Een krachtige oefening in vertrouwen en overgave

Veel mensen ondergaan nu enorme veranderingen in hun leven, meer dan ooit zoeken mensen – zowel bewust als onbewust – de diepere verbinding en afstemming van en met het leven.

Vrijheid is er voor iedereen en het is de bereidheid om in deze stroom te stappen. Dit hebben we niet geleerd, er zijn niet altijd voetsporen van voorgangers om in te stappen, dus ik wil ik hier een licht op werpen voor je.

Een paar jaar geleden liet ik bewust het leven wat ik had met fulltimebaan los als single co-ouder (ik had ook net een huis gekocht). Ik nam ontslag omdat het zo voelde, waarna niet de meest makkelijke tijd volgde. Ik zat zo in angst, schuldgevoel naar mijn kinderen, in schaamte dat ik het niet meteen waar kon maken en ga zo maar door. Er was niemand die me door dit stuk heen kon leiden; van A naar Z. Dat mocht ik zelf doen; nu draag ik deze codes met me mee, ik heb ze immers zelf doorleefd en geïntegreerd.

Wat ik wil dat je weet is dat we menselijk en oneindig zijn, tegelijkertijd.

Dat eerste ken je, dat tweede kennen we van horen zeggen. Maar hoe open je je daar nu voor en hoe breng je beiden vervolgens in harmonie? Je hebt me – als je me al even leest – vaker zien delen over warriors en godinnen.

Eigenlijk komt dit neer op jezelf op één lijn brengen met die bron in jou. We hebben geleerd dat al ‘het andere’ zich buiten ons bevindt en dat is niet zo. We zijn veel krachtiger dan we erkennen, leerden en weten. En dan is er nog steeds de balans, of harmonie tussen Zijn en Doen.

Het leven weerspiegelt altijd de verbinding en harmonie die we hebben met onszelf, ons innerlijke wezen. Elke afstemming die je niet langer dient wordt nu zichtbaar.

Laatste maanden komen steeds vaker vrouwen bij me die aangeven: ik kan niet verder op de oude voet. Het vraagt iets anders van je; dit ook echt kunnen zijn, ademen en belichamen EN niet vergeten dat je OOK hier bent voor genot en plezier. De tijd van schuld, schaamte en zonde is voorbij, die hoef je niet meer te kiezen.

Het moment waarop je het divine – het goddelijke – het laat overnemen van je, is het moment waarop je weer in de flow van het leven komt en dat is waar alles naar jou kan komen. Het vindt jou. Het leven is er vóór je.

Wanneer je niet weet wat je moet doen of welke kant je op moet, ga je naar binnen.

In plaats van nog harder proberen, van verlamd zijn door angst en van zorgen; sta die hogere kracht toe om het over te nemen en je te helpen.

Ik heb deze keer een krachtige oefening in overgave voor je. Deze kun je gebruiken zoals je wilt; het zal je helpen om een gevoel van vertrouwen aan te spreken.

Lees het eerst een keer door en bereid je voor zoals je zou doen als je gaat mediteren. Creëer de ruimte en ontspan je. Zet je telefoon uit en neem een moment om je te richten tot die oneindige kracht die in jou is.

Deel alles wat je bezig houdt, schrijf het eruit, geef er een stem aan, beweeg het eruit. Tot je een gevoel van opluchting ervaart. Daarna sluit je je ogen en voel je de diepe waarheid van wat er net gebeurde en laat je gedachten de vrije loop zoals ze zich aandienen.

In het begin gaan ze alle kanten op, maar als je je aandacht steeds zacht naar je ademhaling laat gaan en alles toelaat, zul je merken dat je geest / mind / ratio stiller en stiller wordt.

Probeer niet je denken of je de richting van je gedachten te beheersen. Geef je steeds meer over aan de ervaring en laat dit gevoel steeds over je heen komen als een golf.

Een golf die komt en gaat. Deze manier van overgave maakt een kracht in je vrij, het is een oefening waarin je groeit. Zo kom je steeds meer en langer op de perfecte plek om het prachtige, nieuwe ontvouwen in je leven te laten plaatsvinden. Het gebeurt allemaal vanuit een plek van rust en loslaten.

Krachtige overgave oefening:

‘Ik weet dat er een alwetende, almachtige wijsheid in mij is die alles over mij weet. Ze kent elk detail over mijn leven, mijn dromen, al mijn verlangens en doelen. Ze kent de exacte stappen en gebeurtenissen die nodig zijn om alles samen te laten komen in de perfecte timing.

De goddelijke en alwetende kracht die in mij zit, weet precies hoe ze mij tot vervulling van mijn dromen en verlangens kan brengen. Ze weet alles over het geld en alle andere dingen die ik nodig heb, de mensen die zijn toegewezen om mij te helpen en hoe alles op de meest geweldige manier te orkestreren zodat alles perfect samenkomt.

Ze weet alles. Dus ik laat alles los. Ik plaats mijn leven, mijn stem, mijn wil in de handen van het goddelijke. Ik leg het allemaal aan haar voeten, ik laat het volledig overnemen en zij wijst mij de weg vooruit.

Omdat ik het niet weet, maar ik weet dat ik het wel weet en ik vertrouw dit met elke cel, mijn volledige wezen en zijn omdat ik weet dat ze van me mij houdt en wil dat ik gelukkig ben. Ik geef de strijd, het streven, de angst, stress en zorgen over aan deze oneindige en liefdevolle aanwezigheid in mij die mijn leven regeert, wetende dat haar wegen voorbij gaan aan ‘ergens achter komen’.

Ik ken en voel haar ondersteunende en liefdevolle energie nu ik deze woorden uitspreek en ik kan de opluchting voelen om het allemaal over te geven.

De alwetende en almachtige, grenzeloze en oneindige kracht waarin alle dingen mogelijk zijn, is mijn ware identiteit, en ik laat het vanaf dit moment mijn leven leiden, wetende dat het me ondersteunt bij wat ik doe en me wil zien slagen, omdat we één zijn. Jij weet de weg. Ik ga het niet meer proberen zelf uit te zoeken; ik leg het nu allemaal in jouw handen. Het is allemaal van jou; Ik ben van jou, mijn leven is van jou.

Je hebt alle juiste oplossingen en antwoorden, dus ik laat jou leiden en volledig overnemen.

Ik geef het allemaal aan jou over.’

Deze oefening heb ik ook in de vorm van een begeleide meditatie, stuur me een bericht of mail als je deze wil ontvangen (gratis).

Voel je de opluchting?

Vergeet niet om deze oefening persoonlijk te maken, zodat je communiceert over alle dingen die zwaar op je hart liggen, zodat je het er allemaal uitkrijgt, wetende dat zij bij je is, al je zorgen hoort en klaar staat om te helpen zodra je het allemaal in haar handen plaatst.

Deze oefening maakte ik om je te helpen herinneren dat je deze liefdevolle aanwezigheid in je leven hebt die altijd en overal klaar staat om je te helpen.

Wat volgt na een oefening als deze is geweldig; verwacht dat er iets heel goeds gaat gebeuren en zich in je leven begint te ontvouwen.

Het is mijn absolute belofte aan jou, deze verbinding is de meest verbazingwekkende verbinding die je ooit zult herstellen.

Nadat je dit hebt gedaan, is het belangrijk dat je in de ruimte blijft van toestaan en ontvangen en dat je niet teruggaat naar het grijpen en proberen te controleren hoe, wanneer en wat er daarna zal gebeuren.

Je wordt geïnspireerd om iets te doen – vanuit een plaats van vanzelfsprekendheid en het gevoel van dat het klopt – of er gebeurt gewoon iets uit het niets dat je vooruit helpt.

Soms gebeuren er zelfs enorme manifestaties, dingen die je al heel lang wilt, en nu komen ze plotseling voor je ogen uit.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat het jouw taak voor nu is om open, ontspannen en bewust te blijven, en gewoon toe te kijken (en ervan te genieten!)

Onthoud: totale en volledige overgave, met het innerlijke weten dat je bij het goddelijke veilig bent en dat er niets is om bang voor te zijn, alleen om naar uit te kijken.

Ik geloof dat het lichaam en de ziel één zijn. Er is geen scheiding. Mijn eigen persoonlijke reis was er een van grote karmische pijn die nu is getransmuteerd naar een fundament van wijsheid en kennis. Van de wonden een medicijn maken, laag voor laag. De rode draad wordt een goud verhaal, jouw verhaal.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Geen categorie, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *