De 8 waarden die het verschil maken in je bedrijf

Eerder deze week had ik een prachtig mooi gesprek met één van mijn vrouwen. Deze beauty volgt een langer traject bij mij waar we tegelijkertijd inzoomen op haar bedrijf en een waardevolle shift maken in haar persoonlijke leven. Het gaat altijd samen, het staat niet los van elkaar. Halverwege de sessie vroeg ze aan mij wat is het was voor mij wat het fundamentele verschil heeft gemaakt in mijn leven en in mijn bedrijf.

Wat ik met haar deelde, deel ik nu ook met jou omdat ik weet dat deze waarden, heel belangrijk zijn voor een hele grote – en steeds grotere – groep vrouwen. Ergens ben je – net als ik een tijd terug – vergeten hoe die stralende vrouw die haar eigen keuzes maakte zich ook alweer voelde. Op zo’n punt komen we allemaal. Het is niet erg; ik laat je graag zien wat ik deed om weer terug te komen bij mezelf.

Het belang van niet kleiner kiezen bijt het spits af.

Wat ik hiermee bedoel? Op bepaalde vlakken behoor je geen compromis te sluiten of te settelen. De liefde is hier een goed voorbeeld van maar ook je dagelijkse werk hoort hier bij. Voldoening ervaren bij wat je doet is een groot goed, of je dat voelt is in de eerste plaats jouw verantwoording.

Ja, ik houd rekening met de gevoelens van een ander, maar niet als ik daarmee mezelf benadeel. Niet in mijn leven en niet in mijn business. Dat is vaak het eerste punt waar we – als vrouw – als eerste geneigd zijn om te veel water bij de wijn te doen omdat we denken dat we ons moeten aanpassen en dat we alleen bestaansrecht hebben wanneer we zorgen voor de ander. Wat is belangrijk voor je en niet onderhandelbaar, heb je punten helder voor jezelf.

De tweede is om vaker naar je lijf te luisteren in plaats van naar je hoofd.

Inkoppertje….dat weet je wel maar hoe pak je dit in praktijk aan? Het belangrijkst om te weten is dat wanneer je een heel sterke intuïtie hebt, je hoofd of je ratio ook über-sterk is. Je kunt allerlei oefeningen doen die je helpen om dichter bij je gevoel te komen. Om je hierbij te helpen start op 1 september een nieuwe cursus; ontwaak je innerlijk weten. 

De derde waarde die voor mij heel veel verschil heeft gemaakt is het innerlijke werk doen.

Voor mij betekent dit: de moeder zijn voor mijn innerlijk meisje. Mijn vrouwelijke & mannelijke energie helen en in balans brengen met elkaar terwijl de wijze vrouw ons leidt. Hiervan merk ik profijt in mijn bedrijf omdat ik vanuit de juiste mannelijke energie de focus kan houden en niet vanuit het niet geheelde vrouwelijke de ander ga faciliteren.

Denk maar aan het gevoel hebben dat je nooit genoeg geeft, dat je altijd meer doet dan wat gevraagd wordt – wat een heel mooie eigenschap is – maar ook een typisch voorbeeld van de niet geheelde vrouwelijke energie. Hoe meer je dat van binnen in balans kunt brengen hoe meer het ook om jou heen zichtbaar zal zijn en hoe makkelijker het ook wordt om te ontvangen.

Dit voorbeeld komt ook terug in relaties omdat we in relaties onbewust heel vaak vanuit het niet geheelde kind relateren met de ander. Dat kennen we allemaal natuurlijk, je kunt gelukkig veel doen om oud trauma en pijnstukken te helen in plaats van ze bij de ander neer te leggen.

De vierde is de kracht van het onbekende.

Soms is het nodig om iets niet te weten. Om los te durven laten van dat wat je niet meer dient of verder brengt. Wil je meer vrijheid? Schrijf dan over hoe vrijheid voelt in jouw lichaam. Maak er ruimte voor. Het nieuwe kan niet je leven binnenkomen als het oude er nog is en soms betekent dit dat jij de eerste stap mag zetten.

Nummer 5 is ben heel kritisch in hoe je je tijd doorbrengt.

Wat is het wat je verlangt? Leer om hier heel helder over te zijn; net als over je visie. Niet alleen voor jezelf maar ook voor het universum; die energie om je heen want zij reageert op jouw helderheid.

Ik weet nog goed hoe ik jaren geleden een kinesiologie sessie had en leerde dat ik maar liefst 42 mensen meedroeg terwijl ik op dat moment dacht dat ik alleen mijn kinderen supporte. Zet maar eens 42 mensen in je tuin! Dat is een typisch voorbeeld van niet in je kracht staan en het (onbewuste) idee hebben dat je de halve wereld moet dragen in jou energie. Heel specifiek heb ik het bijvoorbeeld ook over je ouders voor wie je je op een bepaalde manier verantwoordelijk voelt omdat je ook hebt geleerd vanuit het onderbewustzijn dat je trouw bent aan het systeem waar je uit geboren bent.

Een heel belangrijke die ik je mee wil geven is dat dit systeem iets is wat onderdeel uit maakt van jou, maar dat er ook momenten zijn waarop je liefdevol voorbij mag gaan aan de familiebanden omdat het de bedoeling is dat jij een bepaald leven leeft.

Je eigen geluk is het allerbelangrijkst. Dat is belangrijker dan het systeem waar je uitkomt.

Dat wil niet zeggen dat je het systeem niet kunt helen. Het wil wel zeggen dat als je daarin vastloopt dat niet belangrijker is dan hoe jij je voelt. Daarnaast vind ik dat systemisch werk – ondanks dat ik er zelf ook heel veel mee doe – wordt verheerlijkt. Zie het als een tool die je helpt om bepaalde stukken te helen maar dat er ook nog zoveel meer is voor je om te doen.

Waarde nummer zes is geef nooit op. Nooit. Gewoon niet.

Er is zoiets wat het Echte Leven heet en elk uur, elke minuut, alles in & aan jou telt mee.

De zevende waarde is: vertrouw op wat je voelt en blijft daarbij.

We hebben geleerd om alles te overdenken; om iets te voelen en om dan gelijk met ons verstand overheen te gaan en om je gevoel te beargumenteren met een oud verhaal. Dat is echt niet de bedoeling. Wat mij enorm heeft geholpen is inzicht in mijn innerlijke besluitvorming. Ik heb geleerd dat ik moest kunnen kiezen vanuit het moment (want spontaan is goed!) terwijl kiezen vanuit het moment niet past bij mij.

Ik heb ik ben een Emotional Manifesting Generator en dat betekent dat ik niet alleen iets naar me toe laat bewegen maar dat ik er ook tijd voor mag nemen om een innerlijk besluit te nemen wat goed is voor mij. Ik hoor iets aan en ik zal altijd tegen de andere zeggen: ik kom er bij je op terug.

Dan zijn we al bij de op één na laatste aanbeland; waarde nummer acht. Ik sta op nummer één en ik kies waar ik wel en niet beschikbaar voor ben.

Niet mijn kinderen, niet een partner – die staan wel naast me. Vanuit die plek zorg ik namelijk het allerbeste voor mijzelf en kan ik ook de allerbeste bijdrage zijn voor iedereen om mij heen. Voor mijn kinderen, voor alle vrouwen in de transformerende trajecten maar ook voor een eventuele partner die komt als de tijd er rijp voor is.

Wat levert dit alles jou op?

Het zorgt er voor dat je leert om de automatische piloot, waar je nu zo op vertrouwd, om die los te laten. Ook zorgt het er voor dat je je familie cultuur die je nu in de weg staat, dat je daar aan voorbij kunt bewegen. Het zorgt er voor dat je gaat vertrouwen op wat je voelt en dat je de vrijheid weer voelt in je lichaam.

Deze vrijheid gaat veel vaker over het loskomen van schuld en schaamte stukken dan over vrijheid zoals je daar nu misschien aan denkt.

Het zorgt er voor dat ik verslavingen los kan laten – ik heb het niet over een sigaretten of chocoladeverslaving maar aan mijn verslaving om aandacht en hoe ik het krijgen van liefde ermee verwarde. Enig idee wat dit me kostte in mijn bedrijf?

Ik liet me namelijk ook gebruiken; ik denk dat ik een hele tijd heel sterk leek aan de buitenkant maar dat er zich van binnen van alles afspeelde wat ik niet deelde en waar ik nu de laatste maanden echt nog een heel mooi stuk heb doorleefd en doorwerkt.

Het levert je op dat je niet zoekt om je heen maar dat je vindt in jezelf.

Je ziet welke illusie je in stand aan het houden bent en dat je deze los mag laten. Zodat je kracht uitstraalt en zelfvertrouwen. Je voelt je de Queen van je leven. Je kunt de realiteit zien voor wat ze is; je zet die brillen met filters af. Je weet hoe je uit kunt vliegen en je eigen keuzes kunt maken ter wel jij niet instort.

Omdat jij vertrouwt dat er geen universum is wat jou laat vallen wanneer jij kiest voor jezelf. Het is tijd dat je van meisje naar Queen gaat (of godin, priesteres, CEO van je bedrijf, free spirit…kies wat je past) en dat je je voelt zoals je je wilt voelen. Dan krijg je van het leven wat je verlangt.

Ik zei het al; Ontwaak je innerlijk weten start op 1 september. Het is een onmisbare basiscursus voor business-queens. Heb je vragen? Weet dat je me altijd mag mailen (maike@maikemaessen.nl) of plan je Business Activation Sessie dan spreken we elkaar persoonlijk. 

Geplaatst in Uitbreken, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *