Wie bepaalt hoe geweldig jij bent?

De tegeltjes wijsheden, we kennen ze allemaal wel. ‘Hindert wijn u bij het werken, stop dan met werken’. Heerlijk vind ik ze. Ze zijn niet alleen grappig, ook laten ze even zien dat het écht leuk mag zijn – met humor – het hoeft niet allemaal zwaar te zijn om goed over te komen.

Soms kom ik een quote tegen die op een dieper level iets raakt. Deze bijvoorbeeld: ‘zorg dat je niet overlijdt terwijl dat unieke talent nog in je zit’. Ik las deze in een iets andere vorm en ik dacht ja…dit is zo waar! We hebben zoveel te geven en toch doen we dit niet altijd of niet volledig.

Wat zou jij meer willen doen of meer willen delen met de mensen om je heen?

Ik ervaarde altijd zo’n strijdbaar gevoel na het zien van een film met een held. Denk aan Braveheart of een oorlogsfilm als Schindlerslist. Een verhaal over iemand die écht het verschil maakt. Dat riep een gevoel bij me op dat ik hetzelfde wilde doen. En dat gevoel was fel!

Toch was het niet genoeg en liet ik dat moment altijd weer voorbij gaan. Ik voelde dat ik meer wilde en toch deed ik het niet.

Herken je dat gevoel, dat vuurtje? Misschien vraag je je af wat mijn weg was. Hoe ben ik van dat gevoel na die film en weer wegkruipen op het punt geraakt waar ik nu ben? Want ik heb op een bepaald moment gezegd tegen mezelf: ik wil méér en ik ga het ook doen! Ik kruip niet meer terug en maak me niet langer kleiner.

Ik bepaal zelf wat ik nodig heb om zo geweldig te zijn als ik me van binnen voel.

Dat vlammetje, dat was er, die voelde ik op sommige momenten zo duidelijk. De enige die het liet doven was ikzelf. En de enige die het kon aanwakkeren ben ik ook zelf. En dat geldt voor jou ook. Wat was nu dat keerpunt voor mij? Wat liet me uitbreken? Ik deel met je hoe ik van denken in onmogelijkheden naar mogelijkheden ging.

Zie een situatie voor wat hij echt is.

Dit is de eerste. Je uiterlijke realiteit, alles wat je meemaakt en ervaart laat zien hoe jij je van binnen voelt. Als jij bereid bent om de situaties en uitdagingen aan te kijken en niets uit de weg gaat zul je zien dat je dagelijkse realiteit verandert en verbetert.

Erken de bijdrage die anderen zijn voor jou en die jij voor jezelf bent.

Ben dit vanuit liefde voor jezelf. Dit klinkt misschien een beetje zoet. Bekijk het vanuit de grenzen die je zet als het ware, vanuit wat je jezelf wel gunt en wat je niet meer wilt. Vanuit Gezond Egoïsme. Cijfer jezelf niet weg, je faciliteert anderen alleen maar in hun eigen kleinheid en uiteindelijk die van jezelf. Sta dit anderen en jezelf niet toe, het brengt je namelijk helemaal niets. Het houd je alleen weg van dat wat je te doen hebt. Je helpt jezelf op geen enkele manier als je afhankelijk bent van anderen. Vrijheid is wat je zoekt. Sta jezelf toe om uit te breken.

Het mag gemakkelijk.

Dingen gaan pas moeilijk of ervaar je als moeizaam als jij dit toestaat. En ja, dit is echt waar en ja, het is echt zo simpel. Hoe kun je dit doen? Wat mij heel erg helpt is me afvragen: wat zou een oneindig wezen doen of kiezen. Een oneindig wezen? Ik hoor het je denken. Ik geloof dat ik dat ben, en velen met mij. En wat een ander hiervan vindt…is niet belangrijk. Het gaat er namelijk om dat ik deze realiteit kies. Dat ik mezelf deze vraag stel die het maken van keuzes eenvoudig maakt. En geloof mij maar als ik zeg dat ik, sinds ik mezelf deze vraag stel, veel minder onzin toelaat in mijn leven. Ik geef het gewoon niet meer de aandacht. Het gaat er net zo hard uit als het erin kwam. Ook de oordelen van anderen, hoe hard ook, ze zeggen niets over mij.

Laat een ander niet bepalen welke voorwaarden er zijn aan jouw geweldigheid.

Wat is belangrijk voor jou? Wat is je werkelijke verlangen? Zorg dat je erachter komt wat dit is. Heb je geen idee hoe? Je kunt je nog aanmelden voor Shape Your Destiny, dan kijk ik gratis met je mee.

Choose your thoughts wisely.

De laatste in dit rijtje. Alles wat je denkt, voelt, zegt en doet. Het draagt allemaal bij aan jouw realiteit. Dus denk na over wat je zegt en hoe je dit het universum in slingert. Het universum praat geen taal, het spreekt in energie en vibratie. Hoe beter en hoger de jouwe, hoe makkelijker jij kunt zien en ontvangen wat je nodig hebt. Zeg dus niet ik werk fulltime en heb het altijd druk. Maar: ik kies ervoor om fulltime te werken, ik heb veel plezier in mijn werk en doe altijd leuke dingen. Ook al voelt het niet zo, probeer het eens, dit werkt echt.

Geplaatst in Afstemmen, Geen categorie, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Personal Leadership, Shape Your Destiny, Verandering.

Eén reactie

  1. Pingback: Als je leven je podium is, ga je dan met me mee op roadtrip? ⋆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.