Over vrouwelijke wijsheid, emoties & het maken van levenskeuzes.

Stel je eens voor dat je een lichaam bent van water. Zoals bijvoorbeeld een rustig meer.

Kleine beslissingen zijn dan als kleine steentjes die in je worden gegooid. Het duurt niet lang voor je water weer rustig en glad is. Zodat jij duidelijk ziet en voelt welke keuze je moet maken.

Grote keuzes – de levenskeuzes – zoals bijvoorbeeld beslissingen die effect hebben op je relatie of je carrière, die zijn anders. In plaats van een steentje is het soms alsof er een zwaarbeladen vrachtwagen op je meer af komt gedenderd. Het raakt je en je water klotst over de rand heen en doet de aarde onder je trillen.

Er komt modder komt omhoog en het duurt een tijd voor je water weer glad is.

Natuurlijk is je (emotionele) water nooit stil en vlak. Vooral niet dat van een vrouw…je hebt een cyclus waardoor je eigenlijk een 4 (seizoenen) in 1 bent.

Daarnaast creëert jouw eigen chemie ook golven.

Sterker nog. Je bent meer zoals een oceaan energie. Onderhevig aan de getijden en verschillende golven.

In de loop van de tijd leer je in te tunen op een gevoel van helderheid als je wateren – die emotionele golven – blijven bewegen.

Door leren te vertrouwen op je vrouwelijke wijsheid weet je wat van buitenaf komt, krachtig te doorstaan.

Om er doorheen te bewegen terwijl je jezelf er laat zijn. Met rust en kalmte zonder dat je handelt vanuit dat hoogtepunt van emotionele uitersten (of je hiertoe laat bewegen door de ander). Het stelt je in staat om te ervaren. Door dit te oefenen maak je keuzes vanuit een plek met helder water.

Mijn belangrijkste tip in dit geheel is: geef jezelf alle ruimte om er te zijn. Met alles aan en in je. Maak wat je voelt niet fout maar onderzoek het. Experimenteer. Spiegel wat je voelt niet aan de ander.

Als je hier al mee bezig bent dan herken je misschien wel het het idee: moet ik nu écht alles doorvoelen? Kan het niet makkelijk? Hoe meer ik gedachten als deze (ooooh die oude verhalen) liet gaan, hoe meer ik ruimte kon maken voor mij, voor mijn persona, de pionier in mij. In business, in het ouderschap, in relaties. Exact dit zie ik ook bij mijn vrouwen.

Hoe je je emoties ervaart is hoe je je leven ervaart. Hoe we 1 ding doen is hoe we alles doen.

Nog wat tips:

▸ Vergeet niet om je golven van emoties af te wachten voor je een keuze maakt. En doe je dat wel..weet dan ook dat je je kunt en mag bedenken. Dat je terug mag komen op een eerder besluit. Hoe lang het duurt voor die emoties duren is voor elke vrouw – elk mens – uniek. Omdat je in alles een unieke tijdfrequentie hebt; ook in doorleven van je emoties.

▸ Het gaat NOOIT om het uitleggen of beheersen van je emoties. Laat je emoties los wanneer en hoe het voor jou goed voelt; anders ontstaat er chaos van binnen. Wanneer je je emoties onderdrukt of opkropt (zoals velen van onze generatie hebben geleerd of gezien omdat we zijn opgevoed door ouders met andere diepten in hun emoties want ‘vroeger’ was hier minder ruimte voor), kunnen ze allerlei fysieke problemen veroorzaken.

▸ Herinner jezelf er af en toe aan om te ademen. Om de emotie te voelen. Het is zo simpel en tegelijkertijd zo fundamenteel…deze eenvoudige en altijd voorhanden handeling eer je wie je bent als het emotionele wezen wie je bent én sta je je verbinding met je innerlijke wijsheid.

Vanuit die wijsheid is er niet altijd een ‘waarheid vanuit het moment’. Je mag jezelf langer onderwerpen aan het verkennen van je gevoelens dan anderen. Je neemt ervaringen in je op door het tijd te geven. Voor mij en voor ‘mijn vrouwen’ is dit zeker war. Je bent hier om tot diepgaande beslissingen te komen die niet alleen bijdragen aan jou, maar ook aan het grote geheel.

▸ Je mag best ‘hard to get’ zijn wanneer het aankomt op je energie ergens voor inzetten. Het maken van een (levens)keuze die klopt voor jou komt vanuit emotionele (en niet mentale) helderheid.

Zo leer je om je meer en meer bewust te zijn van hoe een goede keuze voelt in jouw lichaam, hoe je dit cultiveert voor jezelf, uitdraagt en voorleeft.

Dat brengt je niet alleen rust en vertrouwen. In die staat van zijn leer je ook om je vrouwelijke wijsheid aan te spreken; iets waar elke vrouw toegang tot heeft, alleen moet je die deur even op leren zetten. Die wijsheid laat je diep voelen hoe je krachtig in je eigen energie kunt blijven. Dat laatste vormt het fundament in je bedrijf. Iets waar je in kunt rusten en op verder kunt bouwen.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Anders denken, Innerlijke wijsheid, Leiderschap, Manifesteren, Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Verandering, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *