Dit maakt jou van grote waarde voor je klant

‘Als het niet gaat zoals ik wil, hoe weet ik dan wat ik fout doe?’ Dit is een vraag die vaker terug komt tijdens sessies met cliënten. Het is een vraag met veel lagen. Er zijn een paar dingen waarvan ik weet dat ze van waarde zijn voor je klant als jij jezelf deze vraag ook af en toe stelt (en heel eerlijk…doen we allemaal, ik ook!)

Allereerst; let op dat je niet onbedoeld nóg meer verhalen creëert rondom een situatie en daarmee overtuigingen die je niet helpen. In het ondernemerschap bepaal je ook waar je wel en niet beschikbaar voor bent.

Verder is het van belang om jezelf de tijd te geven.

Dat programma of jezelf neerzetten als iemand die niet alleen te vertrouwen is, maar óók de persoon met wie je resultaat bereikt, is geen overnight iets. Om gezien te worden als leider of van grote waarde komt als je lang genoeg over een bepaald onderwerp spreekt, zodat anderen je zien als gekwalificeerd op dat onderwerp.

Als je je boodschap ineens aanpast dan moet dat fundament weer even landen.

Bekijk daarom altijd goed hoe je dat zo aanpakt, dat je stappen logisch zijn; neem je omgeving mee in je verhaal. Wanneer je grote veranderingen aanbrengt hangt het af van hoe snel je tribe je vertrouwt en bij jou de antwoorden vindt die zij zoeken. Je branding eromheen kun je laten doen; je kunt ook heel veel zelf door gericht te bloggen of posten in lijn met zowel jouw magnetische vibe als jouw expertise.

Het is superbelangrijk – en die is eigenlijk een beetje op hetzelfde level als de vorige – als je je verstopt, weinig vertrouwen voelt om de plek van de specialist in te nemen of die zelfexpressie spannend vindt, dan voelen anderen dat ook. Dat maakt het lastig om anderen het gevoel te geven dat ze bij jou moeten zijn, om anderen jouw waarde te laten voelen. Het betekent niet dat je moet stoppen met delen of lanceren maar dat je je mag focussen op de waarde die je biedt. Echt ruimte maken voor jouw persona en alle facetten van jou op een speelse doch krachtige manier belichten.

Plus..wat is het wat jij wil? Wil jij consistente maanden waarin je een bepaalde omzet behaald; creëer je dan ook die waarde, is dat je focus of hoop je dat iemand aanhaakt terwijl je energie all over the place is?

Niet om je te ontmoedigen want ik heb ook op die plek gestaan en echt financieel onafhankelijk zijn als single moeder & solopreneur vraagt een hele hoop. Blijf je richten op je lange termijnvisie en ondertussen creëer je die gratis waardevolle content en bouw je relaties op met je tribe.

Richt je hierbij altijd op het resultaat voor de ander. Natuurlijk heb je ook die wens voor jezelf nodig want je gaat immers geen koekjes bakken met je klanten, eerst richt je je eerst op de waarde voor de ander en hoe zij zich voelen na jullie samenwerking.

Dit maakt dat je van waarde bent en dát levert jou dat financiële resultaat.

Werken aan je relaties doe je vanuit de oprechte intentie, alles wat niet echt is, is voelbaar. De sensitieve mens prikt hier zo doorheen en die lijn is dun.

Verder is het belangrijk dat je een boodschap hebt die je over kunt brengen. Wat doe je voor de ander hoe help je hen? Want je creëerde het resultaat immers al voor jezelf. Jij bent het voorbeeld en die energie mag je voorleven.

Deel over de resultaten die je faciliteerde voor anderen en waarvoor jij de ruimte was. Zorg dat je aanwezig bent op social media. Consistent aanwezig én jezelf laten zien zorgt voor consistente resultaten. Vanuit de juiste energie; niet vanuit stress, gedoe en haast of nog erger: andermans drama.

Je wil dat mensen weten wie je bent én dat ze weten wat je doet. Terwijl jij verder werkt aan je money-bleuprint en beweegt in het kwantumveld vol mogelijkheden.

Los van alles hierboven, als jij je waarde niet zo voelt zoals je graag zou willen – we kennen allemaal het archetype van de gewonde heler – is dat een prachtig thema waar je aan kunt werken.

Belangrijk is dat je weet wat je wilt en dat je het mindset werk doet. Zodat je oude verhalen kunt her-programmeren naar de mind van de vrouw die haar waarde wel voelt en weet dat ze die overvloed en luxe waard is.

Tot slot; als jij de energie of de vibe bij je draagt van: ‘ik weet er niet genoeg van af’ of ‘wie ben ik om me een expert te noemen’, dan mag je werken aan je innerlijke leider op het onderwerp waar je zoveel passie voor voelt. En 1 hint: het ligt niet (altijd) aan het aantal opleidingen wat je hebt gevolgd.

Het lijkt voor de hand te liggen, toch kom ik dit vaker tegen dan je denkt. Daarom zijn leiders met een expertise zo fijn en belangrijk; zodat jij het tijdsbestek verkort om iets eigen te maken.

We leven in een cultuur die gaat over meedoen, maar ook over elkaar veroordelen of we ergens wel of niet aan deelnemen. We worden enorm gemanipuleerd om op een bepaalde manier te denken en leven terwijl er zo veel meer is. Daarom is het zo belangrijk om je vrouwelijke wijsheid aan te leren spreken; die innerlijke autoriteit. Niet meer de bevestiging zoeken om je heen, maar voelen in jezelf en die verbinding levend leren houden.

En weet boven alles dat vrijheid je geboorterecht is, net als overvloed. Je bent hier om je goed te voelen en jij kiest hoe succesvol je bent. Weet wat je wil, blijf het werk doen en blijf stappen zetten.

Wil je ruimte maken voor de free spirit die je bent, jezelf die energetische toestemming geven én concrete stappen zetten met je bedrijf? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Het gaat allemaal veel meer over je innerlijke zijn. Dat klinkt misschien niet sexy maar geloof mij maar als ik zeg dat als je die verbinding voelt, je mega aantrekkelijk bent voor de mensen die jou nodig hebben. Van binnen naar buiten is de beweging die mag maken voor duurzaam resultaat.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Innerlijke wijsheid, Leiderschap, Manifesteren, Persoonlijke ontwikkeling, Vertrouwen, Voorleven, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *