Sensualiteit als kracht in je bedrijf en leven

Sensualiteit als kracht: over het ontwaken van je sensualiteit en wat dit oplevert in je bedrijf en relatie.

In deze blog neem ik je mee op reis van waar ik ooit was, naar waar ik nu sta; zakelijk en privé. Van opgegroeid zijn in een gezin wat seksualiteit normaal wilde maken, maar het onbedoeld verkeerd maakte. Als iets wat alleen mannen willen. Van geboren zijn met trauma en mezelf er niet kunnen laten zijn, naar de beweging maken van belichaamde zelfacceptatie en overvloed.

Mijn waarheid (nu) is dat sensualiteit veel meer bij kan dragen aan je; zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ik geloof dat elke vrouw die energie in haar kan laten groeien omdat onze buik het portaal is waar niet alleen onze levenskracht huist; het is ook de poort naar het creëren van je verlangens. Sensualiteit heeft nul komma niets te maken met uiterlijk maar alles met je Allure.

Dé energie die helpt om je geldstroom naar het volgende level te tillen; van binnen naar buiten…en niet andersom zoals we leerden.

Wat het vraagt, is dat we ons vrijmaken.

Van oudere verhalen en van karmische laagjes.

Want het waren de diepe ontwakingen in mijzelf die me brachten bij het maken van keuzes, bij mezelf losmaken. Loskomen vooral.

Ik hoorde altijd terug dat anderen mij zagen als ‘stil’. Ze zagen mij als de grijze muis die werkte achter de coulissen. Toch voelde ik me van binnen heel anders. Veel meer uitgesproken dan ik liet zien. In mijn innerlijke gevoelswereld leefde meer dan ik tot uitdrukking bracht. Alleen wist ik niet hoe ik op mijn eigen podium plaats kon nemen. Destijds kleedde ik me ook zo: wel leuk maar niet die WOW factor en hell yes voelend zoals nu. Dat is iets wat ik de afgelopen jaren heb veranderd voor mezelf. Een paar jaar geleden heb ik mijn volledige garderobe verkocht: het was klaar!

In mijn post op Instagram had ik het over dominosteentjes. Over levenslessen.

Hoe alles bijdraagt aan waar ik nu ben; uiting kunnen geven aan mijn sensualiteit en nuances van mijn vrouwzijn was geen quick fix. Het kunnen aanspreken van mijn interne overvloed speelde een belangrijke rol in deze reis. Die verbinding mocht ik herstellen. Ik heb moeten leren om mijn waarde te voelen die het materiële overstijgt.

Vervolgens vond ik mijn weg naar voluit genieten van het aardse en dat laten groeien in mijn bedrijf. Daar hoort alles bij; het genot wat ik via mijn lijf ervaar en ook grote bedragen kunnen ontvangen; het toelaten.

Ik wist ondertussen dat een strategische baan en relatie niet voor mij zijn.

De ‘zo hoort het’ paste niet bij mij en hielp alle hartstocht om zeep. Misschien herken jij dat ook wel.

Maar wat dan wel? Hoe voelde het; hoe voelt iets wat je niet kent en hoe weet ik of mijn verlangen me leidt of dat ik me laat leiden door een oude pijn? Trauma en intuïtie liggen dicht bij elkaar.

Wat ook bij dit verhaal hoort, is dat ik geboren ben met trauma. Na mijn geboorte werd ik in eerste instantie afgewezen. Even voor alle duidelijkheid, ik houd enorm veel van mijn moeder, ik weet nu dat er een oude pijn werd geraakt uit een vorig leven. Daaruit voortvloeiend zette mijn moeder haar eigen geluk aan de kant omwille van haar kinderen, van ons.

Een spiraal die ik mocht doorbreken.

Met mijn keuzes maakte ik de weg naar voren vrij, maar ook terug.

Ondanks dat ik het af en toe lastig vind om te delen, is het wel onderdeel van mijn verhaal. Een verhaal wat de onderneemsters die komen voor coaching, zo herkennen. De liefde, support en zekerheid die we niet kregen, toch leren te ontvangen en geven aan jezelf. Dat fundament van binnen sterker maken en van daaruit naar buiten treden; professioneel en persoonlijk.

Die vroege afwijzing vormde als ware een filter waardoor ik keek. Of beter: leefde. Ik wees mezelf alvast af, voor de ander het kon doen. Voor iemand me pijn kon doen. Dit soort dingen doen we niet bewust…het is meestal een manier van veilig blijven, die ook wanneer het niet meer nodig is wordt voorgezet. Maar: als onderneemster is dit funest. Want ik wilde vrijuit ontvangen. Terwijl ik de boel lekker saboteerde; onbedoeld.

Ook in de liefde kwam dit terug; als vrouw neem je alles van jezelf mee bij alles wat je doet. Terwijl ik liefde wilde kunnen ontvangen, in alle volheid en vrijheid. Ik verlangde naar een partner die in zijn mannelijke energie is.

Terugkijkend is dit een verhaal van stap voor stap thuiskomen.

In mijn lijf, in diepe zelfacceptatie, in mijn spirituele en energetische gaven ook.

Want ik deelde tot dan toe eigenlijk vanuit een leeg kopje. Ik gaf en gaf en gaf om maar te voelen: ik mag er zijn. Terwijl de bedoeling is dat we delen vanuit de kop die overstroomt, op de schotel. De overflow. Ik liet mezelf eigenlijk steeds leeglopen waardoor ik bijna dacht dat dit ondernemen niet voor mij was weggelegd.

Alles komt vanuit onze levensenergie, wist ik. Die interne bedrading mocht ik herstellen; van geven en vertrouwen op het doen, naar vertrouwen dat ‘mijn zijn’ genoeg is.

Dat brengt me terug bij onze sensuele kern die huist in ons vrouwenlijf, in onze buik. Op de plek waar je intuïtie voelt maar ook dat trauma. Waar je laagjes vanaf mag halen zodat je het verschil kon voelen in je lijf. Zodat het leven door jou heen kon bewegen in plaats van afwijzing en angst.

Hoe die ontwaking verliep voor mij? Dat starte extern en cultiveerde ik later intern.

Ik werd jaren geleden ontzettend verliefd op een man die iets bewoog in mij wat er eerder niet aangeraakt werd. Achteraf was deze wederzijdse intense verliefdheid voor ons beiden een opening. We hoefden niet met elkaar door, we lieten elkaar iets zien. Of beter: iets voelen. Iets wat ik niet kende, want net als onvoorwaardelijke liefde, wist ik niet hoe het voelde om vrij te zijn in mijn lijf.

Om eerlijk te zijn over mijn eigen verlangens zonder me te schamen, laat staan om hier woorden en uitdrukking aan te kunnen geven. Ik wilde dit niet alleen achter de schermen van binnen leven, maar ook aan de buitenkant op uit kunnen wisselen.

Er ontwaakte veel in mij wat ik meestal omschrijf als: ik ging AAN van binnen.

Voor mezelf, voor het leven, voor mijn eigen energie om anderen te helpen.

Ik voelde me zo gewild; dat gevoel wilde ik ook uit mijzelf kunnen halen.

Ik voelde namelijk ook: er zit nog een deksel op, ik hield me nog in.

In 2017 begon ik te werken met yoni-eitjes. Ik leerde trauma via mijn vagina los te maken, ik leerde hoe ik dit via mijn lijf mee kon geven aan het ei. Ik kocht mijn eerste kristallen dildo voor interne de-armouring. Om laagjes oude hardheid te kunnen transformeren. Die hardheid vormde een schild wat weg hield wat ik juist zo verlangde (hier lees je meer over dat schild). Later kocht ik mooie lingerie voor mezelf, was ik een jaar echt alleen (zonder intimiteit) en ging ik eind 2020 een laagje dieper in erotic embodiment.

In die tijd van thuis komen leerde ik ook om dat meisje in mij – wat zich jarenlang onveilig voelde en niet geaccepteerd of geliefd – te geven wat ze nodig had. Zo goed als ik maar kon. Van mij; zodat zij haar plek in kon nemen. De CEO van mijn bedrijf en leven ben ik, niet zij. Ik: vanuit de grotere versie van mij.

Dit proces deel ik niet zo veel over en toch is dit (ook) wat onderneemsters bij me brengt: iets van binnen doorleven en het over kunnen brengen naar buiten. Ontvangen en geven vanuit de diepere lagen van onze overvloedige ZIJN.

Bijzonder detail is dat ik niet zo veel deel over sensualiteit, magnetisme en mystiek maar dat dit vrijwel altijd naar voren komt.

Dat wat jij hebt doorleefd is voelbaar voor de ander, op een manier die krachtiger is dan woorden.

Nu ik aan het roer van mijn bedrijf sta, ik kan me kan overgeven aan mijn partner en zijn liefde voluit ontvang, voel ik mij zacht en vrouwelijk, mijn sensualiteit verder verdiepend en onderzoekend; samen en alleen. Ik heb fantastische vrouwen om mij heen, de relatie met mijn kinderen is fijn, ik heb eigen tijd, mijn bedrijf groeit door mij heen en van binnen voelt het sprankelend.

Het gaat niet 111% vanzelf – zoals je soms misschien zou denken dat het moet gaan – maar wel moeitelozer, zachter.

Wat ik zeker weet? Elke vrouw kan dit ontwikkelen.

Ik kom van ver, misschien herken je dat wel. Ik was vrij preuts, onzeker, naakt zijn was een no go, ik stopte mezelf continu vol met eten, zocht overal afleiding, in de liefde kreeg ik steeds net niet wat ik wilde, ik gaf continu veel te veel in mijn werk, droeg de ander nog net niet letterlijk en maakte mezelf klein en niet belangrijk. Ik verleidde vooral vanuit pijn, in plaats vanuit mijn vrouwelijke grootsheid. Plus altijd die twijfel: ‘doe ik het wel goed’ en ‘is het wel genoeg’?

Dit kun je nu alsnog allemaal veranderen.

Op dit moment voelen dingen misschien niet zo bevredigend als je weet dat ze kunnen zijn.

Wanneer jij je vrij voelt om te zijn wie je bent en je daar expressie aan geeft, heeft dat impact op alles wat je doet; op wat je geeft, ontvangt en kan dragen.

Wil jij bewust ruimte creëren voor jouw toekomstige zelf, haar geboren laten worden door jou heen, haar energie laten vloeien naar jouw bedrijf… en naar alles wat je doet?

Dit doen we samen in dit traject (6 maanden).

Iets wat ik altijd hoor van vrouwen die zijn gestart aan een samenwerking: ‘ik voel de verandering vanaf het moment dat ik de knoop doorhakte om  jou in te huren; zowel in mijn eigen werk als privé.

Mail me als je meer wilt weten of kies hier voor onze vrijblijvende kennismaking.

Alle liefs,
Maike

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *