‘Wat kan ik doen als ik me down voel?’ 5 tips die je naar je magic zone brengen.

Dit gaat niet alleen over positief denken en omdenken. Dat is iets wat je maar even doet. Het gaat erom dat je je op een dieper level bewust bent van wat jezelf allemaal vertelt op een dag.

Want heel terecht vroeg mijn soulmate cliënt afgelopen week tijdens onze online sessie of ik een tip had als je je down voelt. Dan kun je wat weerstand voelen om te schrijven hoe fan-tas-tisch je je voelt. Dat heb ik ook dus daar heb ik wel wat tips voor en die deel ik natuurlijk graag met je.

Ik pas een paar life hacks toe. Want ik kan heel eerlijk met je delen dat het opzeggen van mijn loondienst baan er niet meteen voor zorgde dat ik me veilig voelde. Natuurlijk groeide en leefde ik er volledig naartoe. Ik had alleen geen buffer.

Want ik nam toen ik mijn baan opzei ook meteen een coach aan. Omdat ik voelde dat dat de bedoeling was.

Dat doe ik elke uplevel trouwens, niet eens bewust. Omdat ik met een coach weet dat ik sneller door processen heen beweeg. We hebben immers allemaal blinde vlekken..die dingen die we het liefst meteen onder de mat willen vegen. En juist door samen te werken heb je een soort stok achter de deur en blijf je verantwoording nemen.

Ik heb er trouwens nooit voor gekozen om me te laten helpen door iemand wat vergoed werd. Mijn therapie en coaching betaalde ik uit eigen zak omdat ik weet wat het doet. Ik had niet altijd het geld klaar liggen hoor. Daar liet ik me niet door tegen houden.

Ik heb het over korte down momenten; de momenten waarop je even denkt:

‘Waar ben ik aan begonnen?’
‘Kan ik dit wel?’
‘Wie ben ik om?’

Elke zelfstandig ondernemer kent deze momenten.

I love knowing…

Ik heb zelf een bord in mijn kamer staan waar ik zinnen op heb geschreven die – als ik ze uitspreek – voel in mijn lichaam. Ik voel dat het resoneert met mij; ofwel in overeenstemming is met mijn energie. Alsof iets in mij ‘aan’ gaat, iets beweegt dat zegt; ‘YAY’ x 777.
‘Ik houd ervan dat ik weet dat het universum me altijd steunt en dat voor mij alles altijd goed komt. Ik houd ervan dat ik weet dat ik altijd de juiste keuzes maak.’ Twee voorbeeldzinnen die nu op mijn bord staan.

Kijk eens op Pinterest, welke quotes raken je, wat inspireert je en hoe kun je dit een plek in je huis en leven geven?

Als ik heel erg in de ‘ja maar HOE DAN!?’ ga zitten, ben ik niet in mijn magic zone. Dan ben ik met mijn hoofd oplossingen aan het bedenken die altijd minder goed zijn dan wat er in die magic zone ontstaat.

Ik doe een embodiment practice.

Het is een lichamelijke oefening waardoor ik altijd weer in mijn lijf kom. Daarna voel ik wat er gebeurt in mijn lijf en voel ik meestal de drang om iets te doen wat me verder uit mijn hoofd haalt. Dat kan zijn een moodboard maken (knippen en plakken!), mandala’s kleuren, onkruid tussen tegels vandaan halen…dingen waar je niet bij na hoeft te denken. Die tijd was mijn tuin dus echt tiptop. Mijn ramen ook.

Ik heb een muzieklijst met nummers die mijn energie verhogen.

‘Happy’ van Pharrell Williams. Hoewel ik ook momenten heb ervaar waarop ik mijn docking station dan met happy en in het zwembad wilde gooiden, dus zorg dat je wat meer nummers hebt. Deze of deze bijvoorbeeld.

Je kunt ook prima een docu kijken op Netflix hoor; die van Tony Robbins is een aanrader.

Zelf luister ik op YouTube naar Abraham Hicks.

Zij leren je alles over je vortex en mindset…briljant! Die tip kreeg ik van mijn lieve vriendin en mede-badass-onderneemster.

Deze combi werkt altijd voor me. Je hart luchten helpt ook, even die negatieve shit eruit laten.

Daarna…als je weer bij jezelf bent probeer dan ook te voelen wat er werd geraakt. Bij mij ontstond het bijvoorbeeld vaker nadat bepaalde mensen in mijn huis waren geweest. Dus nu loop ik even met salie door mijn huis en bescherm ik vooraf mijn energie.

Tot slot.

Leer ook om even te zijn met wat je voelt.

Je bent een mens, geen machine. Mensen noemden mij vaak een machine omdat ik door en door en door ging. ‘Jouw dagen lijken wel 48 uur te hebben!’ Dat ik ook momenten had waarop ik het hele scala hierboven uit de kast trok…zagen ze niet. Ben ermee, wijs je gevoelens niet af want het laat je meestal ook zien waar je mag verdiepen.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

VoornaamGeplaatst in Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *