De relatie tussen koning-mannen en belichaamde vrouwelijkheid (Dezelfde dynamiek is in je bedrijf!)

Mijn werk is gericht op het bekrachtigen van onderneemsters. EN ik weet dat we hier zijn om samen verder komen: in verbinding.

In relaties waarin we elkaar naar een hoger plan tillen. Waar we mogen groeien. Zelf en samen. Elkaar versterkend. Niet vanuit controle en compensatie en afhankelijk zijn. Ook niet vanuit jonge vrouwelijke / meisjesmanieren maar vanuit volgroeide vrouwelijkheid – die wezenlijk verschilt van persoonlijke groei.

In de sessies komen deze thema’s veelvuldig terug; ik deel enkele voorbeelden van vragen met je:

> Na mijn scheiding wil ik graag rust in mijn co-ouderschap / gezin terwijl we eerder tegenover elkaar lijken te staan, hoe pak ik dit aan en hoe zorg ik ervoor dat ik niet verval in please-gedrag maar thuis ben ik mijn vrouwelijke kracht?

> Ik ben klaar om ook in de liefde in mijn grootsheid te gaan staan en de vrouwelijke energie spreekt mij aan; is dit iets wat we samen kunnen doen?

> Hoe beweeg ik uit de bemoederende rol die ik per ongeluk ben gaan vervullen en nu voel: om verder te groeien in mijn bedrijf, wil ik dit graag veranderen terwijl mijn relatie in stand blijft. Kan dat? Ja absoluut. Is dat altijd makkelijk? Mwaah, ons werk gaat niet vanzelf. Moeiteloosheid wordt soms ingezet als marketing-truc maar alle groei brengt je buiten je comfort-zone. Om te zien waar gedrag is ontstaan, mag je ook in het donker kijken, en ik beloof je, omdat ik hier zelf ook ben geweest en nog steeds naartoe ga: ook hier liggen parels. Juist in het doorleven en bewandelen van de hele route, creëren we echte transformatie. Dit doen we samen. Met als doel dat het veld om je heen oplicht en je de ander voedt vanuit je eigen vrouwelijke volheid.

> Mijn man is ineens totaal anders, ik denk dat de midlife crisis is begonnen, wat nu? Ik heb een bedrijf te runnen en we hebben kinderen samen, kun je me ondersteunen om deze fase te navigeren?

De invalshoeken zijn verschillend maar wat altijd aan bod komt is dat we onze mannen willen begrijpen. Alleen doen we dat vaak vanuit ons vrouwenbrein. Terwijl mannen écht ECHT!!! anders in elkaar zitten. Zoals Alison Armstrong omschrijft in haar boeken: mannen zijn geen vrouwen met meer haar.

In haar werk onderscheidt zij de volgende fasen die ik graag met je deel omdat ik haar visie verhelderend vind als vrouw, onderneemster en mama:

De ontwikkeling van de man:

1. De schildknaap – van 1 tot ongeveer 12 jaar. Daagt zichzelf uit, neemt risico’s, ontdekken, wil een held zijn.
2. De ridder: van 12 tot begin 30. Deze fase gaat over avontuur, over de competitie aangaan, over plezier.
3. De prins – vroege fase – 30 tot…- Hij krijgt een idee van hoe hij wil dat zijn rijk eruit ziet.
4. De prins – middenfase – 30 tot 45: hij bouwt aan zijn rijk, werk werk werk en voorziening (een man brengt altijd voorziening).
5. De prins – laatste fase – van 40 – 45: er komt meer ruimte voor andere dingen dan werk.
6. Hierna komt vrijwel elke man in de tunnel. De fase die we in de maatschappij omschrijven als de midlife crisis. De fase van zelftwijfel, van wie ben ik, wat heb ik nodig en wat wil ik. NOOT: geen van deze vragen hebben iets met jou te maken, maar ze raken jou als vrouw wel.

Deze fase kan duren van drie maanden tot drie jaar. Hij heeft ruimte nodig om dit uit te vogelen en zijn vrouw groeit in deze fase naar zijn koningin als ware. Niet meteen en niet door controle te willen en hem te sturen of de competitie aan te gaan maar door zijn steun te zijn vanuit haar vrouwzijn, niet de moeder of het meisje.

De tunnel kan zich heel organisch aandienen maar ook door een externe gebeurtenis zoals een ongeluk, een overlijden, baan verlies etc.

7. En dan volgt de fase van de koning tussen de 45 en 50 jaar: hij weet wie hij is omdat hij heeft besloten wie hij is.

* Leeftijden zijn indicatief.

Mannen komen in hun leven terecht in een soort tunnel waarin alles wat ze kenden onderuit wordt gehaald. Als vrouw is soms het enige – en aller moeilijkst – wat je kunt doen: steunen. Er zijn als vriendin. Door beter te zien wat er is en wat leeft in hem. Zonder het persoonlijk te maken, kan jij een daadwerkelijke bijdrage zijn; voor jou en ander. Niet vanuit omstandigheden of ons innerlijk zeikwijf maar vanuit respect en bewondering. Ik help je graag om te zien hoe je dit alles navigeert in je eigen leven.

Die koning-man creëer je mede. Niet vanuit ego of godin toestanden. Maar vanuit je eigen zachtheid en thuiszijn.

Ons hart is onze grootste kracht. En ik weet: het is niet altijd makkelijk. Ik heb deze fase in mijn eerder huwelijk doorlopen en glansrijk gefaald. Nu doorliep ik deze in mijn relatie met vallen en opstaan. Om uiteindelijk te blijven staan. Door helder te hebben hoe ik wat ik voorheen uit mijn relatie haalde, tijdelijk op andere manier faciliteer voor mezelf. Via mijn bedrijf en met onderlinge sister-hood (iets waar ik eerder spontaan uitslag van kreeg, hier zat een vrouwenwond die ik heel mooi mocht helen.)

Weet hoe krachtig en bekrachtigend je bent. Als vrouw. Als je jezelf uit de struggle en drama en afleiders kan halen. Uit het idee dat je iets moet doen om hem bepaalde acties te laten nemen. We leiden niet, onze frequentie doet dat wel. Dat mag groeien; dit is geen overnight iets. We hebben dit vaak niet voorgeleefd gekregen in ons gezin van herkomst. Dit is nieuw en het is niet gek of raar dat dit lastig is.

Ik heb uiteindelijk geleerd hoe een man mij meer wil geven (niet alleen mijn eigen partner). Nogmaals: niet vanuit duw en trekwerk, maar op een manier die eervol voelt voor hem.

Zowel in relatie tot de vader van mijn kinderen in een co-ouderschap en in mijn relatie nu.

Mijn partner benoemt vaker: ik hoef mezelf niet steeds uit te leggen aan je en dat is fijn. Er is geen onderlinge competitie. Geen gevoel: ‘wat heb ik nu weer fout gedaan’. Dit alles gaat niet vanzelf. De reis gaat niet over perfectie.

We hebben een dynamiek gecreëerd samen waarin we ons ook in tijden die meer vragen, aan elkaar kunnen optrekken.

Onze vrouwelijkheid is super krachtig als we haar op de juiste manier aanwenden. Ze gaat over relateren en over toewijding ook al leerden we de waardering te halen buiten onszelf. Hier zijn veel nuances en laagjes want als je dit leest vanuit de ik-kan-het-allemaal-zelf bril dan zul je denken dat jezelf kleiner moet maken terwijl het tegendeel waar is.

Ook zakelijk brengt je dit veel want hier kom je dit ook tegen met bijvoorbeeld mannelijke zakenpartners of klanten. Goed om te weten: ook strategie, waarheid en geld zijn mannelijke principes. Zelf zoiets als ‘je waarheid’ is geen rationeel concept maar iets wat je ontvangt door receptief te zijn en belichaamd; je waarheid penetreert je eerst voor je ermee gaat werken.

Vrouwelijke verfijning is niet alleen een onmisbare en vergeten deugd maar ook een sleutel in je eigen verlangens waarmaken.

Het helpt je om de beweging te maken van ‘wat valt hier te halen’ naar ‘welke bijdrage kan ik zijn’ en ‘wat wil het leven door mij heen geboren laten worden’.

Bon; mannen doorlopen fasen in hun leven. Meer lineair dan de ontwikkeling van een vrouw die gaat over eb en vloed, over ritme, over innerlijke seizoenen.

We leerden wel om lineair te zijn, doen en denken. Dat is waarom ik werk met vrouwen aan al die zaken die ooit zo onderbelicht zijn als het gaat om doelen & resultaat in onze bedrijven. Te vaak halen ze je te lang uit je lijf & hart.

Waardoor je prachtige glow, verdwijnt.

Waar we nog meer aan werken?

> Hoe navigeer je van binnenuit (met een stabiel zenuwstelsel) die hoge en lage omzet maanden of een lancering die succesvol – of juist niet – verloopt. Ook die hoge omzet; het lijkt makkelijker omdat het iets is wat je wil, maar ik weet uit ervaring dat dit iets anders vraagt van je systeem. Als je het energetisch niet kan dragen, vernietig je het; dat is een vrouwelijk principe. Dit is niet rationeel maar op de diepere laag, in je eigen onderstroom.

> Hoe ontvang je concepten als helderheid en richting vanuit je vrouw? Of structuur, marketingtrucs, gelddoelen, sales-taktieken die je niet overneemt van anderen omdat ze daar werken, maar uitgelijnd met je eigen energie en frequentie.

> Doelen verbinden aan je lichaam en de condities creëren om te hebben, om toe te laten. En: triggers alchemiseren. Dat klinkt als een toverstafje; maar dat is het niet. We bedenken doelen nu nog te vaak maar belichamen ze niet en missen de capaciteit om te ontvangen.

Ben je klaar om support te ontvangen? Alle details lees je hier of stuur me een mail. Mijn 1:1 mentorschap is een intieme samenwerking met maatwerk en feminine energetics & embodiment practices gericht op het ondernemerschap. Mijn werk is het complete pakket voor de ondernemende vrouw die haar vrouwelijke allure wil openen haar meest potende veld wil verfijnen.

XO
Maike

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of meld je aan voor de masterclass van 16 maart (22 euro inclusief en er komt een opname) waar ik je alles ga leren over het vrouwelijk cultiveren – a.k.a. krijgen wat je verlangt. Het is niet alleen je mindset namelijk, ook niet alleen je bewustzijn. Het is een combinatie van belichaming, van vrouwelijke alchemie (het nieuwe manifesteren) en energiewerk.

Geplaatst in Vertrouwen, Voorleven, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *