Brief aan mijn innerlijk kind

In mijn praktijk werk ik dagelijks met vrouwen voor, in of na een intense periode in hun leven. Denk maar aan een scheiding of burn-out. Het zijn de momenten die je open breken als het ware. Dat was voor mij niet anders. 

In mijn programma speelt de relatie met je innerlijk kind vrijwel altijd een rol. Ik kijk niet alleen naar wat je fysieke kind je nu teruggeeft maar ook naar het kind in jou en welke heling hier nu nodig is. Zodat jij je weer vol vertrouwen en zelfliefde voelt.

Een innerlijk kind hebben we allemaal; net als een innerlijke wijze vrouw en innerlijke ouders. Tijdens mijn coaching sessies besteed ik hier aandacht aan omdat het effect van deze innerlijke relaties veel groter is op je dagelijkse acties dan je denkt.

We onderzoeken zowel de innerlijke als de fysieke relaties. Het gezin waar je nu deel van uitmaakt bijvoorbeeld maar ook het gezin waar je in opgroeide. Waar je in deze relaties tegenaan loopt – toen en nu – speelt heel vaak ook een rol in toekomstige relaties en situaties. Denk maar aan een nieuwe relatie maar ook zakelijk of in je onderneming komt dit principe terug.

Op momenten die je raken of pijn doen kunnen je geneigd zijn om te reageren vanuit het kleine kind in ons. Dat kind zit in jou, in mij, in iedereen. 

Dat doen we allemaal, dus maak je niet fout om. Je mag het jezelf gunnen om je in je dagelijks leven niet te laten lijden door het kind in jou. Maar om je keuzes te maken vanuit de volwassen vrouw of man die je nu bent. Als iemand in je omgeving je op steeds hetzelfde punt raakt dan mag je hier iets mee. Onderzoek dan eens waar het vandaan komt, wanneer is het ontstaan? Zodat je leert wat je nu aan jezelf kunt geven wat zowel jou als het kind in jou verder helpt, laat groeien en heelt.

Ik heb de afgelopen jaren bewust ruimte gegeven aan mijn innerlijk kind. Het zijn altijd bijzondere ontmoetingen waar ik met veel liefde aan terug denk. 

Ik denk dan aan de verschillende leeftijden waarop het kleine meisje in me naar voren kwam. Het lijken reizen terug in de tijd. Deze vorm van healing pas ook bij cliënten toe door middel van regressie en krachtige visualisatie technieken. Dan laten we gebeuren en ontstaan wat mag ontstaan en nodig is op dat moment.

De ontmoetingen brengen altijd heling.

Denk maar aan momenten die ongemakkelijk voelen en je willen laten reageren vanuit het gekwetste kind in plaats van de volwassene. De heling zorgt dat het gekwetste deel in jou niet naar de voorgrond komt als het eigenlijk alleen maar belemmerend werkt.

Net als van de ouder naar het kind is ook van jou naar je innerlijke kind sprake van onvoorwaardelijke liefde. Een relatie van geven en aannemen.

Je zult in je dagelijkse handelen dat kleine kind in jou niet graag te kort willen doen – of laten doen.

Je eerdere ervaringen hoeven je nu niet te belemmeren in de keuzes en mogelijkheden die je hebt. Dat is de waarde die het in gesprek gaan met je innerlijk kind je brengt. Het helpt je in je reis naar antwoorden op vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’? Het zijn de vragen die mijn cliënt vaak bij me brengt.

Net als zij wil jij niets liever dan hun eigen kind gelukkig zien. En weten hoe je voorleeft dat je zelf alles uit je leven haalt. Dan is het zo fijn als iemand met je mee kijkt. Een extra paar ogen die samen met jou onderzoeken: klopt het allemaal nog wel?

Zodat de vragen die je hebt plaats maken voor kracht. 

Tijdens de visualisatie laat ik mijn cliënt altijd in gedachten of hardop uitleggen wie zij zijn; namelijk de volwassen versie van het kind. En dat zij dit kind vanaf nu zien en kunnen geven wat het nodig heeft. Vanuit een geheelde situatie en niet vanuit een tekort wat eerder is ontstaan. Bewust of onbewust.

Samen laten we los wat losgelaten mag worden.

Het kan fijn zijn om je innerlijk kind na de healing een brief te schrijven. Ik deel de mijne met je, ter inspiratie. 

‘Lief mooi meisje…

Wat had ik je graag bij je hand genomen. En gezegd dat als je eenmaal wat ouder bent, alles goed zou komen. Dat alle puzzelstukken op zijn plek zouden vallen. Dat je nog vaker zou denken op een kruispunt te staan..en zoveel kanten op kon dat je niet altijd wist of je de juiste kant op ging. Ik zou je gezegd hebben dat je het goed doet, dat je er mag zijn, helemaal.

Dat de beslissingen die je neemt je ook echt iets leren, dat elke situatie die op je op pad komt, leuk of minder leuk, je verder brengt. Dat je echt van iedereen die je ontmoet iets hebt te leren. En dat het soms snel gaat en soms niet. Ik zou je handen vasthouden, je aankijken en zeggen: als je ergens bang voor bent, doe het dan juist! Voel wat het met je doet, in elke vezel van je lijf.

Ik zou je verteld hebben dat je geen controle hebt over dingen die anderen doen en denken. Ik zou je gezegd hebben: volg je hart.

Dat mensen ziek worden, ook al bid jij elke avond. Dat je ouders altijd weer thuis komen van een feestje, of jij nu wakker ligt of niet. Jij mag gewoon buiten spelen, in plaats van op de bank zittend, kijkend naar je vader als hij slaapt. Kijkend of hij nog wel ademt na zijn hartinfarct. Ik zou je zeggen dat jij kunt doen wat je moet doen. Dat je de controle en verantwoording los kunt laten. Dat toch wel gebeurd wat moet gebeuren. Deze verantwoording kun en hoef jij niet te dragen. Je hebt hier geen invloed op. Dat je niet altijd kunt en hoeft te helpen.

Ik zou je zeggen dat je prachtig en uniek bent en niet zo aan jezelf moet twijfelen. Dat je uiterlijk echt alleen een buitenkant is en dat mensen die je ware zelf willen zien daar wel doorheen kijken. En ik zou je ook vertellen dat de mensen die dat niet doen, dat je daar niets mee hoeft.

Later zul je de oprechte interesse voelen. Weten dat jouw mening net zo hard mee telt; ook al wijkt af. Ik zou je zeggen dat het veilig is om je hart open te stellen voor de liefde. Dat jij het waard bent om te geven en te ontvangen. En dat je ook voor je mag laten zorgen.

Ik zou je zeggen dat je als je straks iets ouder bent, dat het je dan weet dat je goed zit. Je gaat je hart volgen, vol vertrouwen. Je gaat doen wat je behoort te doen. Het is tijd dat je anderen gaat helpen met je gave; je bent veilig, je bent thuis bij jezelf lieverd. 

Het is tijd om langzaam los te laten. Jij bent niet je uiterlijk. Ware schoonheid komt van binnenuit. Die laat je stralen. Die laat je de persoon zijn die je bent, die je altijd al was. Het is tijd om die magie volledig toe te laten in je leven. Om in je eigen kracht te staan, volledig. Straal, sprankel en leef!’

Wil jij samen met mij kijken naar jouw innerlijke relaties en hoe zij zich verhouden tot waar je nu staat in je leven? Zodat je begrijpt waarom bepaalde dingen steeds raken of terugkomen in je leven en zodat je weet dat je anders mag kiezen. Zodat je niet alleen weet dat je het waard bent, maar het ook voelt.

Wil jij meer zelfvertrouwen in het maken van keuzes? 

  1. Dan is deze Innerlijk Kind Healing perfect voor jou.
  2. Meld je aan voor mijn gratis masterclass over vrouwelijk zelfleiderschap. Met werkboek en visualisatie.
  3. Of zeg ‘ja’ tegen jezelf en maak die afspraak voor een groei gesprek; geheel vrijblijvend. Voel je vrij om te bellen / appen (0619426332) of mailen via info@maikemaessen.nl.

Ontvang elke zondag tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Familieopstellingen, Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *