Ben je klaar om het ‘ik-kan-niet-alles-hebben’ syndroom aan de wilgen te hangen?

Eerder deze week sprak ik haar en wat was het interessant! Ook voor jou; daarom vroeg ik haar of ik een deel mocht delen. Ik weet namelijk zeker dat veel ondernemende vrouwen zich zullen herkennen.

Intuïtief voel je namelijk dat je niet meer dezelfde vrouw bent als – pak hem beet – 4 jaar geleden. Je voelt ook dat het anders mag. Maar waar begin je?

Misschien was het een intense ervaring die je ergens bracht. Of het moederschap zorgt ervoor dat je je bewust bent van wat je kinderen je teruggeven. Want wat wij vrouwen heel vaak doen is de fout bij onszelf zoeken. We zijn niet goed genoeg, we hadden beter moeten weten. De interne status quo.

Al die twijfel slaat naar binnen; hoe haal je jezelf eruit om er vervolgens bovenuit te kunnen stijgen?

Wat er echt gebeurt is eigenlijk dat het leven jou laat zien wat er leeft in jou. Wat gezien mag worden, doorleefd en geheeld. Kinderen die niet naar je luisteren; luister jij wel naar jezelf? Je financiële situatie die maar niet verbetert; mag jij je eigenwaarde opvijzelen? De relatie die het net niet helemaal is; waar neem je genoegen met minder?

Soms weet je waar het pijnpunt zit en soms ook helemaal niet. Mijn cliënt voelde dat ze bij mij moest zijn voor haar transformatie. Tegelijkertijd vond ze het ontzettend spannend om die stap te zetten. Ze voelde zich nu vaak overmand. Gevoelens van ‘ik kan de wereld aan!’ en ‘waar moet ik beginnen’ wisselden elkaar af. In rap tempo. Misschien herken je dat wel.

Ik weet hoe het is. Want die leap of faith – ze voelt groots en eng. Hoe gaan anderen op je reageren? Wat je mag laten is dat gevoel je keuzes en denken laten definiëren.

Ook deze vrouw. Ze was namelijk heel bang dat haar leven 180 graden zou gaan draaien. Ze wist niet of ze hier wel klaar voor was. Tegelijkertijd voelde ze ook zo sterk dat ze iets te brengen heeft. Ze wist ook dat haar echt verlangen pas echt naar voren komt als zij kiest, als zij echt durft te gaan staan en haar waarheid spreekt.

En weet je, ik ben altijd eerlijk. Welke kant het op gaat weet ik niet, dat weet niemand trouwens, ook niet met 20 glazen bollen. Ik geloof daar niet in. Je kunt je 80 keer laten bevestigen dat je iets te brengen hebt en dat je mag onderzoeken en ontdekken.

Tegelijkertijd zeg ik altijd en ook aan deze prachtige dame: de acties neem je zelf. De keuzes maak jij. Ik geloof in een blauwdruk, maar als je omweg na omweg neemt, kom je er niet.

Alles gaat in het tempo wat je aankunt. Ik weet nog zo goed toen ik koos om mijn relatie te beëindigen en dat ik dacht: nu gaat het gebeuren mensen!

En ja, er gebeurde van alles. Nieuwe cliënten vonden me, mijn aanbod veranderde iets. Dat maakte mijn eigen verdieping mogelijk; net als toen ik mijn baan in loondienst opzei.

Binnen elk proces ben ik door blijven gaan omdat ik weet wat ik kan doen om het innerlijk vertrouwen te vergroten, om mijn lijf te voelen, om te doen whatever it takes. Dat is een weg, een groeipad. Ik stem erop af dat ik binnen elk proces, bij elke stap die ik zet veilig ben. Dat is wat overgave is.

Want weet je lieve vrouw, er is no such thing als een eindbestemming. Daarom is het zo fucking belangrijk dat je NU gelukkig bent. NU is het alles wat je hebt. Je huis, je spullen en je bankrekening zegt niets.

Hoe jij je voelt wel, daarmee trek je aan wat je aan wilt trekken.

Als een vrouw iets verlangt en ze is duidelijk in wat ze wil en is bereid om het commitment aan te gaan, dan lukt alles.

De spanning die deze vrouw voelde was na onze start weg, vertelde ze. ‘Tijdens de sessies voelde ik me begrepen en gezien. Ik heb effectieve oefeningen geleerd die me vanaf het begin hielpen. Wat ik het fijnst vond was dat ik tussendoor al mijn vragen en twijfels kon delen en dat ik nergens een oordeel voelde waar ik mezelf wel nog veroordeelde.’

Ik coach niet alleen op het zakelijke of het privé stuk. Alles komt samen, alles hóórt samen. En jij kunt alles om je heen mee laten draaien met je innerlijke beweging.

Dat was wat deze vrouw deed. Ze voelt zich vrijer in haar denken, doen en zijn. Wat bij mij is blijven hangen is toen ze deelde over haar relatie. Soms loopt een relatie af en soms kan de vrouw de partner mee laten draaien. Deze vrouw gaf aan dat haar relatie juist verdiepte, doordat zij de verdieping aan ging in zichzelf.

Dat maakt me zo trots. Op haar dat ze alles aan kon kijken en aan is gegaan. En ook op mezelf. Het is immers zo gemakkelijk om vanuit je eigen ervaringen en referentie kader te kijken en handelen. Stijg er bovenuit en zie zowel het succes van de ander als dat van jezelf.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Boek een sessie van 20 minuten om erachter te komen.

Op 1 juli lanceer ik de yoni-egg online cursus. Speciaal voor vrouwen; ik neem je 4 weken lang mee. Leuk om te weten is dat je deze cursus (de variant met coaching) cadeau krijgt bij mijn 3 en 6 maanden programma. Elke week komt er een nieuwe les vrij en aan het einde staat alles overzichtelijk op 1 pagina en blijft het beschikbaar voor je.

 

Geplaatst in Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *