Over leiding kunnen ontvangen van je bedrijf (of partner)

Over een bedrijf willen, dat jou leidt. Een fascinerend onderwerp want dit principe kun je ook toepassen op je relatie.

Er is heel wat fantasie & halve waarheid op het gebied van polariteit. Ik neem je mee:

Want als er iets is, wat ik vaak hoor van vrouwen is het wel: ‘ik wil dat hij de leiding neemt’ of ‘ik wil een bedrijf dat mij draagt’.

Behalve dat ze, al zou het bedrijf WILLEN leiden, ze de leiding niet toelaten.

Daar kun je wél wat aan doen.

Het vermogen van je bedrijf om te leiden, vraagt dat jij weet wat succes en ‘mislukking’ zijn en dat je je eigen competentie én onvermogen kan navigeren.

Met andere woorden: externe leiding vraagt dat je comfortabel bent met wat voor veel vrouwen ongemakkelijk is. (Ongemak gaan we uit de weg; ongemak is ook wat je capaciteit tot ontvangen vergroot, je kan, als je wil groeien niet zonder ongemak.)

En:

Wat is je definitie van succes; hoe voelt dat in je lijf? We leren te BEDENKEN hoe succes zal zijn; dat is niet genoeg voor een vrouw.

Bekijk ook wat je waarden zijn en wat je écht verlangt … en ben je begonnen met hoe je deze waarden in je eigen leven kan belichamen? Anders kán niemand jou leiden, ze voelen immers niet waar jij naartoe wil. Dan ben je een kompas waarvan het wijzertje niet geijkt is en blijft zoeken naar richting.

Leiding toelaten vereist zelfbeheersing. Ik geloof dat dit eigenlijk is wat een vrouw wil, als ze zegt dat ze wil dat haar bedrijf of man moet leiden.

Ze probeert zelf te blijven staan in haar waarheid en verlangen. Dat hebben we niet geleerd of voorgeleefd gekregen van onze ouders of omgeving. We zien vooral mannelijke, harde vrouwen.

Om een ​​man echt leiding te geven, is diepgaande zelfbeheersing nodig. Zelfvertrouwen. Toewijding. Het weten dat we onszelf kunnen dragen en weten dat wij de bron zijn van ons eigen gevoel van veiligheid in de wereld – die nu eenmaal onveilig is (spoiler alert..)

Zijn leiding is geen vervanging voor wat we in onszelf uit de weg gaan.

De harde waarheid >>> als wij niet het vermogen hebben ontwikkeld om onszelf staande te houden, of om zelfvertrouwen, zelfafstemming en zelftoewijding te ontwikkelen is er geen leiding die hij zou kunnen geven waar we ons ooit aan zullen overgeven.

Dat is er ook nog: vrouwen die zeggen dat ze willen dat hun bedrijf (of man) leiding geeft, wordt vaak gevolgd door een variant van
“…en het zou eruit moeten zien als _____” en onherroepelijk: “dan doe ik het zelf wel”.

Als je echt wil dat je bedrijf leidt, dan heb je een stap opzij te doen.

Wij ontvangen wat ons bedrijf en leven voor ons hebben, door de richting om te draaien.

Te veel vrouwen in het ondernemerschap, roepen de mooie slogan: ondernemen is 80% energie en 20% strategie. Maar nemen vervolgens aan de achterkant van dat bedrijf de controle door te dicteren hoe het resultaat eruit moet zien. Waardoor ze niet alleen hard blijven werken; ze stralen ook tekort uit en hun liefdesrelatie weerspiegelt dat.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: of je geeft de touwtjes uit handen, of niet.

Als we willen dat ons bedrijf of partner leiding geeft op de manier die voor ons werkt, willen we niet echt dat hij ons leidt 😉

Je kan alles hebben lieve vrouw. Maar ben om te beginnen heel helder over wat het is wat je Echt Verlangt. VOOR het moment dat je wat je wilt, afzwakt, kleiner maakt en genoegen neemt met minder. En ga uit je eigen weg.

Dit hele principe gaat (dus) niet over niks doen, over afwachten of over de ander de eerste stap laten zetten. Het gaat over kunnen blijven staan in je verlangens en alles wat in de weg staat, uit de weg nemen.

Tijdens de masterclass op 12 maart bekijken we welk jonger deel van jou in de weg staat en hoe je haar alsnog integreert en meeneemt. Er komt een opname, mocht je niet live aanwezig kunnen zijn.

Wil je meer?

1: schrijf je in voor de nieuwsbrief (hieronder) of volg me op Instagram voor dagelijkse tips.

2: kies voor 1:1 privé begeleiding of start met je online programma.

Voor vragen of een kennismaking, kun je me ook altijd mailen: maike@maikemaessen.nl

Liefs!

Ontvang gratis tips en inspiratie:Geplaatst in Embodiment & Energetics, Vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *