De zeven principes van overvloed; pas jij ze al toe?

Al jaren fascineert ze me; de wet van aantrekking. Ik droom er regelmatig bij weg en probeer een en ander uit. Terwijl ik ook wel weet dat de universele wetten ons menselijk brein (ver) overstijgen.

Naast ons brein, kennen we namelijk ook nog een heleboel regels en gebruiken. Van dat wat sociaal acceptabel is (en waar je knetterhard aan voorbij mag, maar dat terzijde) tot gebruiken binnen een cultuur of familie.

De wet van aantrekking is misschien de meest bekende wet binnen de universele wetten. Hier heb ik eerder al over gedeeld, hier en hier lees je ze terug.

Laatste keer ging mijn blog over hoe het universum werkt en wat dit doet met ons; de menselijke sterveling ^^. De verwarring en hoe makkelijk je weer in je hoofd / ratio schiet.

Het universum werkt binnen een structuur van wetten en principes. Samen vormen ze een kader; binnen dat kader hebben wij onze menselijke ervaringen. De WvA is slechts 1 wet, er zijn er veel meer. Deze keer wil ik wat meer met je delen over de Wet van Overvloed (Abundance). De vrouwelijke energie is er immers ook één die overvloedig en rijk is…hoe meer je jezelf hiervoor kunt openen, hoe makkelijker het leeft.

Het fascinerende aan de wetten is namelijk dat deze principes volgens een perfecte orde werken, met een precisie die het menselijk begrip te boven gaat. Alles kent een plek binnen universele wetten. Heel veel heeft te maken met harmonie.

Wat heel belangrijk is; is dat wij leren los te laten hoe we vinden dat het moet gaan. De wetten corrigeren zelf alles wat niet bijdraagt aan jou. Voor mij zijn de universele wetten een essentieel gegeven. Ze gaan niet alleen over het aantrekken van liefde maar ook over hoe je omgaat met uitdagingen die op je pad komen, relaties of hoe je succesvol omgaat met geld. Dat is wat anders dan het idee van ‘geld verdienen’ wat we zo goed kennen.

Goed, de wet van overvloed.

Wat alle wetten gemeen hebben is dat ze corrigeren. Dat voelt voor ons alsof het leven ons laat lijden. In werkelijkheid probeert het ons de juiste kant op te duwen.

Hoe meer ik ruimte maak voor deze wetten en zie wat er echt wil ontstaan; hoe meer ik leef vanuit overgave en vertrouwen en hoe makkelijker ik afgestemde actie neem.

Er zijn binnen de WvO 7 principes die heel belangrijk zijn en ik ga ze met je delen.

Het eerste principe gaat over intenties.

Het liefst nemen we niet alleen actie, maar afgestemde actie. Ofwel actie met een intentie. De intentie waarmee je iets doet is bepalend voor wat je neerzet. Je intentie waarborgt ook nog iets anders; het proces. Dat gaat erover dat je tijdens je weg OOK gelukkig bent omdat je alles doet vanuit een liefdevolle energie, vanuit plezier. Doe je het vanuit jou, vanuit je hart en wat je het allerliefst doet dan voel je dat bij elke stap die je zet. En nog beter: op die weg trek je ook kansen en mogelijkheden aan die je nog verder brengen dan wat je hoofd allemaal bedenkt.

Je intenties bedenk je niet, ze komen tot je. Hoe meer je je opent voor je vrouwelijke energie, hoe meer je ervaart dat het moeiteloos gaat. De vrouw ontvangt eerst en geeft erna.

Het 2e principe is je cyclus.

Denk maar aan de cyclus van de maan…of de cyclus van een vrouw. Als vrouw heb je een innerlijke lente, zomer, herfst en winter. In de natuur is dit ook zo en ook de maan laat hetzelfde beeld zien met haar fases.

We hebben geleerd om resultaat gedreven te zijn in plaats van te vertrouwen op ons zijn, onze kern. Alles wat we doen moet bijna meteen succes opleveren. Mijn praktijk was niet instant succesvol. Dat moest groeien. Vrouwen mochten wennen aan mijn aanwezigheid en aan het idee om geld uit te geven voor hun ontwikkeling aan mij. Dat is een proces, dat duurt even. Was ik gelijk succesvol geweest dan was het vast niet goed afgelopen. Ik heb moeten leren om de spaceholder te zijn maar ook welke container aan transformatie bied ik, wat zit hier allemaal in en hoe bewaak ik de groeicurve van mijn cliënt? De wet is niet statisch, jij evenmin.

Het resultaat is niet meteen zichtbaar en het resultaat kan anders zijn dan wat je dacht of hoopte. Meestal is het beter..dus vertrouw. Terwijl je heel goed voelt wanneer het tijd is voor actie en wanneer voor rust. Wanneer ontvang je en wanneer geef je.

Het derde principe gaat over spiegelen.

Als je in de spiegel kijkt, zie je wat je ervoor zet. Het leven werkt ook zo. Wat je geeft, ontvang je. Je houding, je gevoel, alles wat je erin stopt bepaalt wat je eruit haalt – maar ook wat je ziet.

Als je naar de wereld leert te kijken met liefde, dan ga je meer zien waar je dankbaar voor kunt zijn. Spiegelen raakt ook projectie. Je leven is een subjectieve ervaring. Hoe jij denkt dat de wereld is, zo is ze ook. Mensen die zeggen bijvoorbeeld dat voor jezelf beginnen lastig is…dan is dat exact wat je aan gaat trekken..om maar een voorbeeld te noemen.

Je leven overkomt je dus niet. Als je dat denkt dan loop je de verkeerde kant op.

Ik heb de afgelopen jaren veel doorgewerkt op het gebied van ontvangen en overvloed. 1 van de grootste stappen is mezelf andere gedachten ‘voeren’; her programmeren. Alles wat in mijn realiteit is, laat ziet hoe het in mij is. As above, so below, so within, so without.

De schuld buiten jezelf leggen is het makkelijkst. En heel eerlijk: iets wat ik jarenlang deed. Nog eerlijker hield exact dit me ook waar ik was…op een plek waar ik niet in mijn kracht stond en nog geen vorm gaf aan mijn bestemming.

Weet dat je altijd doet wat je kunt. Natuurlijk doe je inzichten en wijsheid op en kies je opnieuw als het nodig is.

De vierde principe is het principe van wederkerigheid.

Die liefdevolle intentie is 1 ding. Het vraagt ook actie. Achteroverleunen brengt het je niet. Dit gaat over het creëren van een situatie waar jij niet alleen van groeit, maar iedereen om je heen ook. Ben je altijd bewust van welke energie je bent en voorleeft.

Als je zelf meer geld wil verdienen met het leven van mijn lijf purpose; waarom zou je deze kennis niet delen? Je bepaalt zelf hoeveel je van jouw waarde gratis deelt.

Alles wat je nu al doet kan ook inspiratie zijn voor je omgeving; groot of klein. Je maakt altijd het verschil. Het gaat niet alleen om jou.

Het 5e principe is: laten gaan en ruimte maken.

Loslaten om ruimte te maken voor het nieuwe. Je mooiste leven vraagt om de beste versie van jou. Er is veel wat we ons nog mogen afleren. Bijvoorbeeld schuld, angst en schaamtegevoelens; ze hebben een lage trilling. Ze kosten energie in plaats van dat ze geven. Hoe meer je dat kunt laten, hoe makkelijker overvloed en rijkdom naar je toe kunnen komen.

Het enige dat nodig is, is de bereidheid om te veranderen. Je hoeft niet de wereld te veranderen om je perceptie te veranderen. Wel jezelf. Zodat de bril waarmee je kijkt begint te veranderen.

De zesde is het principe van nederig zijn.

Maak jezelf niet kleiner maar ook niet groter. Wie je ook bent en waar je ook staat; je groeit en leert. Als ouder van je kind. Als coach van je coachee. Blijf nieuwsgierig, blijf open, blijf bewust. Vertrouwen en overgave terwijl je actie neemt en je life purpose leeft vanuit de juiste energie; ik begeleid je met alle liefde en plezier.

Het zevende en laatste principe is je VIBE.

Jouw energie zit niet alleen in je, maar ook buiten je. Je kent de quote misschien wel dat je energie je eerder introduceert dan jij zelf.

Emoties zijn ook energie. Dat betekent niet dat je geen lage emoties mag voelen. Dat hoort bij het leven. Je leert er anders mee om te gaan en er anders naar te kijken.

Je gedachten creëren gevoelens. Je gevoelens voeden je gedachten. Dus kijk dat je die cirkel doorbreekt. Dit gaat voorbij positief denken. Denken zit in je hoofd en je hoofd kent je potentieel niet.

De sleutel is om te voelen wat er gevoeld wil worden. Om het toe te laten, niet weg te drukken zodat het je later overvalt maar te leren hoe je angst e.d kleiner maakt je en je ratio leert dat je veilig bent wanneer deze gevoelens wat minder ruimte geeft. Dit is emotional empowerment.  Daar maak ik wanneer ik voel dat het nodig is tijd voor. En dat leer ik mijn cliënten ook. Dit is een heel belangrijke en waardevolle beweging om te maken.

Gevoelens gaan altijd dieper dan gedachten. Denk maar aan een diep gevoel van dankbaarheid, dat voel je soms tot buiten jezelf. Dat is mega krachtige energie.

Hoe beter jij je voelt, hoe meer overvloed.

Je moet het eerst voelen voor je het kunt ontvangen; zo werkt het met alles.

Je trekt dat aan wat jij denkt en voelt over jezelf dat waar is – niet wat je hoopt. Hier kun je jezelf in trainen; je zelf het nieuwe verhaal vertellen en onbewuste / innerlijke blokkades laten gaan en ombuigen naar iets wat je wel brengt wat je verlangt. Doe en herhaal dat waarvan je weet dat het werkt.

Wil jij je gezien voelen en gedragen? Wil je mogelijkheden ook echt zien én benutten vanuit je feminiene energie? Kijk dan eens over mijn 4 weken traject past bij jou. Bij deze vier weken ontvang je ook mijn online cursus thuiskomen bij jezelf vol met praktisch toepasbare tools en oefeningen die écht het verschil maken. Wil je meer weten? Neem gerust contact op met me: info@maikemaessen.nl.

Al mijn liefs,
Maike

Geplaatst in Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *