Over de kracht van sensualiteit in je leven. Hoe zet je jezelf weer ‘aan?’

Elke vrouw heeft een ritme; een natuurlijke, aangeboren flow. Ik bedoel je cyclus; een fijne graadmeter waardoor je eigenlijk een soort 4 in 1 vrouwen bent. Je verbinding met dat ritme…die gaat nog wel eens verloren.

Toen ik een jaar of 15 was ging ik aan de pil. Met een vaste verkering was dat wel zo handig. Tegelijkertijd gaat de pil iets kunstmatigs maken van iets wat eigenlijk heel natuurlijk is. Ik begrijp de afweging, toch ben ik blij dat ik nu geen pil meer neem. Ik voel veel beter wanneer het tijd is om ruimte te maken om te voelen, voor rituele of wanneer actie en die kortere nachten beter passen.

Doordat we al vanaf heel jonge leeftijd leren mee te gaan in een ritme dat eigenlijk niet van jezelf is, verdiep je die verbinding niet.

Bij mij kwam die verdieping pas op gang na het moederschap. Na een lange tijd zonder de pil voelde ik het verschil. Ik reageerde heel slecht op de hormonen waardoor ik op zoek ging naar een alternatief. Dit voorbeeld is slechts één van de vele dingen die we doen omdat het nu eenmaal zo loopt of omdat je denkt dat het zo hoort. Een ander voorbeeld wat elke vrouw herkent is: al die ballen in de lucht houden. Ofwel  druk zijn met van alles en nog wat; behalve jezelf.

In de drukte verlies je jezelf dan een beetje. Herken je dat? Ik heb me jaren een jongleur gevoeld.

We leren al heel jong om onze waarde niet te voelen maar te laten bepalen door allerlei factoren van buitenaf. Voor mij was één van die factoren mijn salaris. Ik vergeleek lange tijd wat ik ontving met wat anderen elke maand binnen harkten.

Wat je kan helpen om je weg terug of beter…vooruit te vinden is om eens te kijken naar hoe je was als kind. Ik weet nog heel goed hoeveel ik bezig was met dagdromen, met muziek opnemen en luisteren. Ik was van nature niet continu in de actie-modus.

Dat brengt me bij de manier waarop je kiest voor plezier…boven alles wat je denkt te moeten.

Die manier zit in jou. We komen allemaal weer dichterbij onszelf op een bepaald punt in ons leven. Voor mij startte dit geleidelijk na het moederschap. Om nog verder te verdiepen na een ervaring die nogal intens was.

Ik wist daarna 1 ding: de manier waarop ik leefde paste niet meer. Ik had geleerd – en jij waarschijnlijk ook – dat vrouwen uitblinken in multitasken; om hun aandacht te verdelen over meerdere bezigheden. Dat je het kunt wil niet zeggen dat je het moet doen. Ik hoor vrouwen ook vaker aangeven dat ze alles kunnen draaien. En ja dat klopt maar in wiens voordeel pakt het uit?

Als je je bezig houdt met meerdere dingen tegelijkertijd mis je niet alleen de focus en connectie met wat je doet. Je neemt ook je eigen lichaam niet waar.

Je ademhaling zit vaak hoger, je hebt haast en je doet iets wat eigenlijk niet bij je hoort. Dat ben je niet van de een op de andere dag gaan doen. Net als wanneer je stress ervaart heb je je verbonden met iets wat je ziel niet zou kiezen. Wat niet echt bij je past. Het is vaak onbewust overgenomen, aangenomen of je draagt iets voor een ander.

Dit jaar ligt mijn focus op mijn innerlijke overvloed; een verdieping in de verbinding die ik voel met mezelf.

Dat vraagt van mij dat ik me elke dag eerst richt op mezelf. Ook vraagt het om speelruimte voor mijn innerlijke godin. Haar wilde ik vaker voelen en laten kiezen.

Hoe vaak neem je deze tijd voor jezelf?

Om echt te connecten. Jezelf weer ‘aan’ is vertraging aanbrengen waar je normaal haast. Welke patronen zou je kunnen heroverwegen?

Ik was zo bijvoorbeeld al maanden niet naar de kapper geweest. Ik vertelde mezelf dat het niet nodig was terwijl ik juist zo geniet van die aandacht. Om erna weer fris en als nieuw naar buiten te lopen. Ik had vooraf bedacht dat ik tegen half elf wel weer aan het werk zou zijn.

Toch koos ik anders. Ik liep door naar een lingerie zaak waar ik tijd maakte om te passen, te voelen aan stoffen. Want waarom zou ik dit niet voor mezelf kunnen kopen én dragen?

Dat is wat ik bedoel met je verlangens waarmaken door het eerst aan jezelf te leren geven.

Het begon met 1 keuze. Wat me uitnodigde om online te delen over wat ik allemaal doe met en voor mezelf. Het voelde bijzonder kwetsbaar kan ik je vertellen. Helemaal om erna aanwezig te zijn met al mijn emoties en gevoelens. Om mezelf niet fout te maken maar om te verzachten. Om mezelf die borstmassage te geven, echt te verzachten en mijn tijd te nemen met een heerlijke rijke olie.

Mijn sensualiteit ontstaat in mij.

Die verbinding maak ik als ik ruimte en tijd maak om me te verbinden. Dit ontstaat vanuit de expressie van mijn authentieke zijn en toewijding aan mijn vrouwelijke kern. Vanuit die kern; vanuit mijn innerlijke godin kan ik alles wat ik doe zien, ervaren en voelen vanuit de bron die ik ben. De bron van liefde, tijd, geld en energie. Ofwel mij magic zone.

Is het tijd om door jouw glazen plafond te breken en jouw magic zone te ontdekken? Plan hier vrijblijvend onze kennismaking.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo kun je met me aan de slag:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *