Vrouwelijke energie: de kracht in je persoonlijke én professionele leven

Vrouwelijke energie: ze wil herinnerd, hersteld en meer ruimte krijgen.

YIN – je gevoelsverlangens en vrouwelijk bewustzijn – is de bron van creërende kracht van het vrouwelijke. Zowel zakelijk als privé. Die YIN brengt je alles en ze heeft het nodig dat jij haar beschermt en eert, voor een ander dat gaat doen. De ander in de vorm van je partner of klanten / je bedrijf. Het vrouwelijke gaat altijd voorop, met haar frequentie.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik het vrouwelijke te zacht, te emotioneel en te lief vond. Van woorden als ‘compassie’ bleef ik ver weg. Inmiddels weet ik beter. Gelukkig.

Ze ‘trok’ ook aan me; als iets waar ik niet omheen kon. Het was niet zomaar dat ik vanaf het prille begin als onderneemster koos voor de andere weg, met een vrouwelijk waardesysteem en ritme, met veel YIN in mijn bedrijfsconstructie.

Mocht je me al kennen van social media dan weet je nu…dat ik van heel ver kom. Ik heb deze vrouwelijke YIN energie er niet met de paplepel ingegoten gekregen. Vrijwel geen enkele vrouw trouwens; omdat we allemaal dochters zijn van getraumatiseerde vrouwen.

Ik heb me mogen leren openen, stap voor stap.

Lang zat ik enorm in de YANG energie – qua doen en laten bedoel ik dan – niet zozeer qua uiterlijk. Vertrouwen vond ik lastig, laat staan de verbinding voelen met mijn eigen waarheid en gevoel.

Om te kunnen toelaten, mocht ik het schild – de hardheid – laten zakken. We noemen die hardheid wel eens mannelijke energie, maar het heeft er eigenlijk niets mee te maken.

Dat was een oude beschermlaag die ik ooit onbewust creëerde als meisje. Dat schild beschermde me niet alleen (ook al was dat schijnveiligheid) het hield ook weg waar ik juist zó naar verlangde: me vrij voelen in mijn ZIJN, mijn vrouwelijke expressie en identiteit, en kunnen uitwisselen (geven en ontvangen) op de diepere laag. Maar ook mijn hart open kunnen houden, ook wanneer ik mij kwetsbaar voelde of wanneer mijn ego in opstand kwam. Want ohhh die afwijzing… of het gevoel er niet helemaal te mogen zijn…

Hoe zou het zijn als de #girlboss mentaliteit over een paar jaar helemaal weg is? Omdat het niet meer nodig is.

Wij vrouwen mogen in onze eigen laan blijven, in onze eigen flow. Daar is onze volheid, levenskracht én intensiteit. We zitten biologisch anders in elkaar dan mannen, maar leerden wel als man te zijn, doen en denken.

Te veel en te lang in de mannelijke energie zijn laat je over-functioneren, dat trekt je leeg. Ik doe nog steeds heel veel maar leerde ook om momenten in te bouwen die me weer terug brachten naar mijn vrouwelijke kern. Mocht je dat ook willen leren; deze Feminine Devotion training is dan ideaal om mee te starten.

Het vrouwelijke gaat over de diepere lagen, over frequenties, over werken met het veld, over ontvankelijk zijn. Ook dan doe je nog genoeg, maar vanuit een andere energie.

Wil jij meer intimiteit in je (werk) relaties, meer support ervaren door je dag heen, de controle van tijd tot tijd laten gaan en meer vertrouwen op je zijns-energie in plaats van alle waardering halen uit het doen?

Dan ga je echt ruimte maken voor je vrouwelijke energie.

Je kan je leren toewijden tot je zachte, intense en wilde energie. Zelfs van haar donker. Het echte vrouwelijke is niet voor de poes. Ze is zelfs verwoestend. Dat klinkt iets zwaarder dan ik het bedoel; het vrouwelijke is en moet bereid zijn om het bestaande op de proef te stellen voor iets wat dat kan overstijgen.

Zet haar in, in je omgeving, in hoe je je dag start, in hoe je denkt over je eigen lichaam, in de verhalen die je jezelf vertelt over wat er gebeurt en hoe je je toekomst voorstelt. Hier deel ik bijna elke dag wel tips.

Wat brengt dat in je persoonlijke leven?

De vrouw leidt niet maar haar frequentie gaat wel voorop. De vrouw opent de man als ware; niet door controle en ego. De masculiene energie is de rots, het feminiene de oceaan. Het masculien is de bedding en het vrouwelijke de rivier, het leven is de richting waarin het water stroomt.

Ik hoor vrouwen wel eens zeggen: ‘ik heb het werk gedaan, nu mag hij ook’! of ‘nu wordt het tijd dat ik terug krijg, wat ik investeerde!’.

Zo werkt het natuurlijk niet, dat is zelfs het ontkrachten van de mannelijkheid en dat wil je niet. De vrouw loopt wel voor; niet om de man af te katten maar om de poort te kunnen zijn naar zijn mannelijkheid. Als moeder van een zoon faciliteer je dat ook. Let dus bijvoorbeeld op hoe je je zoon disciplineert. Schaamte en schuld is iets wat vrouwen ongemerkt en onbedoeld inzetten; wat er alleen maar voor zorgt dat de man / zoon zich verder terugtrekt. En vrouwen achterblijven met een gevoel van: vraag ik dan teveel?

Wat je heel mooi kunt doen is deze intimiteit oefenen met jezelf.

Maak kleine rituelen van dingen die je al doet. Breng de aandacht naar je lijf. Jezelf aanraken met bodylotion na het douchen, bijvoorbeeld. Niet alleen smeren maar voel de sensaties op je huid van je vingertoppen. Maak er een speciaal moment van met jezelf in de ochtend of avond en oefen het voelen. Ik voelde niet meteen, sterker nog… ik heb eerst 100 keer met mijn ogen gerold.

Dat brengt me bij waarom de feminiene energie ook in je onderneming of zakelijke leven zo fijn is.

Het feminiene gaat over in je lichaam kunnen zijn, echt aanwezig en present bij jezelf. Als je de dingen perfect wil doen, dan zit je automatisch minder in je lichaam. Dat gaat over validatie vanuit je ego.

Waardoor je ook weer minder goed voor jezelf zorgt. En dat is voelbaar; niet alleen voor jezelf.

De invloed van je energie en het belang van zorgen voor je YIN wordt nog steeds onderschat. Je marketing bijvoorbeeld hoef je niet volledig te bedenken, die ontstaat vanuit jou. Anders wordt het geheel iets waar je aan moet blijven duwen en trekken, dat wil je niet. Omdat je dan steeds voor een shotje externe goedkeuring wil gaan of een volgende cursus denkt te moeten doen.

Ter vergelijk: met je hoofd over-analyseer je, je vergelijkt jezelf met anderen, je bent zelfs heel erg aanwezig in het verleden in plaats van in het moment. Het feminiene IS; ze creëert via haar ZIJN. Om perfectionisme en de controle los te kunnen laten, is je vrouwelijke zelfexpressie het antwoord.

Als je je opent voor die flow, dan gaat alles met meer gemak (dat is iets anders dan ‘ vanzelf’). In je persoonlijke én in je zakelijke leven. De feminiene energie gaat over vertrouwen en de ‘hoe’ los durven laten, over de waarheid voelen in haar verlangen en daarbij kunnen blijven.

De YIN naar je verdienmodel; een andere manier van ondernemen dan hoe je het misschien kent of kende.

Wat nog meer?

Als vrouw mag je – of je nu in een relatie bent of niet – naar het gevoel toe bewegen dat je in relatie bent met alles en iedereen om jou heen. Ook met je bedrijf, ook met geld, ook met liefde.

Dit alles is waarom het belangrijk is dat jij weet hoe je die krachtige vrouwelijke energie opent en de stroom activeert die vanuit je eigen kern komt.

Als je je dag start in deze energie, dan kun je door de dag heen steeds weer terug naar deze vibe, wat er ook speelt.

Wat betekent vrouwelijke energie voor jou? Wat is jouw stijl en hoe kun je (blijven) staan in het vrouwelijke?

Dat zijn de vragen waar dit deel van mijn eigen reis destijds mee startte. Toen ik begon met het schild van masculiene energie te laten zakken. Ik ging me verbinden met mijn Free Spirit Warrior; dat deel in mij wat de vrijheid die ik altijd al claimde, naar een volgend level tilde.

Het is haar energie die ik aan leerde spreken, die me liet voelen dat alles aan mij de bedoeling is. Dat ging over zelf-expressie, over mijn innerlijke gevoelswereld en uiterlijke realiteit op elkaar afstemmen. Dat ging van praktische vraagstukken van hoe wil ik dat mijn omgeving is en wat voor een relatie ik dan verlang, tot hoe ‘hoe wil ik dan ondernemen en mijn geld verdienen?’

Het ging over kunnen staan voor mijn eigen vrouwelijke energie. Een prachtige en intense reis die me liet voelen wie wil ik zijn en wat wil ik ervaren. Over elke stap nodig hebben en met liefde zetten. Tot ik glashelder had: daar wil ik naartoe en deze plek wil ik innemen in de wereld.

Mijn hele leven veranderde toen ik van mezelf ging zien als de vrouw wie ik ben, als ik vertrouw op mijn zijn.

Iets waarvan ik weet dat het ver kan lijken maar voor elke vrouw toegankelijk is. Het is makkelijker dan je hoofd je vertelt.

Kun je hier hulp bij gebruiken?

1: schrijf je in voor de nieuwsbrief (hieronder) of volg me op Instagram voor dagelijkse tips.

2: kies voor privé begeleiding of start met je online programma.

Voor vragen of een kennismaking, kun je me ook altijd mailen: maike@maikemaessen.nl

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!

 

Geplaatst in Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *