De verbinding met jezelf en je innerlijk kind heeft effect op de mate waarin jezelf gelukkig kan laten zijn. Plus: een oefening om zelf te doen.
Ik werk dagelijks met onderneemsters – voor, in of na – een intense periode van groei en verandering in hun leven. Denk maar aan innerlijke groei die je graag concreet wil maken in je bedrijf of dat je expressie wil geven aan die verandering in je (online) presence.
Het van binnen naar buiten tot leven brengen van meer van jou, je waarheid, je yin.
In mijn één op één mentorschap komt de relatie met het innerlijk meisje vrijwel altijd naar voren.
Een innerlijk kind hebben we allemaal; net als een innerlijke wijze vrouw en man. Tijdens sessies besteed ik hier aandacht aan omdat het effect van deze innerlijke relaties veel groter is op je dagelijks leven dan je misschien denkt. Of bewust bent.
Ooit ligt de nadruk ZO op het nemen van quantum leaps, doelen en acties, maar als je innerlijke systeem (je zenuwstelsel) steeds van de rails gaat; dan put het je uit.
Onderdeel van werken met je eigen kern & zenuwstel is zorgen voor je innerlijk kind. In deze blog ga ik hier wat dieper op in en deel ik een waardevolle oefening met je.
Als we samenwerken, dan onderzoeken zowel innerlijke als fysieke relaties. Je gezin waar je nu deel van uitmaakt bijvoorbeeld maar ook het gezin waar je in opgroeide; je gezin van herkomst. Waar je in deze relaties tegenaan loopt – toen en nu – speelt heel vaak ook een rol in latere relaties, ervaringen en in zakelijke dynamieken. Denk maar aan een (nieuwe) liefdesrelatie en aan de mate waarin je kunt ontvangen & toelaten in je bedrijf.
Op momenten die je raken – de triggers – kun je geneigd zijn om te reageren vanuit het kleine meisje. Alsof je in enkele seconden wordt teruggeworpen in de tijd.
Hoe dat komt? Niemand kreeg 100% wat ze had moeten krijgen. Een kloof tussen wat je kreeg en had ‘moeten’ krijgen, ervaren we allemaal. Het meisje in jou, neigt ernaar om die plek op te vullen met haar energie. Wat je mag doen en leren, is die kloof verkleinen door jezelf en dat meisje alsnog te geven wat je nodig had.
Zij kent bv een situatie waarin ze het gevoel had: ‘ik mag er niet zijn’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Dat gevoel ontwikkelt zich tot overtuigingen; een filter waardoor we onszelf én de wereld om ons heen waarnemen. Die overtuiging kan vervolgens uitgroeien tot een beschermingsmechanisme; want dat gevoel van toen? Dat wil je niet meer voelen. Dat doen we allemaal, en echt niet bewust.
Wat je wil waarschijnlijk, is leren is hoe dat meisje het stuur van je leven los kan laten en in alle speelsheid met vertrouwen op de achterbank plaats kan nemen.
Ik heb de afgelopen jaren bewust ruimte gegeven aan mijn innerlijk meisje. Het zijn altijd bijzondere ontmoetingen waar ik met veel liefde aan terug denk.
Het lijken reizen terug in de tijd. Deze vorm van heling pas ik ook bij cliënten toe door middel van regressie / vorige levens (akasha kronieken) en krachtige visualisatie technieken.
Je eerdere ervaringen hoeven je niet langer te belemmeren in de keuzes en mogelijkheden die je hebt; om daadwerkelijk te krijgen wat je verlangt. Dat is de waarde die in gesprek gaan met je innerlijk kind, je brengt. Het helpt je in je reis naar antwoorden op vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat heb ik te brengen’ of ‘hoe komt het dat ik steeds nét niet krijg wat ik wil’? Dat zijn de vragen die mijn cliënten bij mij brengen.
Samen zorgen we dat vragen plaats maken voor kracht, richting en liefde.
Vanuit een geheelde situatie en niet langer vanuit een tekort, angst of pijn wat eerder is ontstaan. Bewust of onbewust. Samen laten we gaan wat klaar is om vrijgegeven te worden.
Een mooie oefening om te doen, is om je innerlijk meisje in een zelf-opgenomen audio toe te spreken op vier verschillende leeftijden, zoals er tegen jou gesproken had mogen worden.
Ik geef cliënten vaak de opdracht mee om hier een meditatie van te maken, om tegen jezelf op deze 4 leeftijden te praten. Onze eigen stem in de hoogste vibratie die we kunnen waarnemen. Dus: wat had je willen horen, wat had je nodig gehad om te horen? Hoe ontzettend welkom je was, hoe fijn het is dat je er bent? Of hoeveel er van je gehouden wordt?
De leeftijden kies je intuïtief, op gevoel.
Dit kun je niet verkeerd doen, vertrouw op wat je voelt. Bijvoorbeeld toen je nog veilig in de buik zat, als baby, als peuter, als tiener, als jongvolwassene. Kijk wat zich aandient, voel op welke leeftijden er iets gezegd mag worden.
Je kunt foto’s nemen uit die tijd om je te helpen die verbinding te maken of versterken. Je kunt hier een brief van maken aan jezelf. Deze brief kun je later inspreken op je telefoon en afluisteren; herhaal dat 4 keer in een periode van 2 weken en voel wat er verschuift van binnen en om je heen.
Stel jezelf voor als baby, en praat heel open en liefdevol tegen haar. ‘Je bent zo geliefd, je bent zo welkom lief klein meisje, je bent zo de bedoeling, zo gewenst, we wachtten al op jou. Ik zal voor je zorgen, je troosten, je voeden etc.’
Hetzelfde doe je voor jezelf als kleine meisje. ‘Je bent vrij, je mag speels zijn, je bent geliefd, je bent zo mooi. Niets aan jou is teveel, alles aan jou is welkom. .. etc.’
Wil jij samen met mij kijken naar jouw innerlijke relaties en hoe zij zich verhouden tot je relaties nu – privé en zakelijk?
Zodat je begrijpt waarom bepaalde situaties steeds raken of terugkomen in je leven. Zodat je niet alleen weet dat je het waard bent, maar het ook ten diepste voelt, kunt ontvangen en kan vasthouden. Stuur me gerust een mail (maike@maikemaessen.nl) als je meer informatie wil.
Elke vrouw is anders, elk vraagstuk is dat ook. Voor we starten aan welke samenwerking dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.
Alle liefs,
-Maike
Pingback: Top 60 brief aan kwetsbare kind schematherapie Update