Anderen vinden je zó sterk en positief; hoe ga je dat zelf ook weer voelen?

Je voelde het al heel lang aankomen. Als je terugdenkt. Dat moment waarop voor je gevoel de aarde onder je voeten werd weggetrokken. Waarop het voelt alsof je faalt en iedereen te kort doet. Jezelf misschien nog wel het meest; al is je eigenbelang echt niet het eerste waar je aan denkt. Heb je signalen gemist misschien?

De grotere levenskeuzes kun je zelf maken maar ze kunnen óók voor je worden genomen. Het voelt alsof je met 1-0 achterstaat in een wedstrijd die je nooit kon winnen. Een spel waar voor je gevoel alleen maar verliezers zijn.

Alles om je heen gaat door maar binnen in jou is het stil en koud. Schaamte, verdriet en schuldgevoel vinden zijn weg naar binnen, in jou.

Mensen vinden je zo sterk. Ze zien niet hoe je thuis als je alleen bent pas ruimte maakt voor je eigen verdriet.

Die kracht die anderen wel zien; voel je niet. Je doet je best om door te gaan maar de momenten waarop je het niet ziet zitten nemen de overhand. Natuurlijk ga je door. Je moet; voor je kinderen en uiteindelijk ook voor jezelf.

Je gaat op zoek naar hulp. Omdat je weet dat je een hand nodig hebt. Iemand die met je meekijkt en je liefdevol de weg wijst die je kunt gaan. Dit kun je niet alleen. Je reikt uit en hoort dat er een wachtlijst is van 3 maanden. Minimaal.

Dit was ongeveer wat mij overkwam ruim vijf jaar geleden.

Achteraf was die wachtlijst mijn redding, op dat moment voelde het anders. Ik ben van het type schouders eronder en we gaan door. Make-upje erop; jurk aan, hakken. Altijd. Elke dag. Maar soms overkomt je iets wat je niet kunt voorzien en wat je echt even uit het lood slaat. Je bent er niet immuun voor, ik ook niet.

Ik wist 1 ding en dat was: ik kan niet maandenlang wachten op hulp. Dus ging ik zelf op zoek naar begeleiding. Toen ik haar belde, schakelde de telefoon over op de voicemail. De moed zakte me in de schoenen. Toch sprak ik een berichtje in. Een uur later belde ze terug en die week erna kon ik al terecht.

Stap voor stap kwam ik weer bij mezelf. Ik wist dat ik ver van huis was om het zo maar te zeggen maar hoe ver…dat werd me pas veel later duidelijk.

Ik leerde bij haar om weer echt in mijn lijf te komen, om te aarden, ik kreeg inzicht in waarom ik bepaalde dingen deed en alles voor iedereen wilde dragen en oplossen. Ik wist intuïtief dat ik een wake-up call had gehad en dat het nu aan mij was om keuzes te gaan maken. Dat is wat ik ben gaan doen na deze begeleiding. Ik zette mijn ontwikkeling voort; ik volgde opleidingen en deed cursussen in binnen- en buitenland.

Ik leerde over het overnemen van gevoelens en gedachten van anderen als de mijne. Tegelijkertijd leerde ik hoe ik de signalen van mijn lijf kan interpreteren maar ook de spiegels die mijn kinderen me voorhielden.

Ik vond mijn weg in spiritueel leiderschap, mijn bewustzijn, mijn eigen vrouwelijkheid en hoe ik belemmerende gedachten los kon laten. Ook een stuk mediumschap passeerde de revue en hoe ik blokkades in iemands lichaam voel en kan helpen oplossen.

Ook die levens veranderende keuzes maakte ik. Een scheiding volgde, ik kocht mijn huis en maakte dit eigen en gaf mijn coaching praktijk en aanbod vorm. Ik bouwde mijn leven compleet opnieuw op.

Vanuit mijn gevoel en zelfleiderschap weet ik hoe ik me krachtig kan blijven voelen in dit proces. Het is een hele weg geweest waarin ik in relatief korte tijd heel veel leerde over zelfverwezenlijking en over wat ik écht wil maar ook hoe ik dit praktisch neer kon zetten naast een co-ouderschap.

De tijd dat ik niet gelukkig was en leunde op anderen en de keuzes die zij maakten voelt nu als een vorig leven bijna.

Maar het was toch echt ik die mezelf kleiner maakte, mijn gevoel uit had leren zetten en twijfelde over elke te nemen horde.

Verschillende principes, tools en opleidingen vormen nu samen een geheel van waaruit ik coach op zelfleiderschap nemen over je leven vanuit je innerlijke wijsheid. De ene keer coach ik vanuit een oud trauma dat geheeld mag worden en waaruit zelfliefde wordt geboren; de andere keer gaat het over je plek innemen of de reis naar binnen maken zodat je je eigen keuzes vol vertrouwen kunt maken.

Het gaat altijd over het geheel, alles hangt met elkaar samen en alles begint in jou.

Met je eigen verbinding. Door hier ook ruimte aan te geven en te helen. Door je te openen met liefde en toewijding maken we samen de transformerende reis naar wat je echt verlangt van en in je leven.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang ondernemerstips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *