Zo ben je een match met je verlangen.

Je verlangens aantrekken. Voor veel vrouwen die bij mij komen voor coaching is er geen one-size-fits-all universele manier. Daarnaast gaat over cultiveren (van binnenuit) in plaats van manifesteren (jagen).

Een groot deel zit hem in het willen voelen dat je er helemaal mag zijn en een deel zit in je eigen koers durven varen in je leven. Dat betekent voor mij dat je in alle facetten van je leven doet wat je het allerliefst doet. Dit begint bij je eigenwaarde; dat gezond egoïsme waar ik vaker over praat en schrijf. Als je voelt wat je waarde is – om het zo maar even uit te drukken – dan kies, doe én krijg je vanuit dat gevoel.

Woeiii dát is de supermatch die je wil voelen. Niet meer swipen en zoeken maar weten: dit is het.

Dat innerlijk weten is iets wat we allemaal kennen, ik denk dat je het vaker voelt dat je je bewust bent. Omdat je ook heb geleerd om het weer aan de kant te zetten. Om iets anders belangrijker te maken.

Wat ik zelf heb ervaren – en ook zie bij cliënten – is dat het veelal gaat om de bereidheid.

Vaak leggen we er zelf van alles voor namelijk. Zoals onze huidige realiteit. Terwijl je écht vrij voelen vraagt dat je gróter denkt, kijkt en kiest.

Wat ik heel vaak hoor is: ‘hoe doe ik dat geld-ding met de wet van aantrekking? Want als ik geen inkomen heb, kan ik ook niet investeren’.

Daarna stappen deze vrouwen in een soort pseudo rol en vertellen ze zichzelf verhalen als dat er overal wel iets is, dat ze eerst nog een opleiding moeten doen of zich verschuilen achter keuzes die anderen maken. Er is altijd iets waardoor het nu niet kan, iemand of iets is altijd belangrijker dan zij.

Waardoor ze genoegen blijven nemen met minder.

En blijven hangen in de modus van worsteling en ploeteren, steeds op hetzelfde punt uitkomen en denken dat je teveel vraagt.

Klinkt dit bekend?

Lange tijd was ik één van deze vrouwen. Dus kan ik je vertellen dat er ook goed nieuws is, hoor!

Want het probleem ligt niet alleen bij jou. Het ligt ook aan wat je eigen hebt gemaakt en wat je gelooft wat echt waar is. Voor jou…en dat kan haaks staan op wat waar is voor iedereen om je heen.

Als je dat wilt veranderen, zijn het die verhalen, conclusies en conditioneringen waar je naar mag kijken.

Toen ik zelf strugglede kwam ik uit bij de art of abundance. Ofwel de kunst van een leven in overvloed. Die overvloed begint in jezelf, in jezelf ‘aan’ kunnen zetten voor je mooiste leven.

Maak ruimte om te ervaren wat dit is voor jou. Wie horen erbij, wat doe je doen en welke ervaringen heb je dan?

Het begint met helderheid en vanuit dat beeld maak je keuzes. Mensen krijgen alles wat ze verlangen omdat ze bereid zijn om ervoor kiezen. Ze nemen consistente acties. Dwars door alles heen want als ik naar mezelf kijk…ik heb regelmatig de vraag gekregen: hoe graag wil je het, Maike? Ben je bereid om er alles voor te doen? En lieve vrouw, zelfzorg is óók actie.

Je overtuigingen zie je daaraan af. Ben je bereid om te doen wat het van je vraagt? Ik heb nooit ook maar 1 centimeter toegegeven of kleiner gekozen. Dat betekent niet dat er nooit meer lastige momenten zijn. Ik ga er alleen anders mee om. Dat heeft niets te maken met louter positief zijn, het gaat veel verder en dieper dan dat.

In het boek ‘the instant millionaire’ van Mark Fisher staat een hele mooie oefening die je niet alleen toe kunt passen op het geld verhaal maar ook op andere stukken.

Laat je toekomstige jij maar vragen aan jou: ‘waarom ben je nog niet rijk?’ of ‘waarom heb je nog niet….?’

Jezelf deze vragen stellen is belangrijk. Je antwoorden zeggen heel veel. Het zal je overtuigingen naar boven brengen, je twijfels belichten, je angst, maar ook de excuses die hebt en hoe je rechtvaardigt voor jezelf dat je nog niet bent waar je wilt zijn.

Schrijf alle redenen op. Ben zo eerlijk als je kunt.

Bekijk deze antwoorden 1 voor 1. Misschien zelfs met iemand die je goed kent, of je coach. En vraag hen hoe zij dit zien. Je zult net als ik verbaasd zijn dat het meestal verhalen zijn die je eigen maakte.

Welke excuses je ook hebt. Zodra je ze weet, kun je er iets tegenover zetten. Zodra je weet waar het zit kun je het helen. Dit kun je zelf doen of met iemand samen. Wat je ook kunt doen is jezelf trainen keuzes maken, denken en voelen alsof de blokkade er niet meer is.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo kun je met me aan de slag:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Eén reactie

  1. Pingback: De 7 principes van overvloed; pas jij ze al toe? | Blog | Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *