Over oude zielen, het vrouwelijke, aardse koningen en ondernemen

Je hebt meer levens gehad, dan je partner. Je bent vaak de oudere ziel. Ik zie het aan de foto’s van jou en hem jij voelt het zelf ook.

Ook al wuif je het misschien weg als ‘zelf bedacht’ – iets waartoe we vaker neigen bij bijzondere inzichten.

Een oudere ziel maakt je niet beter, het vraagt wat anders van je.

Hij is je aardse koning. Hem zien voor wie hij is en niet ‘wie hij zou kunnen zijn als hij maar’ … is misschien wel het grootste geschenk wat je hem geven kan als vrouw.

Niets willen en hoeven te veranderen aan hem, zijn licht en alles wat hij geeft – multidimensionaal * – door je heen kan laten bewegen en terug circuleren naar hem. Dat is je kracht en bijdrage. Aan hem en jullie. Aan zijn bewustzijn **.

Ik weet dat je zijn potentieel waarneemt. Loepzuiver. Maar sturen kan je hem niet en hoeft je ook niet. Zijn potentie is van hem. Niet aan jou.

EN

Het vrouwelijke haalt onderuit wat niet voor haar is. Wat niet in lijn is met haar hoogste waarheid. Niet vanuit ego maar vanuit haar vrouw. Haar stem is dieper, haar wil is anders. Niet hard, maar het IS. Als je vraagt vanuit verlangen, hoef je niet om je heen te slaan of jezelf te verharden.

Soms mag je erkennen dat je voelt dat er meer is voor jou.

Soms is uitgewerkt wat doorleefd moest EN soms vraagt het dat je je energie weg haalt waar ze niet hoort. (Omdat het zelfs een enorm niet respectvolle aanwezigheid is. Omdat je hem niet vertrouwt in de reis die hij te maken heeft als man, wat niets te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling ***.)

Voor jou is het belangrijk dat je de volle verantwoording draagt voor je gaves en medicijn waar het nodig is. Dat je voelt en weet wat je energie doet. Voor je bedrijf & klanten; niet om hem overeind te houden.

Onze aardse koningen hebben zichzelf te dragen. Er zijn stukken op die reis, die hij alleen heeft te doen en waarin jij alleen kan steunen aan de zijlijn. Er kan iets anders nodig zijn, maar dat zit meestal in je energie terughalen, niet in iets *doen* voor hem, dat denk je maar…

Ik weet dat we heel wat navigeren. Dat we verandering doormaken.

Ik werd me een paar maanden na ons samenwonen pas bewust van hoe mijn focus lag op hem vanwege de impact van alle veranderingen op hem; nieuwe baan, de huizen. Hij sprak letterlijk uit: Maike, ik kan dit niet zonder jou, ik heb jou nodig. Zonder slag of stoot draaide ik met hem mee. Nu is dat niet zo erg, maar ik liet AL mijn energie daar zijn en niet hier. Ik was niet in mijn eigen centrum, ik voedde mezelf niet op die plek. Dat vroeg om kunnen her-kalibreren en opnieuw inchecken bij mij verlangen na alle verandering. Klopt alles nog, is mijn YIN beschermd, ga ik keuzes uit de weg?

Ik was even vergeten: ik maak zijn leven niet makkelijker maar BETER. Die verantwoording heb ik te dragen en mezelf daar in. Zodat het leven en hij; mij dragen.

Oude patronen, oude jassen. Je moet loskomen. Als wil hebben wat je zegt te willen, dan moet je los.

Liefde kan groeien als wij onszelf dragen.

Geld kan stromen als jij jezelf niet vastzet in de ander.

Je veld, je man, het masculien, geld: ze willen je allemaal IN je verlangen. Doordat ons leven plot-twists brengt, doordat we zelf veranderen na een intense tijd of gewoon door de tijd, hebben we soms iets anders nodig of verdiept onze waarheid.

Soms is de weg vooruit anders en de enige die de verantwoording kan dragen om te onderzoeken wat-wat is, ben jij.

Wil je dat samen doen? Dat kan in mijn 1:1 van minimaal een half jaar.

* Multidimensionaal geven: het masculien geeft altijd, hij brengt altijd provisie. Ook in wat hij niet geeft, zit provisie. Omdat het van jou weer iets kan vragen en in hoeverre jij thuis kan blijven in je centrum, bij alles wat ‘waar’ is voor jou. Dit is enorm gelaagd. Omdat het van de vrouw vraagt dat ze onderscheid kan maken tussen haar eigen levenskracht / eros en haar ego. Dit gaat niet over willen vanuit je kleine meisje maar over verlangen vanuit je vrouw. Multidimensionaal kan ook zijn dat hij via jullie verbinding zijn levensdoel gaat waarmaken, een andere baan vindt waardoor jullie toekomstperspectief verandert door meer salaris of juist meer tijd samen, het is ook kunnen zien wat er al is. Veel vrouwen kennen pijn rondom mannelijke voorziening, wat vraagt om het begrijpen en intern helen van de mannelijke natuur. Mannen zijn geen vrouwen met meer haar. Wil je meer lezen hierover; check de boeken van Alison Armstrong of Clarissa Pinkola Estes.

** Als je met een man bent en seks hebt, dan berijd je niet alleen zijn fysieke lichaam, maar ook zijn bewustzijn. Je neemt niet alleen zijn pik in je, maar ook zijn bewustzijn. Die energie circuleert door hem en jou heen en jij vermenigvuldigt dat als vrouw. Dat doe je ongemerkt. Wat niet betekent dat seks meteen een verheven iets moet zijn hoor ^^. Ben voorzichtig in wat je geeft; met name je seks en je geld wanneer er geen verbinding is of frame voor jou. Noot: wanneer je zijn zaad niet in je wil, dan is er meer aan de hand tussen hem en jou, je kan iets van hem niet echt ontvangen.

*** De reis die de man mag maken, gaat erover dat hij op een bepaalde manier het dorp waar hij woont moet verlaten en vecht met zijn draak als ware. Jij moet erop leren vertrouwen dat hij met bebloede handen thuis komt en zijn draak of draken heeft verslagen. Dit is uiteraard een metafoor. Ik hoor vrouwen wel eens benoemen: ik heb het werk gedaan, nu mag hij. Maar zo werkt het niet, die manier van denken is op basis van een transactie. Liefde wil daar niet zijn en jij ook niet, hoop ik. Ook het aandragen van trainingen en cursussen die mogelijk interessant zijn voor hem; doe maar niet. Tenzij hij daar om heeft gevraagd, uit zichzelf. Hij mag deze reis zelf maken, in zijn tijd. Met jou als support. En nee, je hoort mij niet zeggen dat dit altijd makkelijk is….integendeel.

Wil je meer?

> voor de gratis Drempel Meditatie; klik hier om meteen te luisteren.
> voor online cursussen kijk je hier.

Liever all-in? Kies dan om één op één met mij te werken. Hier luister en lees je er meer over.

Je bent welkom lieve vrouw, wanneer het dan ook is.
XO
Maike

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Persoonlijke ontwikkeling, Vrouwelijke wijsheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *