat past bij jou.

Ik voelde bijvoorbeeld heel sterk dat ik meer te doen heb. Zonder dat ik exact wist hoe en wat. 

Steeds weer stopte ik dat verlangen weg. Tot er ineens een niet te stoppen drang was om te gaan schrijven. Die was er altijd al, alleen nu in een andere vorm. In plaats van het boek waar ik aan schreef ontstond er een blog. Iets later had ik het gevoel dat ik een website móest hebben. En dus leerde ik hoe ik dit kon bouwen. Stap voor stap. In mijn tempo. Natuurlijk gaat mijn ego hier nog wel eens mee aan de haal en wil ik het nog mooier maken, nóg professioneler.

Vanaf dat moment won ik prijzen.

Zo leerde ik hoe ik kon ondernemen vanuit mijn hart, hoe ik kon schrijven van uit mij en hoe ik mezelf kon presenteren op video. En dat bleek ik nog leuk te vinden ook.

Na de BreakOut sessies – ik brak elke keer even hard mee uit – zijn er nu de Soul Shift Sessies waarin alles op bijzondere wijze samen komt. Ik leer je hoe je anders kunt kijken. Naar jezelf, je omgeving, je kinderen. Hoe je vanuit de situatie die je nu ervaart als worsteling en strijd kunt bewegen naar een omgeving die er is voor jou, die jou dient. Ofwel stap voor stap in jouw tempo beweegt naar jouw verlangen.

Het enige wat je nodig hebt is dat vonkje. Samen maken we er een vuur van dat je steeds groter maakt en dat je voedt. Eentje die niet meer dooft en jou elk moment verwarmt. Dansend van het donker naar het licht.

Je verlangen om op jouw manier de wereld mooier te maken door helemaal jezelf te zijn. Jezelf toestaan om de vorm aan te nemen van je ware zelf. Ben je klaar om je eerste stap te nemen? Meld je dan nu aan voor Soul Shift Sessions. De eerste is al op zaterdag 7 juli. Je bent zo welkom. Hoe zou het zijn om elkaar live te ontmoeten?

Geplaatst in Anders denken, Geen categorie, Je ware zelf zijn, Spiegelgedrag en gezin, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.