Zit jij in die carrousel, steeds weer diezelfde vragen? Hoe je hier aan voorbij kunt lees je mijn blog.

Als je voor je uitkijkt, is daar een grote, witte lege ruimte. Als een onbeschreven kaart. Zonder voorgedrukte groet of felicitatie. De aarzeling die je voelt voordat je pen het wit van de kaart raakt. Wat ga ik schrijven, hoe ga ik het doen? Natuurlijk zijn er mogelijkheden om wat je schrijft te wissen, het blijft echter altijd zichtbaar.

De witte ruimte.

Het onbekende is waarom veel mensen blijven hangen in het oude. En het is ook heel wat. Onze ouders maakten niet de keuzes die wij nu hebben. Omdat ze er simpelweg niet in alle gevallen waren. Wij mogen voorbij het calvinisme. Voorbij allerlei zaken die voorheen voor ons werden bepaald.

We hebben nu zoveel te kiezen dat we het vaak niet meer weten. Hoe is dat voor jou?

Ga je mee in wat anderen willen en nodig hebben of lukt het je om bij jezelf te blijven? Om vanuit jou te kiezen en je pad uit te stippelen en bij te schaven als dit nodig is.

Dat brengt me bij wat het belangrijkst is op deze weg.

Beweging.

Waar we zoeken naar balans, naar hoe we kunnen blijven staan terwijl we al die ballen in de lucht houden is het veel belangrijker om een bepaalde flexibiliteit hoog te houden.

We zijn meer dan ooit in staat om ons eigen leven te leiden en toch kiezen we voor die glazen kooi. Creëren we een leven wat later niet blijkt te passen en in plaats van dat we van daaruit een verandering aanbrengen, blijven we hangen. Wist je dat je door middel van mindset en energie veel meer opties hebt?

Mogelijkheden waar je het bestaan misschien nog niet van weet.

In plaats daarvan ligt je focus misschien op blijven staan, zoekend naar rust en balans. Die je vanuit waar je nu staat niet gaat vinden. Waarom? Omdat balans zwaar overgewaardeerd is. Het gaat voorbij aan wat je verlangt. Aan wat je echt wilt en aan wie jij echt bent.

Wat kun je wel doen?

Begin met erkennen dat je niet past in het plaatje. Of dit nu zelf is gecreëerd of opgelegd.

Het is goed om ergens ‘deel van uit te maken’. We zijn geen eilandjes. Het geeft dat gevoel van verbondenheid, iets wat we uiteindelijk allemaal zoeken. Kies alleen wel zelf waar je deel van uit maakt. Ben eerlijk naar jouw waarden en normen en waar je in gelooft.

Laat de druk ‘to fit in’ eens los. Niet iedereen zal je begrijpen en dat is oké. Ieder zijn proces. Want echte liefde is dat je wilt dat de ander kan worden wie hij werkelijk is. En dat werkt twee kanten op. En misschien mag je dat eerst nog aan jezelf geven. Als blijk van ultieme zelfliefde.

Soms drijf je af van dat wat ooit paste. Je groeit en ontwikkelt je. In die groei zoek je steun bij mensen die vanuit hun punt de steun niet of nog niet kunnen geven. Het voelt alsof je zo je best doet maar niet krijgt wat je verdient.

En exact op dit punt heb je wat lef nodig. Moed en steun van hen die op hetzelfde pad zijn als jij. Op dezelfde hoogte als jij. Zet jezelf niet in de wacht om erbij te horen lieve lezer. Het is de prijs niet waard.

Herinner en weet dat je niet alles voor iedereen kunt zijn. Zolang jij maar helder hebt wie je bent. Volledig jezelf zijn, dat is op de lange termijn het enige wat werkt. Het biedt de rust waar je zo naar verlangt. Het leidt je naar keuzes die passen bij jou. Op alle vlakken en thema’s in je leven; van relaties tot werk, van de liefde voor je kind tot keuzes in voeding en beweging.

Is het voor jou ook tijd om te leven vanuit je gevoel? Meld je dan nu aan voor mijn gratis cursus Tune into your Intuition. 3 weken ontvang je 3 praktische lessen die je gelijk toe kunt passen. Om te starten met leven vanuit je gevoel. Stap voor stap. Ik ben er voor je. Omdat ik weet hoe het is.

Geplaatst in Geen categorie, Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.