Dit bepaalt hoe snel je bedrijf groeit (de # 1 blinde vlek voor onderneemsters)

Groei; op je reis als onderneemster ken je altijd periodes van GROEI – met hoofdletters. Van openingen, van A-HA momenten. Je weet dat je een code hebt gekraakt, je voelt je verbonden met je ziel, op de achtergrond hoor je violen spelen.

Je weet waarom je hier bent, je snapt alles, je voelt je richting. Dat zijn de tijden waarop het leven extra mooi is, de liefde fijn. Je snapt wel waar ik naartoe wil.

Laten we dit geheel de buitenkant van de vortex noemen.

Die vortex kun je zien als een wervelwind; met een buitenkant en een kern. Het geheel vormt de vrouwelijke cyclus van groei. Als vrouw beweeg je altijd van binnen naar buiten. Geef een vrouw een zaadje en ze geeft je een kind (niet altijd letterlijk een tastbare baby, hetzelfde principe zie je terug in je werk).

Je groei is nooit lineair, ook al leerden we dat wel. Ook al zien we dit nog steeds… en de daarmee gepaarde bewijsdrang, het overcompenseren, ik ken het ook hoor.

Die vortex heeft ook een binnenkant; alles is moeilijk. Je wil opgeven, waarom ben je überhaupt voor jezelf gestart, waarom ben je eigenlijk hier, what the f*ck en WAAROM DOE IK DIT. Het kan ook voelen als een soort Twilight Zone. Je voelt het nieuwe al, maar het heeft nog geen handen en voeten.

Je natuur als vrouw, je reis, is nooit een rechte lijn. Het reist van binnen naar buiten. Die cyclus gaat altijd door.

Met die spiraalbeweging van binnen naar buiten heb je een relatie, een verbinding. Die relatie bepaalt in grote mate je groei en dan met name hoe je wat je je leerde in die kern, inzet bij je beweging naar buiten toe. Hoe dat zit leg ik uit, dit is de nummer één reden namelijk, waarom een vrouw niet groeit zoals ze wil groeien.

Momentum en uplevels.

Aan de binnenkant is er OOK groei – ook al zou je dat niet denken – er is verfijning en verdieping. Het zijn de momenten waarop er aan jou wordt gevraagd om te zien wat er door je heen wil bewegen. Welke richting duwt het leven je op? Deze momenten dragen altijd bij aan je groei omdat we hier vaak neigen terug te stappen, te pleasen of jezelf en je werk minder belangrijk te maken.

De groei van je bedrijf is direct afhankelijk van hoe je relateert tot de binnenkant van die vortex.

Het is verleidelijk om op die momenten jezelf het oude verhaal te vertellen. ‘Ik leer het ook nooit’, ‘ik zal wel teveel willen’, ‘dit is niet voor mij’.

Je mag (of: moet denk ik…) leren hoe je de bekende en vertrouwde mechanismen van zelfafwijzing, jezelf verlaten, klagen etc stopt.

Hier krijg ik vaker vragen over: ‘Maike, ik zit vast, het lukt me niet om consistent te blijven, alles staat stil, er gebeurd niets.’

Newsflash: dit is geen probleem, hier ligt je oplossing, je sleutel.

Hoe je bent in dit groeiplateau zet de maat voor je verdere groei #levelup

Waar investeer je je energie en tijd in? Vanuit welke energie kies je überhaupt? Dit gaat niet over iets by-passen of een andere tijdlijn kiezen (onzinnn). Dit bepaalt hoe je groeit als je weer boven water komt.

Want: die opening die komt er. Altijd. Je sterft eerst 1000 doden en daarna voel je hoe langzaam weer tot leven komt als ware.

Als je vertrouwt dat die opening naar buiten weer komt, dan kun je je energie van ongeduld, van frustratie gebruiken om jezelf weer te krijgen waar je zijn wilt.

Gebruik die energie bijvoorbeeld om jezelf weer AAN te zetten, voor jezelf, voor het leven, voor je werk, voor je dagelijkse practices (die er elke dag anders uit kunnen zien, maar je zult wel elke dag een moment van toewijding, meditatie moeten hebben. Vaak stoppen we hiermee zodra we weer ‘tot leven’ komen, en beginnen we weer zodra we afglijden. Doorbreek dat.)

Misschien lijkt dit weinig van doen te hebben met je bedrijf maar ik beloof je – uit eigen ervaring en mijn werk met onderneemsters – dat je op deze momenten delen van jezelf kunt laten groeien die je weer – of meer – magnetisch maken voor je klanten, voor je tribe. Alchemie pur sang.

Je bedrijf en leven zijn altijd een projectie van alles wat in jou leeft en speelt.

Hier leer ik je hoe je tot jezelf en die cyclus kunt relateren op die momenten. Je weerstand is altijd een teacher. In plaats van weerstands- en afleidings-patronen af te spelen in dat mooie hoofd van je, leer je ermee te bewegen.

Want je mate van succes heeft niets te maken met je waarde, hoe je eruitziet, of wat je jezelf dan ook vertelt. Maar alles met je bereidheid om te leunen in je eigen kracht, in je waarde, in je eigen creativiteit, NU, zoals jij nu bent, zoals het nu is. Zodat je andere energetische patronen en verhalen creëert op momenten dat het niet is zoals je wilt.

Dit is ZO belangrijk.

Jouw energie bepaalt of jij de energetische oplossing bent die je klant zoekt als transmissie voor hun groei – of niet.

Leren om te werken met deze cyclus verandert hoe je relateert tot jezelf, je rust en downtime, je groei, je vrouwelijkheid en zelf je publiek / klanten.

Die energie komt altijd door in je posts en uitingen, in je energie, in je presence.

Het zijn de overtuigingen die leven in jou wat maakt dat je business inconsistent blijft; want je kunt op elk moment verkopen. Niet alleen als je je goed voelt of echt die high-vibe voelt en over kunt brengen. Dus mocht je vastzitten in inconsistentie dan ligt hier een sleutel.

Zeg het maar hardop: ik kan op elk moment ontvangen, ik ben bereid om alles te ontvangen wat er voor mij is.

Je kunt het niet verbergen, jouw energie, dus je kan er beter MEE werken. Alle ‘hoe dan’s’ leer ik je in mijn 1:1 mentoring.

Alles is er VOOR JOU.

Samen maken we je energie steviger, betrouwbaar en aantrekkelijker.

Ik begeleid onderneemsters naar het creëren van een stevige interne wereld, het laten groeien van haar kracht en het verdiepen van haar belichaamde, vrouwelijk ondernemerschap. Mijn mentoring is voor jou als je all-in wil gaan op alle vlakken van je leven. Je kunt het niet allemaal alleen. Neem contact met me op via: maike@maikemaessen.nl.

Alle liefs,
Maike

Geplaatst in Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *