De zeven principes van overvloed; zo pas jij ze toe.

Al jaren fascineren ze me; de wet van aantrekking en de wet van overvloed. Ik pas ze toe vanuit het vrouwelijk cultiveren: het universum manifesteert vóór je en overvloed begint intern.

De wet van aantrekking is misschien de meest bekende wet binnen de universele wetten. Daar heb ik eerder al over gedeeld, hier en hier lees je ze terug. Het universum werkt binnen een structuur van wetten en (energetische) principes. Samen vormen ze een kader; binnen dat kader hebben wij onze menselijke ervaringen en beleven wij onze realiteit. De WvA is slechts 1 wet, er zijn er veel meer.

Deze keer wil ik wat meer met je delen over de Wet van Overvloed (Abundance). De vrouwelijke energie is er immers ook één die overvloedig en rijk is…hoe meer je jezelf hiervoor kunt openen, hoe makkelijker het leeft.

Het intrigerende aan de wetten is dat deze principes volgens een perfecte orde werken, met een precisie die het menselijk begrip te boven gaat.

Wat heel belangrijk is; is dat wij leren los te laten hoe we vinden dat het moet gaan. De wetten en de energie corrigeren waar jij geen energetische match mee bent. Daarom is werken met het onbewuste belangrijk en helder hebben wat je verlangens en waarheid zijn. Voor mij zijn de universele wetten een essentieel gegeven. Ze gaan niet alleen over het aantrekken van liefde en geld maar ook over hoe je om kan gaan met uitdagingen die op je pad komen

Goed, de wet van overvloed.

Wat alle wetten gemeen hebben is dat ze corrigeren. Dat voelt voor ons alsof het leven ons laat lijden. In werkelijkheid probeert het ons de juiste kant op te duwen. Soms mogen we de oever loslaten en meedeinen op de flow…en ontspannen in zowel de eb en vloed, als het om geld gaat. We vieren de vloed en ‘fearen’ de eb…

Hoe meer ik ruimte maak voor deze wetten en zie wat er echt wil ontstaan; hoe meer ik leef vanuit overgave en vertrouwen en hoe makkelijker ik afgestemde actie neem.

Er zijn binnen de Wet van Overvloed 7 principes die heel belangrijk zijn en ik ga ze met je delen.

Het eerste principe gaat over intenties.

Het liefst nemen we niet alleen actie, maar afgestemde actie. Ofwel actie met een intentie. De intentie waarmee je iets doet is bepalend voor wat je neerzet. Je intentie waarborgt ook nog iets anders; het proces. Dat gaat erover dat je tijdens je weg OOK gelukkig bent omdat je alles doet vanuit een liefdevolle energie, vanuit plezier. Doe je het vanuit jou, vanuit je hart en wat je het allerliefst doet dan voel je dat bij elke stap die je zet. En nog beter: op die weg trek je ook kansen en mogelijkheden aan die je nog verder brengen dan wat je hoofd allemaal bedenkt.

Je intenties bedenk je niet, ze komen tot je. Hoe meer je je opent voor je vrouwelijke energie, hoe meer je ervaart dat het moeiteloos gaat. De vrouw ontvangt eerst en geeft erna.

Het 2e principe is je cyclus.

Denk maar aan de cyclus van de maan…of de cyclus van een vrouw. Als vrouw heb je een innerlijke lente, zomer, herfst en winter. In de natuur is dit ook zo en ook de maan laat hetzelfde beeld zien met haar fases.

We hebben geleerd om resultaat gedreven te zijn in plaats van te vertrouwen op ons zijn, onze kern. Alles wat we doen moet bijna meteen succes opleveren. Mijn praktijk was niet instant succesvol. Dat moest groeien. Vrouwen mochten wennen aan mijn aanwezigheid en aan het idee om geld uit te geven voor hun ontwikkeling aan mij. Dat is een proces, dat duurt even. Was ik gelijk succesvol geweest dan was het vast niet goed afgelopen. Ik heb moeten leren om de spaceholder te zijn maar ook welke container aan transformatie bied ik, wat zit hier allemaal in en hoe bewaak ik de groeicurve van mijn cliënt? De wet is niet statisch, jij evenmin.

Het resultaat is niet meteen zichtbaar en het resultaat kan anders zijn dan wat je dacht of hoopte. Meestal is het beter..dus vertrouw. Terwijl je heel goed voelt wanneer het tijd is voor actie en wanneer voor rust. Wanneer ontvang je en wanneer geef je.

Het derde principe gaat over spiegelen.

Als je in de spiegel kijkt – het leven breng je altijd spiegels in de vorm van mensen en ervaringen – zie je wat je ervoor plaatst aan verhalen of triggers. Wat je geeft, ontvang je, net standje 69 ^^. Je vrouwelijke frequentie, je gevoel, alles wat je erin stopt bepaalt wat je krijgt – maar ook wat je ziet.

Als je naar de wereld leert te kijken met liefde, dan ga je meer zien waar je dankbaar voor kunt zijn. Spiegelen raakt ook projectie. Je leven is een subjectieve ervaring. Hoe jij denkt dat de wereld is, zo is ze ook. Mensen die zeggen bijvoorbeeld dat voor jezelf beginnen lastig is…dan is dat exact wat je aan gaat trekken..om maar een voorbeeld te noemen.

Je leven overkomt je niet; ze is er VOOR jou. Probeer je te openen voor alles wat er al is.

Ik heb de afgelopen jaren veel doorgewerkt op het gebied van ontvangen en overvloed. Eén van de grootste stappen is mezelf andere gedachten ‘voeren’; her-programmeren. Alles wat in mijn realiteit is, laat ziet hoe het in mij is. As above, so below, so within, so without.

De schuld buiten jezelf leggen is het makkelijkst. En heel eerlijk: iets wat ik jarenlang deed. Nog eerlijker hield exact dit me ook waar ik was…op een plek waar ik niet in mijn kracht stond en nog geen vorm gaf aan mijn bestemming. Omdat ik de verantwoording voor mijn verlangen – voor alles wat aan mij was om te doen, liet liggen bij anderen. En als gevolg boos en onvervuld was.

Het vierde principe is het principe van wederkerigheid.

Die liefdevolle intentie is 1 ding. Het vraagt ook actie. Achteroverleunen brengt het je niet. Dit gaat over het creëren van een situatie waar jij niet alleen van groeit, maar je omgeving ook. Ben je bewust van welke energie je bent en voorleeft. Wat entertain je en voedt je dus met je gedachten en emoties?

Als je meer geld wil verdienen met het leven van je life-purpose; waarom zou je deze wijsheid niet delen op een voor jou passende vorm? Je bepaalt zelf hoeveel je van jouw waarde je gratis deelt.

Alles wat je doet kan ook inspiratie zijn voor je omgeving; groot of klein. Je maakt altijd het verschil. Het gaat niet alleen om jou.

Het 5e principe is: laten gaan en ruimte maken.

Loslaten om ruimte te maken voor het nieuwe. Je mooiste leven vraagt om de beste versie van jou. Niet alleen de beste; ook een andere. De vrouw die zichzelf kan laten staan, waar ze zijn wil, is een andere vrouw dan die dit nu leest. Je verlangen transformeert je altijd. Het vergroot je ontvangkracht bijvoorbeeld.

Er is veel wat we nog mogen afleren. Bijvoorbeeld schuld, angst en schaamtegevoelens; ze hebben een plek in ons leven maar hoeven niet op het hoofdpodium. Ze kosten energie in plaats van dat ze geven. Hoe meer je dat kunt laten, hoe makkelijker overvloed en rijkdom naar je toe kunnen komen.

Het enige dat nodig is, is de bereidheid om te veranderen. Je hoeft niet de wereld te veranderen om je perceptie te veranderen. Wel jezelf. Zodat de bril waarmee je kijkt kan te veranderen. Stap voor stap.

De zesde is het principe van nederig zijn.

Maak jezelf niet kleiner maar ook niet groot vanuit pijn. Wie je ook bent en waar je ook staat; je groeit en leert. Als ouder van je kind. Als coach van je coachee. Blijf nieuwsgierig, blijf open, blijf bewust. Vertrouwen en overgave terwijl je actie neemt en je life purpose leeft vanuit de juiste energie; ik begeleid je met alle liefde en plezier.

Het zevende en laatste principe is je frequentie.

Jouw energie is niet alleen in je, maar ook buiten je. Je kent de quote misschien wel dat je energie jou eerder introduceert dan jij zelf.

Ook emoties zijn energie. Dat betekent niet dat je geen ‘lage’ emoties mag voelen. Dat hoort bij het leven. Je leert er anders mee om te gaan en er anders naar te kijken.

Je gedachten creëren gevoelens. Je gevoelens voeden je gedachten. Dus kijk dat je die cirkel doorbreekt. Dit gaat voorbij positief denken. Denken zit in je hoofd en je hoofd kent je potentieel niet.

De sleutel is om te voelen wat er gevoeld wil worden. Om het toe te laten, niet weg te drukken zodat het je later overvalt – en het stuur van je leven overneemt. Leer hoe je angst e.d. kleiner maakt en je ratio leert dat je veilig bent wanneer deze gevoelens wat minder ruimte geeft. Dat is emotional empowerment.  Daar maak ik, wanneer ik voel dat het nodig is, tijd voor. En dat leer ik mijn cliënten ook. Dit is een heel belangrijke en waardevolle beweging om te maken.

Gevoelens gaan altijd dieper dan gedachten. Denk maar aan een diep gevoel van dankbaarheid, dat voel je soms tot buiten jezelf. Dat is mega krachtige energie.

Hoe beter jij bij jezelf kan blijven en bij alles wat zich aandient, hoe meer overvloed je aantrekt en dat gaat niet alleen over geld.

Je moet het eerst kunnen voelen, voor je het kunt ontvangen & creëren; zo werkt het met alles.

Je trekt dat aan wat jij denkt en voelt over jezelf dat waar is – niet wat je hoopt. Hier kun je jezelf in trainen; je zelf het nieuwe verhaal vertellen en onbewuste / innerlijke blokkades laten gaan en ombuigen naar iets wat je wel brengt wat je verlangt. Doe en herhaal dat waarvan je weet dat het werkt.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!

 

 

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *