van afwijzing naar acceptatie via je innerlijk kind

Brief aan mijn innerlijk kind

Ik werk dagelijks met vrouwen – voor, in of na – een intense periode in hun leven. Denk maar aan een scheiding, burn-out of het opstarten van een eigen bedrijf. Het zijn de momenten die je open breken als het ware. Dat was voor mij niet anders.

In mijn traject speelt de relatie met je innerlijk kind vrijwel altijd een rol. Een innerlijk kind hebben we allemaal; net als een innerlijke wijze vrouw en innerlijke ouders trouwens. Tijdens sessies besteed ik hier aandacht aan omdat het effect van deze innerlijke relaties veel groter is op je dagelijkse acties dan je denkt.

We onderzoeken zowel de innerlijke als de fysieke relaties. Het gezin waar je nu deel van uitmaakt bijvoorbeeld maar ook het gezin waar je in opgroeide; je gezin van herkomst. Waar je in deze relaties tegenaan loopt – toen en nu – speelt heel vaak ook een rol in latere relaties en situaties. Denk maar aan een nieuwe relatie maar ook zakelijk of in je onderneming komt dit principe terug.

Op momenten die je raken of pijn doen kun je geneigd zijn om te reageren vanuit het kleine kind in jou.

Zij is destijds in een vergelijkbare situatie niet gezien of gehoord en trekt als ware een schild op, omdat ze iets uit het verleden niet meer wil voelen. Dat doen we allemaal weleens, dus maak het niet verkeerd.

Ik heb de afgelopen jaren bewust ruimte gegeven voor mijn innerlijk kind. Het zijn altijd bijzondere ontmoetingen waar ik met veel liefde aan terug denk.

Het lijken reizen terug in de tijd. Deze vorm van healing pas ook bij cliënten toe door middel van regressie en krachtige visualisatie technieken.

Je eerdere ervaringen hoeven je nu niet te belemmeren in de keuzes en mogelijkheden die je hebt. Dat is de waarde die het in gesprek gaan met je innerlijk kind je brengt. Het helpt je in je reis naar antwoorden op vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’? Dat zijn de vragen die mijn cliënt vaak bij me brengt.

Zodat vragen plaats maken voor kracht.

Tijdens de innerlijk kind visualisatie laat ik mijn cliënt altijd in gedachten of hardop uitleggen wie zij zijn; de volwassen versie van het kind. En dat zij dit kind vanaf nu zien en kunnen geven wat het nodig heeft. Vanuit een geheelde situatie en niet vanuit een tekort, angst of pijn wat eerder is ontstaan. Bewust of onbewust.

Samen laten we gaan wat losgelaten mag worden.

Het kan fijn zijn om je innerlijk kind na de healing een brief te schrijven. Ik deel de mijne met je, ter inspiratie.

‘Lief mooi meisje…

Wat had ik je graag bij je hand genomen. En gezegd dat als je eenmaal wat ouder bent, alles goed zou komen. Dat alle puzzelstukken op zijn plek zouden vallen. Dat je nog vaker zou denken op een kruispunt te staan..en zoveel kanten op kon dat je niet altijd wist of je de juiste kant op ging. Ik zou je gezegd hebben dat je het goed doet, dat je er mag zijn, helemaal.

Dat de beslissingen die je neemt je ook echt iets leren, dat elke situatie die op je op pad komt, leuk of minder leuk, je verder brengt. Dat je echt van iedereen die je ontmoet iets hebt te leren. En dat het soms snel gaat en soms niet.

Ik zou je verteld hebben dat je geen controle hebt over dingen die anderen doen en denken. Ik zou je gezegd hebben: volg je hart en heb vertrouwen.

Dat mensen ziek worden, ook al bid jij elke avond. Dat je ouders altijd weer thuis komen van een feestje, of jij nu wakker ligt of niet. Jij mag gewoon buiten spelen, in plaats van op de bank zittend, kijkend naar je vader of hij nog wel ademt na zijn hartinfarct. Ik zou je zeggen dat jij kunt doen wat je moet doen. Deze verantwoording kun en hoef jij niet te dragen.

Ik zou je zeggen dat je prachtig en uniek bent en niet zo aan jezelf moet twijfelen. Dat je uiterlijk echt alleen een buitenkant is en dat mensen die je ware zelf willen zien daar doorheen kijken. Ik zou je ook vertellen dat de mensen die dat niet doen, dat je daar niets mee hoeft.

Later zul je de oprechte interesse voelen. Weten dat jouw mening net zo hard mee telt; ook al wijkt ze af. Ik zou je zeggen dat het veilig is om je hart open te stellen voor de liefde. Dat jij het waard bent om te geven en te ontvangen. En dat je ook voor je mag laten zorgen en om hulp mag vragen.

Ik zou je zeggen dat je als je straks iets ouder bent, dat je dan weet dat je goed zit. Je gaat je eigen koers volgen, vol vertrouwen. Je gaat doen wat je behoort te doen. Het is tijd dat je anderen gaat helpen met je gave; je bent veilig, je bent thuis bij jezelf lieverd.

Het is tijd om langzaam los te laten. Het is tijd om alle magie volledig toe te laten in je leven. Om in je eigen kracht te staan, volledig. Straal en leef voluit.’

Wil jij samen met mij kijken naar jouw innerlijke relaties en hoe zij zich verhouden tot waar je nu staat in je leven? Zodat je begrijpt waarom bepaalde situaties steeds raken of terugkomen in je leven en zodat je weet hoe je anders kunt kiezen. Zodat je niet alleen weet dat je het waard bent, maar het ook ten diepste voelt. Stuur me gerust een mail (maike@maikemaessen.nl) als je meer informatie wil.

Wil jij die weg next level vrijmaken?

Dat kan; ik deel 3 opties met je:

  1. Hier meld je je aan voor de gratis meditatie ‘De Drempel’. Wist je dat je, vóór je de praktische actie neemt, energetisch al kunt kiezen voor je verlangen? Je manifesteert namelijk vanuit je onderbewustzijn, hoe meer laagjes je weg haalt, hoe meer groei je ervaart in je realiteit. Zo breng je de groei naar je werkelijkheid. Klik hier als je GRATIS de meditatie “De drempel energetisch ondernemen” meteen wilt ontvangen.
  2. In 3 weken je eigen zuivere business instinct? YES! The universe has your back is fijn….maar wat als je dit nóg beter kunt maken voor jezelf? Die wijsheid is niet iets buiten je maar is ook in jou: je innerlijke wijsheid. Vanuit die verbinding ga je immers de connectie aan met alles om je heen en trek je situaties en mensen aan die een bijdrage zijn; op zakelijk en persoonlijk vlak. Je goud, je wijsheid, je business genius en je magie…het zit allemaal in jou. Je moet alleen weten hoe je die verbinding maakt en levend houdt. Dat leer ik je in deze cursus.
  3. Wil je meteen concrete stappen zetten en blijvend door oude patronen heen? Kies dan voor deze business intensive.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Familieopstellingen, Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *