De Wet van Creatie

 

Hoe kun je aantrekken wat je wilt? Creëren we echt onze eigen realiteit? Tijdens het hardlopen had ik een interessant gesprek. Een meisje met wie ik ren zit in een life changing tijd. Niet alleen haar relatie liep op de klippen, ook op haar werk komen dingen tot een einde. Ze zei: ‘Daar heb ik toch niet om gevraagd!’ ‘Nee’, antwoordde ik ‘dat heb je ook niet’. Nu – een paar dagen later – denk ik dat hier inderdaad op bewust niveau niet om vraagt. De vrouw die je nu bent vraagt niet: zet mijn hele leven maar op zijn kop en dan deal ik daar wel eens eventjes mee. Ik geloof echter wel dat je op zielsniveau afspraken kunt hebben gemaakt. Dat je bijvoorbeeld geboren bent om iets heel bijzonders en speciaals te doen. En dat nu de tijd is aangebroken voor jou om dit daadwerkelijk te gaan doen. Om het leven te leven waarvoor je geboren bent. Om nu de stappen te gaan zetten die je daar naartoe brengen.

Even terug naar het kruispunt waar je soms kunt op kunt staan in je leven. Het kruispunt waarop het leven je vraagt: welke kant ga je op? Er is niets mis met nadenken en afwegen. Sta ook eens een moment bewust stil bij wat je hart je zegt. En als nu de tijd niet rijp is voor een bepaalde keuze… stel je zelf dan de vraag: welke stappen kan ik zetten die me dichter bij [vul de gewenste uitkomst in] brengen. Welke stap kan ik nu zetten die mij dichter bij mijn roeping brengt? Stel de vraag hardop of in gedachten. En laat hem los. In een ballon, de lucht in en vertrouw erop dat het antwoord bij je komt. Blijf open staan voor terugkerende gedachten of mensen op je pad die je ergens op wijzen.

Het ren-meisje is origineel, staat altijd klaar voor anderen, soms ten koste van zichzelf. Ze is heel creatief, zacht, gevoelig en tegelijk ook super krachtig. Ze staat aan het prille begin van een nieuwe fase in haar leven. Ik denk dat zij komende tijd veel gaat leren en zien. Veel nieuwe dingen zijn mogelijk voor haar. Ik zou haar willen zeggen: gebruik je invoelende vermogen om binnen in jezelf kijken welke kant je op mag.

Het liefst lossen we problemen en conflicten op en vragen we ons af, waarom is dit nu nodig? Dat is mens-eigen. Het antwoord is: omdat je het anders mag doen. Wat is jouw talent en hoe kun je dat gebruiken en inzetten? Wat mag je verwerken, welke grenzen mag je weg doen voor jezelf omdat ze je niet langer dienen. En wat kan ervoor in de plaats komen? Welke actie kun je nemen om deze situatie op te lossen en wat is belangrijk voor jou wat je mag leren uit deze situatie? Schrijf de vragen op een post-it en plak ze op je spiegel en koelkast.

Hoewel we misschien wensen dat dingen anders zijn en ons verzetten tegen wat er nu gebeurd, creëren we vaak precies dat wat we nodig hebben. Als je kunt zien dat de ander jou door je pijn heen ook laat groeien, dan kun je hem of haar misschien dankbaar zijn. Al kan het even duren voor je dat ziet en voelt, en dat mag, geef je zelf die ruimte ook. Dit is een kans om te kijken waar je nu staat en om oude patronen die je niet langer dienen los te laten. Loslaten in vol vertrouwen terwijl je open blijft staan voor de magie in jouw leven.

De wet van creatie zegt: wat je denkt is gelijk aan dat wat je gelooft en verwacht. Je krijgt waar je aan denkt, of je het nu wil of niet. Ben je daarom bewust van de kracht van je gedachten. Niet alleen je acties brengen je ergens. Ik schreef eerder dat alles energie is, wijzelf en alles om ons heen. Het universum is energie en daarbinnen zijn er verschillende wetten die gelden. Net zoals we de wet van zwaartekracht kennen, kennen we ook de wet van creatie. Zie het universum als een deel van jou waar je mee kunt samenwerken. Ben al dankbaar voor iets alsof je het al hebt. Laat je leiden en heb vertrouwen. Wat wil je creëren? Stap af en toe eens in een dag waarop het al zover is. Of zoek plaatjes bij elkaar die overeen komen met wat je wilt, maak een moodboard. Wat voel je als je eraan denkt of naar kijkt? Droom eens weg, laat je meevoeren door je eigen fantasie!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *