Jij als muze: balans in AAN staan voor de ander en tijd met jezelf (+ de rol van je bedrijf)

Tijd nemen voor en met mezelf is een van de meest belangrijke en helende aspecten die mijn bedrijf voor mij faciliteert.

Het is iets wat ik blijf doen en wat steeds iets anders vraagt; toen meer onderneemsters een traject bij me afnamen en ook nu mijn privéleven veranderd.

Soms wordt mijn agenda leeg gemaakt zoals ik dat noem: het universum grijpt in. Afspraken worden verzet en meestal is dat een teken dat ik weer een shift door mag maken. En nee, ik denk niet elke keer: Bring It On!

Het is als vrouw, geliefde, ondernemer, co-ouder, vriendin… ook durven spelen met tijd. Nu ik ga samenwonen vraagt het weer wat anders van mij.

(Ik had niet gedacht zo te genieten van koken. De crux zit voor mij in mezelf ruimte geven om te experimenteren. Ik ben niet iemand die graag uren in de keuken staat, integendeel. Ook samen koken hoeft van mij niet. Ik wil het echt op mijn manier doen en kunnen vormgeven wat ook betekent dat ik dingen kook die redelijk snel gaan maar wel vers en zoveel mogelijk plantaardig zijn. Niet vegan, maar wel bewust samengesteld. Mijn cognition in Human Design is Touch. Met aanrakingen breng ik liefde in voeding en naar de mensen om mij heen.)

Ik heb heel veel eigen tijd nodig. Zonder afspraken of andere invulling van buitenaf. Ik hang wat rond in huis, ik dans, mediteer, ik laat mezelf verzachten en zakken in mijn vrouwelijke expressie en totale zijn.

Nu ik hierover schrijf: dit is het meeste liefdevolle wat ik heb gedaan voor mijn *VROUW*. In deze vijf jaar als onderneemster, duurde het even voor die interne druk van moeten en altijd AAN staan, minder werd. En nog is ze er af en toe. Ik heb mogen leren om mezelf een prioriteit te maken en om mijn eigen muze te zijn:

Toegewijd aan mijzelf, aan mijn lijf, en mijn innerlijke systeem, mijn baarmoeder & yoni (mijn creatie kracht).

Dit resulteerde in een totaal andere manier van ondernemen; cyclisch en met een ander waardesysteem.

Het zorgde er ook voor dat ik anders relateer tot mezelf en in hoe ik mijn bedrijf dichterbij kan halen zonder er altijd in of aan te moeten werken.

Ik ken het doen, de actie, schouders eronder & door, dingen gedaan krijgen in korte tijd, in processen eigen maken.

Mezelf toestemming geven om te ZIJN was – en is met momenten – een uitdaging. Mezelf steeds kunnen valideren wanneer ik niets deed bijvoorbeeld en wel die druk ervoer om iets te moeten produceren; al was het maar een post op Instagram. Om echt te kunnen zijn met alles wat er is, met mijn kinderen, met mijn partner en zijn nieuwe baan.

Hij die zegt: ‘ik kan dit alleen doen mét jou’. Niet vanuit opgelegde druk maar vanuit een liefdevolle support.

De dans tussen geliefde zijn, support, vriendin, Muze; alles in één. Terwijl ik mezelf ruimte geef om steeds de beweging te maken tussen alle aspecten van mijn eigen vrouwelijke bereik. Als vrouw, partner, mama, ondernemer, verleidster.

Ik kan dit alleen maar doen en tot uiting brengen als mijn eigen kopje vol is. Als ik mijn aanbod volledig belichaam, als ik practice what I preach. Ook als niemand kijkt. Juist dan. Ik zie zoveel onderneemsters iets doen wat niet doorleefd is. Wéér een nieuw aanbod lanceren, een nieuwe titel, weer iets nieuws wat niet van binnenuit komt. En dus vaak weer verdwijnt want het is niet afgestemd op haar energie.

Je mag van binnen naar buiten en weer terug.

Met tijd om te lezen, om gerechten uit te zoeken, om te verbinden met geliefden. Te voelen: JA dit is voor bij of NEE, dankjewel.

Om nieuwe lingerie te kopen, om jezelf die borstmassage te geven.

Om me te verbinden met mijn baarmoeder en yoni, om tegen haar te praten. Zoutbaden nemen, nagels te lakken en voor bodyplay. Of om dat orgasme op te dragen aan die nieuwe klant en haar energie het veld in te laten stromen. Als we het dan toch over vrouwelijke magie en mystiek hebben…

Ik ben niet hier voor het 9 tot 5 leven. Ik ben hier (en ik geloof dat elke vrouw dat meer is dan ze zichzelf credits voor geeft) om mijn eigen muze te zijn.

Om *HAAR* energie te leren kennen en te verweven in mijn dag, mijn leven, bedrijf, de liefde en het ouderschap.

Wat het oplevert?

Ik merk dat wanneer ik vol zit – mijn agenda en daarmee vaak ook mijn lijf – dat ik als vrouw en manifesting generator niets kan ontvangen waarop ik kan reageren – to respond. Laat staan het te laten groeien.

Omdat de ruimte vol is en ik dan reageer op omstandigheden of op wat ik anderen zie doen en niet op het leven.

Op wat het leven bij mij brengt. Het is allemaal zo rijk & vol en soms vraagt het niet meer dan om ruimte en tijd waarin we kunnen creëren wat er écht door ons heen wil ontstaan. Wat écht een bijdrage is in de ruimte waarin we vanuit een totaal andere energie uitwisselen en onszelf laten hebben wat we verlangen.

Waar het écht overvloedig is en met gemak gaat.

Jij als muze.

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Of plan meteen een kennismaking in voor 1:1 begeleiding. Klik hier of mail me op maike@maikemaessen.nl

Alle liefs,
Maike

Geplaatst in Vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *