Dit reset je vertrouwen in de mystiek van het leven (sms ontvangen aan naar 1111)

Als vrouw ben je bedoeld om te ontvangen voor je hele wezen. Je neemt alles van jezelf mee je bedrijf in.

Waarom dit verschilt van een man, met een vergelijkbaar bedrijf? Wij leerden te vertrouwen op wat we doen en daarvoor te ontvangen. Onze beweging ligt in meer vertrouwen op je zijn. EN daar op kunnen uitwisselen. Dat ontvangen, voor wat er gebeurd in jouw energie, zit nog in de embryonale fase. Dus niet geld verdienen an sich, dat kun je vaak wel, mits in een mannelijk georiënteerde omgeving. Geld ontvangen vanuit je diepste waarheid, voor dat wat je echt te brengen hebt, zonder te duwen en trekken. In plaats van VOLLEDIG te vertrouwen op alle output en je doen.

Voluit ontvangen voor dat wat er gebeurt in je zijnsenergie, je wezen, je kern, je yin.

Zonder hardheid
Zonder schild
Zonder high end dit en dat

Eerst alignment, dan strategie. Zodat je ook voelt wat er gebeurd in jouw energie transmissie. Voelen is vertrouwen.

Je neemt alles van jou mee.

Ik ben zelf natuurlijk ook ergens begonnen. En ik zal even heel eerlijk met je zijn, want ik wilde niet alleen dat consistente inkomen & klantenstroom. Ik ben begonnen met neerzetten, laten ontstaan, proberen, überhaupt cliënten aantrekken die ja zeiden om langer samen te werken, trial & error. Toen was ik gericht op het doen en ik was single.

Ik deed het alleen en worstelde best met het idee van meer vrouwelijke energie in mijn bedrijf brengen en vervolgens als co-ouder, toch weer die pilaar zijn zeg maar. Het voelde als moeten schakelen. Ik wilde alles: die vrouw zijn, dat bedrijf en die romantische relatie.

Ik heb best een tijd geroepen: dit kan niet.

Tot ik me realiseerde: dit helpt je niet, Maike.

Lang verhaal kort, ben ik die energie gaan cultiveren, ook al leek wat ik wilde enorm ver weg. Ik ging stap voor stap. Ik leerde mijn stappen langzamer te zetten, bewust. Mijn kleding veranderde, ik ging eten op gevoel. Ik ben begonnen met die stukken waar ik kon beginnen, niet meteen met het grote mijn leven binnenroepen, zo ver was ik nog niet. Plus: ik wist toen nog niet exact hoe en wat. Mijn omgeving ging ik zo transformeren dat waar ik mijn oog op liet landen; ik een tinteling voelde in mij.

Ondertussen ging ik verder met mezelf afvragen: wat wil ik? Wat is de volgende stap. Hoe kan ik die energie nu al kiezen? Wat wil ik als ik mezelf toesta om meer te willen.

Met het expanderen van mijn feminine kwamen de wonden van mijn meisje aan het licht.

Het meisje wat had geleerd eerste te geven en daarna pas te ontvangen, in bescheiden mate nog wel. Het meisje wat niet had gekregen wat ze nodig had. Voor alle duidelijkheid dat hebben we allemaal, hoe lief je ouders ook zijn. Ik weet ook dat het kan voelen alsof je hen met de grond gelijk maakt, maar dat is niet zo. Hierover praten met mijn mama heeft mij goed gedaan. Soms is het fijn om te begrijpen waar iemand doorheen ging en te voelen: het is niet persoonlijk. EN dat jij tegelijkertijd dit meisje in je hart mag opnemen.

Ik ken de afwijzing, de afwijzing was lang mijn basis, mijn 0 punt. Want heel langzaam – en ik ben daar nog mee bezig – veranderde dit. De rode draad van afwijzing naar een gouden verhaal van diepe zelfacceptatie. Me niet langer afvragen: vraag ik teveel, zit ik wel goed?

De blokkades in je bedrijf & ontvangen, komen vanuit je wond als kind. De wond die een gat vormt tussen wat je kreeg en wat je had moeten krijgen.

Een gat wat we op gaan vullen in plaats van dat we de kloof verkleinen.

In dat gat vertrouwen we niet op het mysterie wat het leven is. We vertrouwen niet in onze practice. In dat gat zijn we niet wie we bedoeld zijn.

Ik heb het ook allemaal moeten leren, met vallen en opstaan. Met op de grond liggen, geen idee wat te doen, tot de momenten dat ik wel springend door het huis ging want het externe vertrouwen volgde automagisch mijn innerlijk vertrouwen.

Steeds meer de controle los kunnen laten.

Hoe meer je het bewust maakt, aankijkt, hoe minder je het projecteert. De wond van je meisje is vaak je basis. Rationeel wil je dat niet maar het is er.

Je bedrijf is niet de plek waar je dit allemaal doorwerkt. Ook al doet heel veel coaching dit wel. Met de focus op het oplossen van een klantpijn in plaats van naar de eigen kern kunnen gaan en daadwerkelijk een nieuwe beweging leren maken die zowel jouw groei als die van de ander faciliteert.

Er worden belangrijke stappen overgeslagen. Je klanten, je publiek willen leren van je proces, ze willen het niet vasthouden voor je.

Als je gevoel van “tekort” er bijvoorbeeld voor zorgt dat je je aanbod voor minder verkoopt dan het waard is, zal het afstoten. Zonder dat de ander weet waarom.

Als je angst voor “afwijzing” je veerkracht in je zichtbaarheid blokkeert, stopt het de stroom van klanten die binnenkomen.

Als je gevoel rondom “te veel” zijn je weerhoudt van je volledige zelfexpressie, zal je ideale soulmateklant je niet kunnen voelen op het level dat jij wil.

Er is een plek voor healing door schaduwwerk. En het ligt niet in je bedrijf.

Dit mag je aan de achterkant doen. Feminine Devotion is hier een voorbeeld van, van een ruimte waar je wordt vastgehouden en gezien.

Je bedrijf is voor jouw vrouw, voor jouw queen (of goddess, etc)

Natuurlijk; ben kwetsbaar wanneer dat nodig is. Als zijnde een dienst. Niet als een manier om je publiek jou te laten valideren in je acceptatie, er mogen zijn of expressie. En ook niet: steriel kwetsbaar zijn terwijl je alles wat je kwetsbaar maakt, weglaat.

Zo zul je zien dat je die cyclus die nodig is voor groei, dat je deze niet onderbreekt, zodra een oude pijn maakt dat je je ongemakkelijk voelt. Voor mij voelde acceptatie in het begin uiterst ongemakkelijk, ik nam de teugels weer over in plaats van dat ik deze liet vieren.

Je klant en geld en je geliefde penetreren jou met hun aanwezigheid of met hun kopen van jou. Dat vraagt wel om een opening. Om achterover te durven leunen…wat onderdeel is van ontvangen als vrouw.

Meer in Feminine Devotion, we starten op 30 mei. Liever 1 op 1? Dat kan ook, alles over De Verdieping lees je hier. Voor we starten maak ik graag tijd om jou persoonlijk te leren kennen. Wil je weten wat nu het beste aansluit? Klik hier voor je vrijblijvende adviesgesprek.

Geplaatst in Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *