Bepalen anderen hoe jij je voelt…of doe je dat zelf?

Keihard sporten, die-hard letten op je voeding en tóch niet afvallen. Altijd maar moe zijn, hoeveel je ook slaapt en eigen tijd je neemt.

Ondertussen ben je vooral bezig met wat iedereen om je heen nodig heeft en lijk je niet meer zo goed te voelen wat je zelf nu nodig hebt en verlangt. Dat komt overal terug; in de tijd met je jezelf, in het ouderschap, in je relatie, in je werk. 

Herkenbaar? Lees dan vooral verder!

Ik spreek veel vrouwen die worstelen met de ‘wat wil ik nu echt’, niet helemaal lekker in hun lijf zitten en ook voelen ze zich vaak moe zonder dat hier een duidelijke verklaring voor is. Wat ook kan is dat je allerlei vage lichamelijke klachten ontwikkelt zonder dat hier een duidelijke oorzaak voor is. Als je bepaalde voedingstoffen mijdt heb je minder last. Misschien is er wél een oorzaak gevonden en voel je dat dit niet 100% klopt.

Ik kon me vinden in alle hierboven genoemde punten.  

Waarschijnlijk ben jij – net als ik destijds – veel sensitiever dan je je realiseert. Zowel het gewicht wat bleef plakken, de moeheid én de lichamelijke klachten. Uiteindelijk werd er een auto immuunziekte vastgesteld waarvan ik meteen intuïtief voelde: ‘dit klopt niet’.

Het lijkt ondertussen allemaal bij een vorig leven te horen, bij een andere vrouw zelfs.

Ik deel met je hoe ik dit draaide zonder dat ik meteen rigoureus en met de botte bijl om me heen ging slaan. Je huidige omgeving en levensstijl vraagt iets van je wat niet meer goed is voor je. Of past bij wie je nu bent. Mensen veranderen en evolueren, jij ook. Je bewustzijn groeit en daar ben je je niet altijd van bewust.

Als gevoelige vrouw (of man) zijn je antennes gericht op de ander en ben je geneigd om je (onbewust) aan te passen. Misschien door wat je leerde als kind en later voortzette of door de dynamiek binnen een relatie.

Als je sensitief bent of hoog gevoelig namelijk voel je niet alleen feilloos aan hoe de energie in een ruimte is. Waardoor jij je dus ook beter voelt als alles om je heen fijn is. Wanneer je kinderen, partner en collega’s tevreden zijn.

Door die gevoeligheid pik je óók eerder op wat de ander nodig heeft.

Dat klinkt misschien vreemd maar dat is hoe je antennes bent gaan inzetten; naar buiten gericht in plaats van naar binnen.

Je bent gaan geven terwijl je mag leren om eerst je eigen innerlijk zijn te vullen zodat je je waarde kunt delen en geven. Ik gebruik hier wel eens het beeld van de kop en schotel die onder een kraan staan. Uit de kraan komt energie voor jou, alles wat in het kopje zit is voor jou, alles wat overstroomt kun je delen. Delen vanuit een lege kop kost je teveel.

Dat houd je een hele tijd vol, daarna ligt die burn-out op de loer. Een burn-out is een signaal wat voorafgegaan is door heel veel andere signalen.

Je lichaam zet zich in als een soort schild en pantser om door te kunnen gaan als het ware. Ook binnen die omgeving die je eigenlijk geen goed meer doet.

Hoe je dat merkt – behalve door moeheid of kilo’s die blijven zitten aan je lijf? Waarschijnlijk trek je mensen aan die een oneindig een beroep doen op jou, die snel over je grenzen gaan. Als die mensen weg zijn ben jij uitgeput. Ze zeggen hoeveel energie ze van je krijgen (dit is voor mij een GIGANTISCHE red flag!).

Het is vleiend, ik weet er alles van. In werkelijkheid ben jij als een licht in het duister en je mag heel goed leren voelen wie en wat een bijdrage is voor jou. Je mag leren om sociaal onwenselijk te zijn. Om NEE te zeggen. De JA naar binnen voelen. Het verschil te leren kennen. Als je net als ik single bent is dit alleen al op dat vlak zó fijn om te voelen.

Niet altijd makkelijk want je bent ook een mens en liefde heb je ook nodig. Helemaal als vrouw heb je in je cyclus nu eenmaal dagen dat je niets liever wilt dan wegkruipen in iemands armen. Alleen moet de energie goed zijn. Lees: het moet jou ook iets brengen.

Ik heb geleerd – soms the hard way – hoe ik dit aan mezelf geven kan. Hoe mijn kopje vol blijft en hoe mijn nieuwe normaal eruitziet en voelt. 

Deels gaat het om jezelf echt zien; om accepteren wie je werkelijk bent. Zowel van de buitenkant als van de binnenkant. Die er beiden mogen zijn. Het gaat om zelf de space holder zijn voor je eigen energie, je eigen leider, je innerlijk kind. Om te ontdekken en groeien binnen jouw manier van zijn. Deze energie breng je naar je hart, je intuïtie, je ratio.
⠀⠀⠀ ⠀
Zodat je je elke dag verbindt met haar en het gevoel dat je veilig bent vergroot. Stap voor stap. Ik ontvang je met alle liefde in mijn eigen sacred space. De ruimte waar ik zelf mijn hart voor mij openstelde. Waar ik mezelf op een heel diep level welkom heette in mijn leven, waar ik opbloeide en ontdekte. In mijn thuis laat ik jou ook thuiskomen bij jezelf.

Zodat jij je hart opent voor jou, de ultieme verbinding aan gaat met jezelf en transformeert op een manier waarvan je dacht dat het alleen voor anderen was. 

Ik ken de worsteling zelf ook heel goed en gelukkig zijn er veel tools die je helpen. Als je benieuwd bent naar wat ik voor je kan betekenen stuur me dan een bericht of kijk op www.maikemaessen.nl

Heb je mijn gratis intuïtie cursus al gevolgd? Meld je aan en ontvang gelijk de eerste les in je mailbox.
Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.