Heb jij wel eens het gevoel dat je je tijd vooruit bent?

Heb jij wel eens het gevoel dat je je tijd vooruit bent? Ik wel en ik weet dat dit voor ‘mijn vrouwen’ ook geldt. Zowel in hoe we leven als onze zakelijke visie.

Hoe vaak ik niet hoorde: wat jij wil, dat kan niet. Ik ben het levende bewijs dat het wél kan.

Ik had bijvoorbeeld een leven en creëerde een nieuw, vanaf 0. Was ik dan zo diepongelukkig? Nee, zeker niet, maar ik voelde dat er meer was voor mij.

Steeds was er dat vuur; het laaide op wanneer iets of iemand raakte…om weer te doven.

Tot dan toe leefde ik vanuit hoe ik dacht dat het de bedoeling was, maar ook vanuit hoe het zich aandiende. Ik koos niet écht voor wat ik wilde, dat liet ik anderen doen, ik nam wat er was omdat ik niet dacht dat die ‘meer’ er ook voor mij was. Ik vertelde mezelf dan: je kunt niet alles hebben.

Tot het leven me iets ‘gaf’ waardoor ik wél die keuzes ging maken. Een voor een. Ik ging steeds meer kiezen voor mijn eigen levensgeluk. Wat een reis. Het leven wat ik had – het plaatje – was niet meer mijn plaatje. Ik liet het gaan – de baan, het gezinsleven wat ik kende – en maakte ruimte voor het nieuwe zonder dat ik precies wist wat dit was.

Na een heftige tijd, had ik een ervaring die je kunt omschrijven als een ontwaking. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug. Vanaf dat moment had ik een blog, twee maanden later een website, ik won trainingen; alsof alles me zei: toe maar.

Deze verandering vertaalde zich – stap voor stap – door. Van mijn kleding tot hoe ik mijn dag indeelde. Van hoe ik ‘mama’ tot wat ik eet. Van hoe ik werk, wat ik denk, wat ik voel; ik bleek zoveel meer te voelen. Ik had het allemaal keurig weggestopt, een kooitje, in mijn hart, met een beschermlaagje van goud eromheen.

Hoe verder ik kwam, hoe meer barstjes er die laag kwamen. Hoe meer dat gebeurde, hoe meer van mij zichtbaar werd. Of beter; hoe meer ik dat zichtbaar kon laten zijn zoals ik het voelde.

En ik merkte toen al dat dit triggerde; mensen in mijn omgeving die me een slechte moeder noemde bijvoorbeeld. Want hoe kon ik dit allemaal zomaar kiezen, hoe kon ik mezelf belangrijker maken dan mijn kinderen? Ik wist het anders in elkaar stak; het raakte me wel. Er was ook een groeiende groep die me berichtjes stuurde met: je bent een voorbeeld voor me. Die berichtjes ontvang ik nog. De oordelen voel ik ook nog af en toe. Ik laat beiden niet bepalen (hoewel mijn ego blij is met de tweede groep, driewerf hoera voor ook gewoon mensen kunnen zijn).

Niemand is er immuun voor kritiek; wat ik wel mee wil geven: laat hoe anderen vinden dat het zou moeten, nooit bepalen hoe jij leeft en onderneemt.

In die tijd voelde ik heel sterk: blijf staan, blijf zacht, houd vol, mensen draaien bij, de juiste mensen gaan het zien.

Zo ging het ook. Zelfs de mensen met een eerder oordeel, draaiden bij.

Be patient, miracles take a little longer than settling does’ – Maryam Hasnaa.

Voor de vrouwen met wie ik werk is dit net zo. Ook zij maken keuzes en leven / ondernemen op een manier die anderen laat voelen: er is méér en dat kan reacties oproepen. Omdat jouw transformatie anderen laat voelen waar zij niet groeien of omdat het niet het geluk is zoals je het voorgeleefd hebt gekregen, zoals het maatschappelijk is geaccepteerd.

Geluk wat vraagt om eigen voetsporen op een zandstrand waar nog niemand je is voorgegaan.

Ik werk met vrouwen die iets doen waar zij als eerste van een generatie, het anders doen. Soms zelfs een beetje sociaal onwenselijk. Het zijn de vrouwen die hun eigen koers bepalen. Die op hun manier vormgeven aan relaties, het ouderschap, de manier waarop ze willen leven en ondernemen en dit als een gouden draad door mogen trekken in hun bedrijf en présence.

Je loopt deze weg eerst zelf.

Zodat je jouw wijsheid, ervaring en energie transmissie door kunt geven.

Aan jouw tribe, aan jouw community.

Dat is waarom het zo MEGA voelt af en toe.

Zo groots.

Jij loopt voor.

Eerst voor jezelf en daarna (en ondertussen ontvangend, in elk proces, vergeet dat niet!) voor de ander.

Iets anders belangrijks wat ik leerde…

In de tijd van opbouwen, van neerzetten, dan zit je in een hardere, masculiene energie. In de vibe van getting your shit done. Van actie en focus, van de schouders eronder. Dingen neerzetten, bouwen, creëren. Mijn dagen die destijds wel 48 uur leken te hebben.

Die energie blijf ook, alleen leer je dat in harmonie te brengen en daarna mag het vrouwelijke de overhand krijgen. Het doen doen doen houd je niet vol, dat is niet de bedoeling voor je als vrouw. Je wil het vrouwelijke, het sensuele ontvangende, het magnetisme en de aantrekkingskracht. Je mooiste zijn…en daar geld voor ontvangen. De actie diende het doel van iets neerzetten maar om het te laten groeien vraagt het iets anders.

Niet het: ik doe alles alleen vanuit hardheid. Plus: in een vacuüm groei je niet.

In Feminine Embodiment in Business – help ik je die aantrekkingskracht en je vrouwelijke kern nog meer eigen te maken. Dieper te voelen. Je vertrouwen laten groeien in wat je voelt. Te landen in je eigen zachtheid, te ontvangen zoals het is bedoeld voor je.

Het vacuüm openbreken.
De harde lagen die veilig hielden, durven laten gaan.
Vervangen voor de juiste bescherming.
De kracht vinden en omarmen die jij bent, die je vrouwelijke kern eert in een omgeving die zijn waardering nog teveel haalt uit hard werken. Waarvan jij voelt: voor mij werkt het anders.

Ik laat je zien dat het anders kan. Weg van tekort, weg van dat wat nu nog blokkeert. Voluit in meer vertrouwen op wat je voelt, meer vanuit je eigen ritme en energie. Zodat jouw passie er ook meer kan zijn. Voor meer vrijheid, voor meer wat echt bij jou hoort. Meer innerlijke én uiterlijke overvloed.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Love, Maike

Geplaatst in Vertrouwen, Voorleven, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *