Vrouwelijke energie: onmisbaar in je persoonlijke én professionele leven

Vrouwelijke energie. Een paar jaar geleden vond ik het allemaal te zacht, te emotioneel en te lief. Van woorden als ‘compassie’ kreeg ik rillingen.

Inmiddels weet ik beter. Mocht je me al kennen van social media dan weet je nu dus ook…dat ik van heel ver kom. Ik heb deze vrouwelijke vibes er niet met de paplepel ingegoten gekregen. Ik had ook geen ‘goed’ voorbeeld.

Lang zat ik enorm in de YANG energie – qua doen en laten bedoel ik dan – niet zozeer qua uiterlijk. Vertrouwen vond ik lastig, laat staan de verbinding voelen met mijn eigen waarheid en sensualiteit.

Ik heb me echt mogen leren openen, stap voor stap.

Om dat te kunnen doen, mocht ik het schild – de hardheid – laten zakken. We noemen dat mannelijke energie, maar het heeft er eigenlijk niets mee te maken.

Dat was een oude beschermlaag die ik ooit onbewust creëerde als meisje. Dat schild beschermde me niet alleen (ook al was dat schijnveiligheid) het hield ook weg waar ik juist zó naar verlangde: me vrij voelen in mijn ZIJN en kunnen uitwisselen (geven en ontvangen) op de diepere laag. Mijn hart open kunnen houden, ook wanneer ik mij kwetsbaar voelde. Want ohhh die afwijzing… of het gevoel er niet helemaal te mogen zijn…

Hoe zou het zijn als de #girlboss mentaliteit over een paar jaar helemaal weg is? Omdat het niet meer nodig is.

Wij vrouwen mogen in onze eigen laan blijven, in onze eigen flow. Daar is onze volheid, levenskracht én intensiteit. We zitten biologisch anders in elkaar dan mannen, maar leerden wel als man te zijn.

Te veel en te lang in de mannelijke energie zijn laat je over-functioneren, dat trekt je leeg. Ik doe nog steeds heel veel maar leerde ook om momenten in te bouwen, om weer terug te keren naar mijn feminine. Mocht je dat ook willen leren; deze Feminine Devotion training is fijn om mee te starten.

Onze vrouwelijkheid is voor 90% feminien en 10% masculien. Die energie gaat over de diepere lagen, over frequenties, over werken met het veld, over ontvankelijk zijn. Ook dan doe je nog genoeg, maar vanuit een andere energie.

Wil jij meer intimiteit in je (werk) relaties, meer support ervaren door je dag heen, de controle van tijd tot tijd laten gaan en meer vertrouwen op je zijns-energie in plaats van alle waardering halen uit het doen? Dan mag je echt ruimte maken voor je vrouwelijke energie.

Je mag leren houden van je zachte, intense en wilde energie. Zelfs van haar donker. Het echte vrouwelijke is niet voor de poes 😉

Zet haar in, in je omgeving, in hoe je je dag start, in hoe je denkt over je eigen lichaam, in de verhalen die je jezelf vertelt over wat er gebeurt en hoe je je toekomst voorstelt. Hier deel ik bijna elke dag wel tips.

Hoe helpt dat in je persoonlijke leven?

De vrouw leidt niet maar haar frequentie gaat wel voorop. De vrouw opent de man als ware. De masculiene energie is de rots, het feminiene de oceaan.

Ik hoor vrouwen wel eens zeggen: ‘ik heb het werk gedaan, nu mag hij ook’!

Zo werkt het natuurlijk niet, dat is zelfs het ontkrachten van de mannelijkheid en dat wil je niet. De vrouw loopt wel voor; niet om de man af te katten maar om de poort te kunnen zijn naar zijn mannelijkheid. Als moeder van een zoon faciliteer je dat ook. Let dus bijvoorbeeld op hoe je je zoon disciplineert. Schaamte en schuld is iets wat vrouwen ongemerkt en onbedoeld inzetten; wat er alleen maar voor zorgt dat de man / zoon zich verder terugtrekt. En vrouwen achterblijven met een gevoel van: vraag ik dan teveel? Of: wat doe ik fout?!

Wat je heel mooi kunt doen is deze intimiteit oefenen met jezelf.

Maak kleine rituelen van dingen die je al doet. Breng de aandacht naar je lijf. Jezelf aanraken met bodylotion na het douchen, bijvoorbeeld. Niet alleen smeren maar voel de sensaties op je huid van je vingertoppen. Maak er een speciaal moment van met jezelf in de ochtend of avond en oefen het voelen. Ik voelde niet meteen, sterker nog… ik heb eerst 100 keer met mijn ogen gerold.

Jij mag echt op de eerste plek in je eigen leven. Niet je onderneming of omgeving. Vrouwen zijn – veel vaker dan ze zich bewust zijn – healers. Je eigen energie is je belangrijkste tool en je bent niet hier om je hele gezin te helen. Echt niet. We houden ooit alles en iedereen om ons heen, overeind. Waardoor er weinig energie overblijft voor de rest.

Dat brengt me bij waarom de feminiene energie ook in je onderneming of zakelijke leven zo fijn is.

Het feminiene gaat over in je lichaam kunnen zijn, echt aanwezig en present bij jezelf. Als je de dingen perfect wil doen, dan zit je automatisch minder in je lichaam.

Waardoor je ook weer minder goed voor jezelf zorgt. En dat is voelbaar; niet alleen voor jezelf.

De invloed van je energie wordt nog steeds onderschat. Je marketing bijvoorbeeld bedenk je niet, die ben jij, dat gaat over het diepst van je zijn.

Ter vergelijk: met je hoofd over-analyseer je, je vergelijkt jezelf met anderen, je bent zelfs heel erg aanwezig in het verleden in plaats van in het moment. Het feminiene IS. Om dat perfectionisme en de controle los te laten, is je vrouwelijke zelfexpressie het antwoord.

Als je je opent voor die flow, dan gaat alles met meer gemak. In je persoonlijke én in je zakelijke leven. De feminiene energie gaat over vertrouwen en de ‘hoe’ los durven laten. Vertrouwen op je waarde. Alles is perfect zoals het is. Dat is een andere manier van ondernemen dan hoe je het misschien kent of kende.

Wat nog meer?

Als vrouw mag je – of je nu in een relatie bent of niet – naar het gevoel toe bewegen dat er zoveel liefde is, dat je nooit kunt verliezen. De 1e angst van het vrouwelijke is namelijk de angst voor afwijzing en het daarmee gepaard gaande angst voor verliezen. Dat is dus precies de angst die toeneemt als je teveel in het masculien zit – en waar uitstelgedrag vandaan komt, oftewel het imposter syndroom.

Dit alles is waarom het belangrijk is dat jij weet hoe je die krachtige vrouwelijke energie opent.

Als je je dag start in deze energie, dan kun je door de dag heen steeds weer terug naar deze vibe, wat er ook speelt.

Wat betekent vrouwelijkheid voor jou? Wat is jouw stijl en hoe kun je (blijven) staan in het vrouwelijke?

Dat zijn de vragen waar dit deel van mijn eigen reis destijds mee startte. Toen ik begon met het schild van masculiene energie te laten zakken. Ik ging me verbinden met mijn Free Spirit Warrior; dat deel in mij wat de vrijheid die ik altijd al claimde, naar een volgend level tilde.

Het is haar energie die ik aan leerde spreken, die me liet voelen dat alleen aan mij de bedoeling is. Dat ging over zelf-expressie, over mijn innerlijke gevoelswereld en uiterlijke realiteit op elkaar afstemmen. Dat ging van praktische vraagstukken van hoe wil ik dat mijn omgeving is en wat voor een relatie ik dan wil, tot hoe wil ik delen maar ook: ‘hoe wil ik dan ondernemen?’.

Het ging over kunnen staan voor mijn eigen energie. Een prachtige en intense reis die me liet voelen wie wil ik zijn en wat wil ik ervaren. Over elke stap nodig hebben en met liefde zetten. Tot ik glashelder had: daar wil ik naartoe en deze plek wil ik innemen in de wereld.

Mijn hele leven veranderde toen ik van mezelf ging zien als de vrouw wie ik ben, als ik vertrouw op mijn zijn.

Kun je hier hulp bij gebruiken?

1: schrijf je in voor de nieuwsbrief (hieronder) of volg me op Instagram voor dagelijkse tips.

2: misschien wil je je laten begeleiden door mij of wil je starten met een online programma.

Voor vragen kun je me ook altijd mailen: maike@maikemaessen.nl

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!

 

Geplaatst in Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *