Zelfleiderschap nemen over wat je verlangt – op persoonlijk en zakelijk vlak

van tekort naar overvloed in je bedrijf

Heb jij alle kennis, skills en vaardigheden in huis en is er toch nog af en toe dat gevoel dat het nét niet genoeg is allemaal?

Ben je wel klaar met dat ‘doe ik het nu goed of niet’ gevoel?

Misschien trek je klanten aan die net niet geweldige match zijn of voelt het alsof je nooit genoeg kunt geven. Misschien zie je het terug in vriendschappen die minder rijk voelen dan je zou willen. Of ervaar je het juist in gemak en plezier rondom geld; het is er en toch voelt het niet echt veilig, ook al heb je net het beste kwartaal ooit gedraaid.

Wat je verlangt is voelen dat je niet teveel vraagt (of bent).

Dit gaat over meer ruimte maken voor wat je echt, écht voor ogen hebt voor jezelf…en weten wat dit is.

Niet alleen buiten de kaders dromen maar ook denken én doen.

Je kunt het nu misschien niet altijd pin-pointen, maar ergens knaagt het en je weet: er is meer voor mij. Herken je dat?

Goed om te weten is dat je hier zelf heel veel aan kunt doen (en het is waarschijnlijk veel makkelijker dan je denkt).

Zodat je het gevoel van ‘niet genoeg’ steeds een beetje kleiner maakt en je eigen support-systeem leert te zijn.

Eerst van binnen voor jezelf en daarna van buiten, in de externe wereld.

Dit is een transformatie die ik zelf ook maakte een aantal jaren geleden en nu faciliteer ik dit voor de ander in trajecten of een one day retreat.

Zodat je echt thuis bent in je lijf, in je eigen emoties, in je expressie systeem en in je eigen gedachten (die soms zo aan de haal gaan met je).

Als iets dan niet helemaal gaat zoals je wilt – want: such is life – heb je toegang tot voedende practices die maken dat je wél krijgt wat je nodig hebt. En dat je ook weet hoe je daarin gesupport wil worden.

Zo verleg je iets willen halen in de buitenwereld, naar dit intern kunnen regelen.

Dat is zelfleiderschap en de regie nemen over wat je nodig hebt.

Zonder door te schieten in alleen maar bezig zijn, hardheid of te lang aanwezig zijn in je mannelijke energie.

Een gevolg is dat je je gaat richten op de juiste mensen in je bedrijf en leven…en op de juiste tools.

Zo ben je heel adequaat in zowel je interne en externe systeem, iets wat de ander ook voelt.

Dat betekent niet dat je een one-woman-show hebt of bent. Integendeel.

Je verbindt je op een heel ander niveau met de ander omdat je zelfvoorzienend bent en jouw energie voor de ander niet ‘needy’ voelt.

Waardoor de verbindingen die je uiteindelijk aangaat dieper en veel intiemer zijn.

Wat je gaat merken is dat de mensen die komen, gelijk zijn. Zij komen met je sparren als het ware en vallen niet meer in de categorie van: spiegels en triggers.

Vrouwelijk leiderschap gaat van binnen naar buiten.

Wat het mij bracht – en brengt – is een consistente geld en klantenstroom. Ik stem me niet af op geld, geld is het logische gevolg van hoe ik mij voel (dit was een leerweg en hier kan ik niet genoeg uitroeptekens achter plaatsen). Daarbij is ‘consistent’ voor mij niet elke dag.

Mijn hele relatie met geld veranderde; het is op alle vlakken anders dan hoe ik leerde dat het hoorde.

Verder werk ik samen met de meest bijzondere vrouwen; soms ken ik ze al, soms niet. Thuis voel ik de rust in mijn lijf, ook als ik alleen met mijn kinderen ben (ik heb een 50-50 co-ouderschap) en ook als ik met mijn partner ben.

Voorheen kende ik die drang van: ik moet werken, ik moet moet moet. Nu vraag en ontvang ik naar mijn waarde.

Alles is nu rijker, voller, vrijer en mooier. Ik ben écht present en aanwezig.

En als het even niet is zoals ik verlang, daar kan ik daarbij blijven. Geen flight or fight. Niet overdenken of iets zoeken omdat mijn innerlijke systeem – je zenuwstelsel – die onvoorwaardelijke (zelf)acceptatie niet kende.

Rust in mijn lijf en alles om mij heen is volledig in alignment met hoe het van binnen is, met wie ik ben.

Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf of naar alles wat leeft in jouw hart?

Ervaringen van vrouwen die je voor gingen lees je hier.

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je vrijblijvende gesprek met me inplannen.

Liefs! Maike


Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen.

1:1 Begeleiding:
Voel je weer in de lead van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 6 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf.

 

Geplaatst in Verandering, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *