Wat zegt de geldflow in jouw leven over het erkennen van je waarde?

Vorig jaar schreef ik één van mijn best gelezen artikelen. Het ging over geld. Money makes the world go round, zo blijkt wel weer.

Misschien lijkt geld niet zoveel te maken te hebben met wat ik doe. Voorheen was geld verdienen mijn eerste drijfveer. Dat is nu anders. Toen kende ik mijn missie en waarde niet, nu wel. Ik wil mensen echt iets meegeven. Iets blijvends. En daar wil ik geld mee verdienen. Ik zie dit als een uitwisseling van energie als het ware. Ik merk dat wanneer ik iets gratis weggeef, de commitment vele malen minder is dan wanneer iemand er geld voor teruggeeft.

Geld als ruilmiddel.

Wat zegt je geldflow over het erkennen van jouw waarde?

Geld is een hot item voor veel van ons. Het is fijn om te hebben, als het binnenkomt én blijft plakken. Het is vaak ook de reden waarom we iets doen of juist laten. 1 van de belangrijkste inzichten die ik leerde de afgelopen jaren is: het gaat nooit om geld.

En ook weer wel. Wat ik daarmee bedoel zal ik je uitleggen.

Geld is nooit de reden om iets niet te doen. Het is iets wat je jezelf wijs maakt vanuit tekort. Geld is energie. Er zit altijd iets onder je reden om iets te laten. Bijvoorbeeld als je niet naar een coach of therapeut gaat omdat je het niet krijgt vergoed. Het geeft eigenlijk alleen maar aan dat je nog niet zover bent.

Je wilt het niet graag genoeg of je bent nog niet klaar voor je volgende stap.

Als iemand mij vraagt of mijn sessies worden vergoed dan weet ik al hoe het in elkaar steekt. Of de andere coach die zei: ik zou me aansluiten bij die en die instantie, dan kunnen mensen die bij jou komen hun geld of een deel ervan terugvragen.

Vanuit zijn angst zei hij dat. Eentje waar ik niet geloof. Ik geloof namelijk met elke vezel in mijn lijf dat het geld wat je bewust uitgeeft met de juiste intentie, het je ook echt iets brengt. En dat mogen best materialistische zaken zijn.

Je kunt hier zelf ook leuk mee spelen. Vraag bij elke aankoop: gaat dit me geld opleveren? En volg de energie of het gevoel wat je krijgt. Leuk om eens mee te spelen. Voel hoe je lijf reageert als je de vraag stelt. Verwacht niet meteen van alles te voelen, maar oefen ermee en kijk wat je ermee kunt. Dit kun je doen met vrijwel elke aankoop.

Goed, die geldflow dus en haar boodschap.

Ik had deze week weer iets typisch waar een mooi inzicht achter zit. Mijn bankpas werd geskimd en er werd geld van mijn rekening afgeschreven. Fraude dus. Daarnaast werd er door een fout geld afgeschreven van mijn rekening. Buiten het feit dat ik hier natuurlijk gelijk actie neem en me irriteer over de tijd die me dit kost kan ik mezelf ook vragen wat dit mij laat zien. Waar laat ik ‘misbruik’ maken van mijn waarde of waar geef ik nog teveel energie / waarde weg?

Verder ontving ik bericht van de belastingdienst dat mijn gegevens waren opgevraagd. Ook iets wat buiten mij omging maar wel mij en mijn waarde betrof. Allemaal nét iets te toevallig in een paar dagen tijd.

Waar laat jij waarde liggen of weglopen? Op welke punten vaar jij niet op je gevoel of intuïtie en denk je later: ik wíst het en toch ging ik er aan voorbij?

Wat het mij laat zien is mijn waarheid spreken en leven.

De next level variant welteverstaan. Leiderschap tonen op dit stuk én staan voor wie ik ben en wat ik uitdraag. Niet meer mijn hart dat nee zegt en mijn mond die ja zegt. Of met iemand meepraten om het zwaardere gesprek uit de weg te gaan. Of het nu uit gemak of gewenning is dat maakt niet uit. Het gaat niet om de goed of fout erachter, het gaat erom dat ik nog meer ga staan voor mijn waarde en waarheid. Erkennen, zijn en uitdragen.

Ik wist meteen wat ik hier te doen had.

Heel simpel is het die check-in bij mezelf. Ik verbind me makkelijk en neem 1 op 1 over wat een ander voelt en nodig heeft en maak er het mijne van. Dit wist ik al, alleen ga ik ook hier steeds een laagje dieper. Het is mijn kracht erkennen en vervolgens de goede kant op richten. Naar mezelf en niet alleen naar buiten.

Wat kun je zelf doen?

Er is niet één weg of 1 waarheid. Er zijn er meer en allemaal vormen ze een deel van je pad. Lang of kort. Kijk eens wat de mensen die je irriteren of situaties (zoals mijn fraude-voorbeeld) je laten zien. Wat doen zij op overdreven schaal wat jij meer zou willen doen en wat doe je nu? Wat zou je eigenlijk willen doen en hoe kun je dit vanaf nu toepassen?

Tip: gebruik je gedachten om je energie op een hoger plan te brengen zodat je aantrekt wat je echt wilt.

Is het tijd om een stap te nemen? Ik heb ontdekt hoe mijn kinderen het voorbeeld zijn wat ik mag volgen én hoe ik dit kan inzetten in zowel mijn onderneming als privéleven. Hoe mooi is dat? Hier lees je er alles over.

Ik help bewuste ouders en professionals die werken met kinderen om de balans te vinden tussen zelfverwezenlijking en dienstbaarheid. www.maikemaessen.nl

Geplaatst in Essentie, Geen categorie, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Personal Leadership, Spiegelgedrag en gezin, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.