Wat NIEMAND je leert in business maar wat wel ONMISBAAR is om te weten

Als jonge vrouwen leerden we vooral om te doen. Ik leerde – net als jij waarschijnlijk – om te presteren binnen deadlines. Ik leerde om niet mijn lijf te voelen maar om te doen en om daar vervolgens de waardering uit te halen. Op jonge leeftijd leren we al om succeservaringen te creëren op vlakken waar we niet per se in uitblinken; ik zie het bij mijn kinderen ook gebeurden en stuur dat zoveel mogelijk bij.

In de corporate wereld renden we van de ene naar de andere meeting terwijl ik voelde dat ik wilde vertragen. Ik heb nooit snel gelopen en het was net alsof dat me liet zien en voelen dat het anders mocht. Of beter: dat ik het anders wilde.

Na het ontwaken van diepere lagen in mijn sensuele energie, in pleasure, in zelfliefde en kracht keek ik heel anders om me heen.

Naar andere vrouwen maar ook naar mijn bedrijf.

Ik zag vooral veel vrouwen die een leven leefde zoals het hoort – ik vond niet altijd herkenning. Ik miste vrouwen die met toewijding, passie en vol in hun vrouwelijke kracht gaan voor hun verlangens en hier open over zijn. De keuzes maken, die hun ruimte innemen en dit blijven verdiepen.

Natuurlijk verandert dit momenteel in een rap tempo; 2020 is een sleuteljaar.

Je sensuele energie kunnen voelen betekent voor mij zoveel als AAN staan. Voor het leven, voor mogelijkheden, voor je eigen kracht. Het heeft niets eens per se iets met seks te maken, plat is het evenmin. Sensualiteit is juist heel rijk en vol. Het helpt je om je leven te creëren zoals je dat wilt omdat het uitgaat van gevoel, van zijn en vertrouwen op die levensenergie.

Sensuele energie in je onderneming is iets waarvan we denken dat het niet hoort, niet professioneel is en ‘verkeerde’ dingen aan zal trekken.

Mijn moeder gaf nog niet zo heel lang geleden aan dat ze bang was dat ik verkeerde mannen aan zou trekken met al mijn openheid over yoni-eitjes. Toch heb ik – op een enkele keer na – geen vervelende ervaringen gehad. Mijn lijf laat me voelen hoe en wat de bedoeling is voor mij en daarnaast heb ik geleerd om mijn pure energie af te schermen. Ik wil haar namelijk vooral voor mezelf en mijn bedrijf gebruiken.

Wat ik ervaar is niet alleen aandacht van mannen op een bewonderende en waarderende manier; op een manier die ondersteunt en faciliteert. Maar ook dat ik veel meer – en met meer gemak – kan ontvangen wanneer ik in mijn vrouwelijke energie ben. Ontvangen is immers wat elke vrouw als eerste doet en niet geven zoals we het leerden en zagen.

Ik ervaar ook dat ik veel makkelijker en sneller mijn grenzen aangeef, dat ik meer practices en tools tot mijn beschikking heb die me helpen om te landen in mijn waarde en om daar te kunnen blijven staan…wat er ook om me heen gebeurt.

Dat is iets wat ik je graag leer; bouwen aan je innerlijke vertrouwen, je energie verhogen en wegnemen wat in de weg staat. Een ander topic waar ik heel binnenkort meer over ga delen met je is de kracht van momentum kunnen opbouwen, én hoe je dat concreet aanpakt. Dat hangt weer samen met manifesteren namelijk…ook vanuit de vrouwelijke energie.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Zo werken we samen:

Meer weten? Mail me via info@maikemaessen.nl.

Liefs,
Maike

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Leiderschap, Manifesteren, Mindset veranderen, Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *