Zakelijke zichtbaarheid: het belang van maximaal durven gaan

Wat deze week heel duidelijk en prominent naar voren komt tijdens sessies gaat over (online) zichtbaarheid: de angst om jezelf te laten zien in je volledige kracht.

De angst om die volumeknop helemaal open te draaien.

Want dan gaan nog meer mensen je zien.
En zullen meer mensen je beoordelen of een mening over je hebben.

Ik weet nog heel goed hoe dat voor mij was. ‘Hoezo is zij ineens een coach?’ ‘Zij deelt wel heel veel foto’s van zichzelf.’ En zelfs vrouwen die alleen al mijn uiterlijk too much vonden. Die weten niet dat ik ook wakker word zonder make-up en dat ik bewust tijd, energie en aandacht besteed aan mijn uiterlijk. Als vrouw is je schoonheid – en dat gaat verder dan uiterlijke schijn – iets waar je juist magnetisch bent. Neem er leiderschap over in plaats van jezelf te verstoppen. Nergens voor nodig!

Dan is er nog de angst om mensen te verliezen.
En ja, ik ga niet liegen, jouw groei en zichtbaarheid kan een spiegel zijn voor de ander. Eentje die confronterend en pijnlijk is, dat kan een reactie oproepen. Weet dat dit nooit persoonlijk is. Mensen die niet bij je kunnen zijn wanneer je in je kracht staat, hoeven op andere momenten ook niet in je energie te zijn. #raiseyourstandards

In het verlengde hiervan, ligt de angst om jezelf te laten zien in datgene waar jij juist in excelleert. Waar je super goed in bent.

Laat dat nu net zijn wat jouw cliënt moet voelen willen ze aanhaken: jouw expertise en vertrouwen in je eigen kunnen.

Niet vanuit arrogantie maar vanuit de geïntegreerde, belichaamde ervaring voor jezelf.

Dit gaat niet over iets van de daken schreeuwen (wat we wel vaak zien gebeuren in AL DIE advertenties die zo lekker inspelen op tekort).

Ik deel hierover omdat vrouwen denken dat ze dit allemaal al doen. Alleen is het niet zo.
Ze belichamen hun hoogste potentie kracht, schoonheid, diepste waarheid nog niet. Ze denken van wel maar zijn in werkelijk bang zijn dat het too much is. Dit is een voorbeeld van zo’n blinde vlek; je ziet dit zelf niet altijd.

Ik weet dat dit confronterend kan zijn maar laat ik vooropstellen dat ik ook zo was. Ik kom uit een omgeving die mij liever zag terwijl ik mezelf klein hield. En niet omdat zij me het succes niet gunden, maar omdat ze zelf niet hebben geleerd dat er meer is en ook niet geloofden dat dit voor hun mogelijk is.

En dat is het wel. Ik ben het levende voorbeeld hiervan.

Mijn uitnodiging voor jou is om vandaag, of liever: komende week die volumeknop helemaal omhoog te draaien.

Wie ben je dan?
Waar houd je je dan mee bezig?
Wat laat je dan los?
Wat doe je méér?

Wie is die vrouw op wie jij nu al zo trots mag zijn, die je naar voren laat stappen in dit moment? Wie ben je als je haar wordt en jezelf zichtbaar maakt in die energie?

Op die frequentie waarop jij eigenaarschap neemt over jouw waarde.
Op die frequentie waarop je weet: ik hoef niets te bewijzen.

In die vibe waarop je volledig leiderschap neemt over het feit dat mensen alleen al in jouw buurt, in jouw energie worden groeien en healing ervaren.

Neem de labels en oordelen weg en zie wat er gebeurd als jij helemaal AAN staat.
Voor jezelf, voor het leven, vanuit je gave.
Vul jezelf op met je licht* en probeer het uit. Rolde je nu met je ogen? Deed ik ook, maar echt…probeer het!

De illusie is namelijk (soms onbewust) dat je het mensen ongemakkelijk maakt wanneer je laat zien dat je succesvol bent, rijk en krachtig. Dat is niet zo.

De enige die je het ongemakkelijk maakt…zijn de mensen die jou nodig hebben. En jezelf. Omdat die mensen nu misschien op zoek zijn naar…jou.

Vrouwen zijn goed in bang zijn om anderen te outshinen, om het beter te hebben dan de vrouwen om je heen of zelfs je eigen ouders. Dat mag echt gaan. Dit zijn oude verhalen die gaan over de vrouwelijke onderdrukking.

Jij bent de muze
de inspiratie
de katalysator
en je bent een big deal voor verandering die je om je heen wil zien.

Jezelf laten zien in je kracht is niet egoïstisch maar keihard nodig. Als jij niet zichtbaar bent, kan jouw klant je ook niet vinden.

Wat ik altijd zeg: mensen vinden toch wel iets van je. Of je het nu wel of niet doet. Dus geef ze iets om over te praten. Zorg dat ze hun hoofd omdraaien. Laat anderen maar getriggerd zijn en geef jezelf alle ruimte om hierin te groeien. Ik was hier ook niet van de één op de andere dag.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Al mijn liefs,
Maike

Geplaatst in Geen categorie, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Manifesteren, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *