Durf jij met twee handen aan te nemen wat het leven je aanreikt?

Alchemie. Een woord dat beelden oproept uit de Middeleeuwen, van duistere praktijken en tovenaars. Wat is het eigenlijk en wat kun je toepassen van de kennis van toen in je leven zoals het nu is? Alchemie brengt kennis en wijsheid in combinatie met een vleugje geheimzinnigheid. Welke geheime kennis is er en hoe verkrijg je toegang?

Chemie is een proces van verbinding. Zo is het bij ons mensen ook. De verbinding tussen je uiterlijke en innerlijke universum. De verbinding tussen weten en voelen, intuïtie en zien. Het tastbare en het niet tastbare. Het mannelijke en het vrouwelijke.

Er bestaat een theorie (van Aristoteles) die voortkomt uit alchemie en stelt dat alles op deze planeet een combinatie is van aarde, lucht, vuur en water. Vroeger was men vooral bezig om goud te maken uit deze vier elementen. Wat als we deze theorie nu eens nemen en hem toepassen op onszelf. Kun je dan iets in je of om je heen transformeren? En hoe doe je dat?

Is het genoeg om te erkennen dat we allemaal scheppers en co-creator zijn van het leven en onze realiteit?

Of leven we in een illusie. Zijn we niet meer dan de poppen in een poppenhuis en is het aan ons om hier uit te breken? Wat als tijd een illusie is, gecreëerd door de mens? Best een grappig idee of niet? Waar kunnen wij uitbreken om volledig op te bloeien? Hoe ontsnappen we uit onze beperkte staat van zijn en denken? Durf je aan te nemen wat je krijgt aangereikt, wat het leven jou geeft? Kan de pijn die je voelt ook zinvol zijn en je iets leren? De enige die iets onmogelijk maakt dat ben je zelf. Het is nooit een ander. Het is jij die macht uit handen geeft.

Volledige vrijheid en een grote verbeelding kunnen een beetje eng zijn. Het erkennen en zien van hoe krachtig jij eigenlijk al bent.

Eigenlijk is het heel eenvouding. Het is ons geleerd om klein te denken en om ons aan te passen aan alles om ons heen. We maken het onszelf lastig. Om dingen binnen een bepaalde tijd te willen doen, zonder te zien en voelen wat iets is, welke bijdrage het voor ons kan zijn.

Alchemie. Een proces. Van binnen naar buiten. Een proces van innerlijke heling. Houdt angst je tegen om te doen wat je liefst wil doen? Je ego zegt: voel de angst, ben bang en blijft waar je nu bent, in veiligheid. Want als je iets niet doet, kun je niet falen. Maar wat is angst echt? Angst is slechts een energie uit het verleden.

Kun jij je angsten recht in de ogen aankijken?

Waar ben je bang voor? Ben je bang om dood te gaan, of voor het verlies van dierbaren? Uiteindelijk verlaten we dit leven allemaal een keer. Kunnen we dan niet beter genieten van de tijd dat we hier zijn, omringd door mensen van wie we houden? Ik weet dat dit heel simpel klinkt. Vooral als je iemand hebt verloren die jij heel graag nog om je heen had gehad. Of iemand gaat verliezen. Kun jij zien welke bijdrage die persoon voor je is en ook altijd zal zijn? Dat de persoon er niet meer is maar jouw liefde wel?

Als je je angst durft te zien, wie kom je dan tegen, wat zie je dan? Is er kans dat je dit zelf bent? Het is aan jou en volledig aan jou om te kiezen hoeveel tijd je hier aan wilt besteden. Aan klein denken, aan bang zijn. Waar ben je bang voor? Dat je je baan verliest bijvoorbeeld? Het kan zijn dat je je baan verliest. Dat kan morgen zijn, het kan over tien jaar zo zijn. Het kan ook zijn dat je over 2 weken een ongeluk krijgt en je leven daardoor veranderd of dat je de loterij wint. Toch?

Dus welke bijdrage is die angst voor jou?

Het enige wat angst doet is je daar houden waar je bent. En als je die baan uiteindelijk toch een keer verliest, want zekerheid is een illusie die we zelf creëren, kun je dan niet net zo goed genieten nu je die baan hebt? Dat je leert wat je kunt leren. Tot er een moment komt dat je misschien iets anders mag gaan doen. Biedt een vast contract je echt zekerheid? Ben jij niet veel groter dan die zekerheid?

Geniet van het nu, dit moment. Ben hier, op exact dit moment. Niets is zinloos. Niet wie jij bent. Niet hoe jij je nu voelt. Niet de pijn die er is. Niet de liefde je voelt. Het is er allemaal en het is er allemaal niet. Het is allemaal zo groot als jij wil dat het is. We zijn omringd door illusies. Illusies die veranderen als jij daar voor kiest. Als je alles kunt kiezen, wat kies je dan?

Geplaatst in Afstemmen, Manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *