Hoe ik vanuit een fulltime baan in loondienst zelfstandig ondernemer werd

Net na mijn 40e verjaardag in oktober 2018 ontving ik een heel bijzondere vraag. Van een vrouw die me al even volgde en van mij wilde leren hoe ik vanuit die voltijdbaan in loondienst de overstap naar het zzp’er schap maakte als mentor.

Ik zie mezelf echt als een vrije vrouw. Voor mij betekent dit dat ik mijn leven in wil kunnen delen zoals ik voel dat het past op dat moment. En dat binnen een maatschappij die er niet altijd klaar voor is.

Het startsein om alles uit mijn leven te halen is bij mij is gevormd door een heftige gebeurtenis waarna ik tegen een burn-out aan geraakte.

Na een heftige tijd in je leven kom je vaak automatisch in een soort van burn-out terecht.

De reguliere zorg bood geen oplossing op dat moment. Op gevoel zocht ik naar een therapeut die me niet alleen weer terug op mijn energie-paard hielp maar ook de beginselen leerde van werken met energie.

Ik ging steeds meer lezen, leren en trainingen volgen. Ik heb een cursus mediumschap gevolgd. De opleiding tot nieuwetijdskindercoach volgde. Later deed ik een cursus magnetiseren. Deze laatste riep in mijn gezin weerstand op. Want als ik een soort Jomanda zou gaan worden dan zou er voor onze relatie geen plek meer zijn.

Ondertussen laaide het vuur in mij alleen maar verder op.

Ik wilde als kind altijd een beroemde Hollywood-actrice worden. Tot dan toe vertelde ik mezelf dat ik liever op de achtergrond werkte. Ik was opgegroeid met het idee dat ik verlegen was. Later leerde ik dat met moment introvert ben maar ook een extraverte kant heb en hoe ik dit zo kon inzetten dat het vóór me werkte in plaats van tegen me.

Steeds zette ik stappen op gevoel. Tussen de vele momenten van weerstand door.

Ik begon een blog. Terwijl ik me afvroeg wie hierop zat te wachten. Mijn lijst met lezers groeide echter wat me op dat moment genoeg vertrouwen gaf om door te gaan. Een website volgde met een aanbod.

Alsof ik mijn soulmate gevonden had maar dan niet in de vorm van een mens.

Ik liet professionele foto’s maken. Een flinke investering maar hier ben ik nog altijd enorm blij mee. Destijds vormden deze foto’s ook de kroon op mijn weg tot dan toe. Ik had een vrij negatief zelfbeeld. Ik zag mezelf niet altijd als de vrouw die ik ben en dat zat behoorlijk in de weg.

Al die tijd werkte ik fulltime in loondienst. Ik had ook een gezin met twee jonge kinderen. In die tijd gingen hun vader en ik uit elkaar. Nu weet ik dat mijn levensmissie me hier doorheen heeft geholpen. Ik had immers genoeg oefeningen die ik kon doen om steeds weer bij mezelf te komen plus: ik had een doel.

In januari vorig jaar, de 22e, schreef ik me in als zelfstandig ondernemer bij de KvK en kocht ik in mei mijn huis. Halverwege het jaar zei ik op gevoel mijn baan in loondienst op. Zonder buffer. Het voelde als mijn volgende stap. Mijn opvolgster startte in november 2018, onderling zijn we overeengekomen dat ik haar nog een tijd zou begeleiden en opleiden. Aan die tijd komt volgende week een eind.

What a ride.

Want toen ik opzei voelde ik de euforie. In werkelijkheid startte een proces van loslaten en verdieping. Langzaam zag ik weer die punt op de horizon. Ondertussen ben ik veel bewustere acties gaan nemen op het gebied van voeding, energie en sport. Ik viel 5 kg af.

Ik hoor zo vaak terug hoe ik krachtig ik nu overkom, hoe ik in vrij korte tijd ben gegroeid.

Na 11 jaar verlaat ik het bedrijf waar ik opbloeide, waar ik ontzettend veel heb geleerd en echt met veel plezier heb gewerkt. Ik laat het los in liefde.

Mijn kinderen speelden een belangrijke rol in mijn besluit. Want: welke moeder wilde ik zijn en wat wil ik mijn kinderen meegeven? Ik voelde me veel meer de vrije vrouw dan ik liet zien. Practice what preach dus. Ik wilde mijn eigen tijd in kunnen delen, er zijn voor mijn kinderen en ook echt die ruimte voor mezelf voelen.

Ik heb mij op verschillende momenten intensief laten begeleiden. Dat is iets wat ik elke (startende) ondernemer aanraad. In eerste instantie koos ik voor een business coach die op mijn pad kwam. Later koos ik heel bewust en gericht voor een prachtige vrouw die daar is waar ik wil zijn. Geen business coach maar wel exact wat ik nodig had. Ik ben niet alleen bij haar in de leer gedaan, ik observeerde haar ook. En ook mezelf; wat voel ik en hoe breng ik dat op mijn beurt weer over?

Een hele weg die bijna niet is samen te vatten. Ik hoop dat ik je een beeld heb gegeven van mijn pad. Als je vragen hebt over een specifiek deel van het proces, let me know. Voor nu ben ik super dankbaar om mijn kennis over te mogen dragen aan wéér een vrouw die haar missie gaat leven.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om te delen.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang ondernemerstips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *