Wens, kies en maak van 2017 jouw jaar!

Het is december, we zijn alweer over de helft van de laatste maand van dit jaar. De tijd dat we traditioneel het licht in huis laten schijnen. Lichtjes, kerstbomen, versieringen en muziek. De tijd van inkeer, een terugblik en stiekem kijk je misschien ook al vooruit. Een tijd van familie, gezelligheid en warmte.

Een tijd waarin er mensen zijn die ongelooflijk geconfronteerd worden met zichzelf. December kan een mooie maand zijn maar december kan ook zwaar en heftig voelen. Deze tijd wil je delen met de mensen van wie je houdt. En dat kan niet altijd. Soms omdat diegene er simpelweg niet meer is.

Alle liefde voor jou. Ik hoop dat het je lukt om met een traan en een lach te genieten van de mensen die wel om je heen zijn. Zij maken de persoon die je mist toch een beetje aanwezig. Sommige mensen zijn zo groots dat ze altijd voortleven in onze harten en de verhalen die we vertellen.

December. Het kan voelen alsof je alle houvast verliest. Het kan ook voelen alsof je op handen wordt gedragen, geleid en begeleid. Ook voor mij voelt het een beetje dubbel. Het voelt niet zwaar, ik doorloop deze tijd zonder teveel in het oordeel te zitten. Ik weet dat ik zelf kan kiezen, telkens weer opnieuw. Ik zie en voel wat er gebeurd, zowel binnen in me als om me heen. Alles wat ik nu kan ontvangen neem ik mee en de rest laat ik even…of ¬†laat ik helemaal los.

Ik kijk nog eens achterom. Niet te lang.

Ik weet wat 2016 me heeft gebracht en laten zien. Deuren die dicht zijn gegaan en deuren die zich bijna als vanzelf openden. Mensen wier tijd van naast me lopen eindigde. Wegen die scheiden.

Het heeft me geleerd dat het niet altijd gaat om goed of fout. Soms loopt het zo. Je groeit als mens, je leert, je ontwikkelt jezelf. En ineens is daar het besef dat een match die er jarenlang was, nu anders voelt. Dat maakt de acceptatie niet per definitie makkelijker. Omdat het besef je raakt en pijn doet. Omdat het kan voelen alsof je geen vat meer hebt op de situatie, je leven. Alsof iemand je alles ontneemt of juist andersom. En dan heb je liefst iemand die kunt aanwijzen zodat je kunt zeggen: jij doet me dit aan!

Kan het ook anders zijn?

Ik heb geleerd om te vragen: hoe kan het nog beter en mooier worden? Wat heb ik te leren uit deze situatie? Door de vraag neem ik afstand van een situatie. Door het stellen van een vraag open ik mogelijkheden waar ik me eerder niet van bewust was.

Kijk zonder oordeel, er is niet altijd een ‘goed’ of ‘fout’. Probeer af en toe uit de emotie te stappen. Doet de ander jou echt iets aan? Wil de ander je echt pijn doen? Of kan het zijn dat de ander toch van jou houdt? Dat de ander zijn of haar vleugels wil spreiden. En de reis alleen voort wil zetten.

Je kunt elkaar ontgroeien. Een beslissing kan zwaar en pijnlijk voelen. Er wordt je iets opgedrongen dat misschien niet jouw keuze is. Is het nu ook voor jou tijd dat er andere deuren open gaan? Zijn er mogelijkheden die op jou wachten? Wat kan er nu voor jou achter de schermen spelen wat je nu nog niet kunt zien, maar waarvan de eerste zaadjes geplant zijn?

Jij bent het waard om te zijn wie je behoort te zijn.

Om uit de schaduw te stappen. Doe wat je moet doen. Zodra je het schuld stukje of de slachtofferrol aan de kant kunt schuiven zal je zien dat de kansen ongekend zijn. Dat jij boven jezelf uit kan stijgen op een manier die je een jaar geleden nog niet voor mogelijk hield. Wat is er mogelijk als jij ziet en erkent dat het jouw tijd is om te stralen?!

Welke oneindige mogelijkheid heb jij, die je nu nog niet ziet, maar wel al mag omarmen? Stel je het eens voor en droom weg. Laat je meenemen naar jouw geheime wens. Kijk niet te lang achterom en vraag wat jouw mogelijkheden NU zijn. Zie de situatie voor wat het is, ontvang wat je kunt ontvangen. Laat los wat je los wilt en kunt laten. Ben de bijdrage voor jezelf die je kunt zijn. Alles loopt een keer af, vroeg of laat. Het betekent dat jij of de ander eruit heeft gehaald wat hij of zij nodig had.

Kun jij zeggen dat je leeft? Dat je echt leeft? Doe die wens. Maak een keuze. Zet een stap.

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Personal Power.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.