coach voor ondernemende vrouwen en moeders

Hoe ik vanuit een fulltime baan in loondienst zelfstandig ondernemer werd

Net na mijn 40e verjaardag in oktober 2018 kreeg ik een heel bijzondere mail. Van een vrouw die me al even volgde en van mij wilde leren hoe ik vanuit die voltijdbaan in loondienst de overstap naar het zzp’er schap maakte als coach.

Klinkt gek, ik wilde lifecoach typen, maar dat voelt weer als 12 in een dozijn terwijl ik voel dat ik nét wat anders ben. De expertise die je bij mij vindt zit op meer vlakken. Cliënten die bij me komen hebben ervaring met een burn-out, vaak kennen ze ook het thema scheiding.

Allemaal plaatsten zij na deze ervaring vraagtekens bij delen van hun leven waar eerst gewoon een punt of een uitroepteken stond. Daarnaast is er nog een groep moeders die met de komst van hun kind(eren) ook verlangt naar eigen ruimte.

Ervaringsdeskundige en expert op meer vlakken dus maar wel gericht op de vrouw. Dat wil niet zeggen dat er geen mannen komen, ik denk dat de verhouding vrouw – man nu 70 – 30 % is.

Ik zie een bredere shift op het vrouw zijn.

Ik zie mezelf echt als een vrije vrouw. Voor mij betekent dit dat ik mijn leven in wil kunnen delen zoals ik voel dat het past op dat moment. En dat binnen een maatschappij die er niet altijd klaar voor is.

Het startsein om alles uit mijn leven te halen is bij mij is gevormd door een heftige gebeurtenis waarna ik tegen een burn-out aan raakte.

Na een heftige tijd in je leven kom je vaak automatisch is een soort burn-out terecht.

De reguliere zorg bood geen oplossing op dat moment. Op gevoel zocht ik een coach / therapeut uit die me niet alleen weer terug op mijn energie-paard hielp maar ook de beginselen leerde van werken met energie.

Ik ging steeds meer lezen, leren en cursussen volgen. Ik heb een cursus mediumschap gevolgd en leerde dat ik meer zie en mooie boodschappen door mag geven. De opleiding tot nieuwetijdskindercoach volgde. Later deed ik een cursus magnetiseren. Deze laatste riep in mijn gezin weerstand op. Want als ik een soort Jomanda zou gaan worden dan zou er voor onze relatie geen plek meer zijn.

Ondertussen laaide het vuur in mij alleen maar verder op.

Ik wilde als kind altijd een beroemde Hollywood-actrice worden. Tot dan toe vertelde ik mezelf dat ik liever op de achtergrond werkte. Ik was opgegroeid met het idee dat ik verlegen was. Later leerde ik dat met moment introvert ben maar ook een extraverte kant heb en hoe ik dit zo kon inzetten dat het vóór me werkte in plaats van tegen me.

Steeds zette ik stappen op gevoel. Tussen de momenten van weerstand door.

Ik begon een blog. Terwijl ik me afvroeg wie hierop zat te wachten. Mijn lijst met lezers groeide echter wat me op dat moment genoeg vertrouwen gaf om door te gaan. Een website volgde met een aanbod.

Alsof ik mijn soulmate gevonden had maar dan niet in de vorm van een mens.

Ik liet professionele foto’s maken. Een flinke investering maar hier ben ik nog altijd enorm blij mee. Destijds vormden deze foto’s ook de kroon op mijn weg tot dan toe. Ik had een vrij negatief zelfbeeld. Ik zag mezelf niet altijd als de vrouw die ik ben en dat zat behoorlijk in de weg.

Al die tijd werkte ik fulltime in loondienst. Ik had ook een gezin met twee jonge kinderen. In die tijd gingen hun vader en ik uit elkaar. Nu weet ik dat mijn levensmissie me hier doorheen heeft geholpen. Ik had immers genoeg oefeningen die ik kon doen om steeds weer bij mezelf te komen en ik had een doel.

In januari vorig jaar, de 22e, schreef ik me in als ZZP’ er en kocht ik in mei mijn huis. Halverwege het jaar zei ik op gevoel mijn baan in loondienst op. Zonder buffer. Het voelde als mijn volgende stap. Mijn opvolgster startte in november 2018, onderling zijn we overeengekomen dat ik haar nog een tijd zou begeleiden en opleiden. Aan die tijd komt volgende week een eind.

What a ride.

Want toen ik opzei voelde ik de euforie. In werkelijkheid startte een proces van loslaten en verdieping. Langzaam zag ik weer die punt op de horizon. Ondertussen ben ik veel bewustere acties gaan nemen op het gebied van voeding, energie en sport. Ik viel 5 kg af.

Ik hoor zo vaak terug hoe ik krachtig ik nu overkom, hoe ik in vrij korte tijd ben gegroeid.

Na 11 jaar verlaat ik het bedrijf waar ik opbloeide, waar ik ontzettend veel heb geleerd en echt met veel plezier heb gewerkt. Ik laat het los in liefde.

Mijn kinderen speelden een belangrijke rol in mijn besluit. Welke moeder wilde ik zijn en wat wil ik mijn kinderen meegeven? Ik voelde me veel meer de vrije vrouw dan ik liet zien. Practice what preach dus. Ik wilde mijn eigen tijd in kunnen delen, er zijn voor mijn kinderen en ook echt die ruimte voor mezelf voelen.

Ik heb mij op verschillende momenten laten coachen. Dat is iets wat ik elke (startende) ondernemer aanraad. In eerste instantie koos ik voor een business coach die op mijn pad kwam. Later koos ik heel bewust en gericht voor een prachtige vrouw die daar is waar ik wil zijn. Geen business coach maar wel exact wat ik nodig had. Ik ben niet alleen bij haar in de leer gedaan, ik observeerde haar ook. En ook mezelf; wat voel ik en hoe breng ik dat op mijn beurt weer over?

Een hele weg die bijna niet is samen te vatten. Ik hoop dat ik je een beeld heb gegeven van mijn pad. Als je vragen hebt over een specifiek deel van het proces, let me know. Voor nu ben ik super dankbaar om mijn kennis over te mogen dragen aan wéér een vrouw die haar missie gaat leven.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om te delen.

Wil je elke week mijn nieuwsbrief ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van acties? Meld je hieronder aan:Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *