Brief aan mijn innerlijk kind + oefening om zelf te doen

Over het effect van innerlijke relaties – zoals die met je innerlijk kind – op je geluk en voldoening, op je leven en bedrijf. Plus: een oefening om zelf te doen.

Ik werk dagelijks met onderneemsters – voor, in of na – een periode van groei en verandering in hun leven. Denk maar aan innerlijke groei die je graag concreet terug wil zien in je bedrijf of dat je belichaamde expressie wil geven aan die verandering. Het van binnen naar buiten tot leven brengen van jezelf, vanuit je diepste waarheid.

In mijn verdiepings-traject krijgt komt de relatie met je innerlijk meisje vrijwel altijd naar voren. Een innerlijk kind hebben we allemaal; net als een innerlijke wijze vrouw. Tijdens sessies besteed ik hier aandacht aan omdat het effect van deze innerlijke relaties veel groter is op je dagelijks leven dan je misschien denkt. Of bewust bent. Net als je innerlijke gestel trouwens; ons zenuwstelsel.

Ooit ligt de nadruk ZO op het nemen van quantum leaps en acties, maar als je innerlijke systeem het niet kan dragen; dan put het je uit.

Onderdeel van werken met je zenuwstel is zorgen voor je innerlijk kind. In deze blog ga ik hier wat dieper op in en deel ik een waardevolle oefening met je.

Als we één op  één samenwerken, dan onderzoeken zowel innerlijke als fysieke relaties. Je gezin waar je nu deel van uitmaakt bijvoorbeeld maar ook het gezin waar je in opgroeide; je gezin van herkomst. Waar je in deze relaties tegenaan loopt – toen en nu – speelt heel vaak ook een rol in latere relaties en ervaringen. Denk maar aan een (nieuwe) liefdesrelatie en aan de mate waarin je kunt ontvangen & toelaten in je bedrijf.

Op momenten die je raken kun je geneigd zijn om te reageren vanuit het kleine meisje in jou.

Hoe dat komt? Niemand kreeg 100% wat ze had moeten krijgen. Zo’n kloof tussen wat je kreeg en had willen krijgen, ervaren we allemaal. Het meisje in jou, neigt ernaar om die plek op te vullen met haar energie. Maar wat je mag doen is die kloof verkleinen door jezelf en dat meisje alsnog te geven wat je nodig had.

Zij is bijvoorbeeld destijds in een situatie niet gezien of gehoord en trekt als ware een schild op, omdat ze iets uit het verleden niet meer wil voelen. Dat doen we allemaal, dus maak jezelf er niet verkeerd om. Wat je mag leren is hoe dat meisje het stuur van je leven los kan laten en in alle speelsheid op de achterbank plaats kan nemen.

Ik heb de afgelopen jaren bewust ruimte gegeven aan mijn innerlijk kind. Het zijn altijd bijzondere ontmoetingen waar ik met veel liefde aan terug denk.

Het lijken reizen terug in de tijd. Deze vorm van heling pas ik ook bij cliënten toe door middel van regressie / vorige levens (akasha kronieken) en krachtige visualisatie technieken.

Je eerdere ervaringen hoeven je nu niet te belemmeren in de keuzes en mogelijkheden die je hebt; om daadwerkelijk te krijgen wat je verlangt. Dat is de waarde die in gesprek gaan met je innerlijk kind, je brengt. Het helpt je in je reis naar antwoorden op vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat heb ik te brengen’ of ‘hoe komt het dat ik steeds nét niet krijg wat ik wil’? Dat zijn de vragen die mijn cliënten bij me brengen.

Samen zorgen we dat vragen plaats maken voor kracht.

Vanuit een geheelde situatie en niet vanuit een tekort, angst of pijn wat eerder is ontstaan. Bewust of onbewust. Samen laten we gaan wat klaar is om vrijgegeven te worden.

Een mooie oefening om te doen, is om je innerlijk meisje een brief te schrijven op vier verschillende leeftijden.

Ik geef cliënten vaak de opdracht mee om hier een meditatie van te maken, om tegen jezelf op deze 4 leeftijden te praten, zoals je had gewild dat iemand tegen je had gesproken. Wat had je willen horen? Wat had je nodig gehad om te horen?

De leeftijden kies je intuïtief, op gevoel.

Dit kun je niet verkeerd doen, vertrouw op wat je voelt. Bijvoorbeeld toen je nog veilig in de buik zat, als baby, als peuter, als tiener, als jongvolwassene. Kijk wat zich aandient, voel op welke leeftijden er iets mag gebeuren.

Je kunt foto’s nemen uit die tijd om je te helpen die verbinding te maken of versterken. Je kunt hier een brief van maken aan jezelf. Deze brief kun je later inspreken op je telefoon en afluisteren; herhaal dat 4 keer in een periode van 2 weken en voel wat het verschuift van binnen en om je heen.

Stel jezelf voor als baby, en praat heel open en liefdevol tegen haar. ‘Je bent zo geliefd, je bent zo welkom lief klein meisje, je bent zo de bedoeling, zo gewenst, we wachtten al op jou. Ik zal voor je zorgen, je troosten, je voeden etc.’

Hetzelfde doe je voor jezelf als kleine meisje. ‘Je bent vrij, je mag speels zijn, je bent geliefd, je bent zo mooi. Niets aan jou is teveel, alles aan jou is welkom. .. etc.’

Wil jij samen met mij kijken naar jouw innerlijke relaties en hoe zij zich verhouden tot waar je nu staat in je leven?

Zodat je begrijpt waarom bepaalde situaties steeds raken of terugkomen in je leven. Zodat je niet alleen weet dat je het waard bent, maar het ook ten diepste voelt en kunt ontvangen. Stuur me gerust een mail (maike@maikemaessen.nl) als je meer informatie wil.

Elke vrouw is anders, elk vraagstuk is dat ook. Voor we starten aan welke samenwerking dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Alle liefs,
-M

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *