Waarom je ‘the girl next door’ echt bij de buren mag laten

Jezelf en het leven kunnen ontvangen zoals het komt.

Omdat je weet…dat alles er is voor jou.

Dat het jou iets wil leren & een uitnodiging is.

Het is alweer een tijd geleden dat ik wel al wist dat ik ‘alles wat er was’ moest accepteren voor ik verder kon bewegen. Voor ik me kon openen voor mijn ware verlangens, vrouwelijke energie én dit ook kon aanspreken & ontvangen.

Dat is iets waar ik mijn cliënten ook mee zie stoeien.

Want hoe dan?

Als je graag dáár wil zijn en niet hier.

Een paar weken terug had ik een gesprek met een onderneemster die dat ook benoemde. ‘Jij straalt uit dat je in het reine bent met jezelf, dat wil ik ook voor mezelf’.

En weet je, ik was echt niet altijd op deze plek. Niet op persoonlijk vlak, niet in mijn praktijk, niet in mijn rol als co-ouder.

Nu weet ik dat het ging om kunnen zien en voelen wat de situatie echt van mij verlangde. Welke keuzes daarbij hoorde. Datzelfde zie ik nu bij mijn cliënten.

Vraagstukken als: hoe ga ik verder met mijn relatie? Ik ben veranderd, mijn partner is veranderd, onze behoeften zijn anders. Hoe weet ik nu wat ik voel en hoe beweeg ik door het moeras vol met ‘niet weten’ naar mijn eigen kern?

Welke keuzes horen daarbij en hoe kan ik me van binnen krachtig blijven voelen & zacht genoeg om dát te doen wat bijdraagt aan mijn groei?

Hoe ga ik er mee om als ik een afwijzing voel, hoe kan ik dan dicht bij mezelf blijven en niet het kleine meisje in me laten regeren. Terwijl alles in mij om zich heen wil slaan, wil rebelleren en niet voelen.

Hoe kan ik mezelf leren geven wat ik nodig heb, terwijl ik dat nooit heb geleerd of een voorbeeld heb waaraan ik kan refereren?

Ik help je om balans en harmonie aan te brengen in die vraagstukken die allemaal gaan om jouw waarheid. Om je vrouwelijke energie aan te leren spreken met doelen die praktisch zijn maar ook realistisch. Ik weet dat die overgangsfase (vooral vooraf) kan voelen als een twilight zone. Een soort niemandsland. En in die zone, in dat land groei je, onderzoek je en leer je.

In het niet weten ligt je mooiste en meest pure transformatie omdat het je bij de overgave brengt.

Dat wil niet zeggen dat je erna niemand meer nodig hebt. Integendeel. Je gaat leren om je omgeving zo te vormen dat het bijdraagt aan jou. Het bestaande kan ook met je meegroeien namelijk ook al zal het met momenten voelen alsof dat niet kan. Het is aan de ander om mee te bewegen en aan jou om te kiezen.

Helemaal nu kan het voelen alsof het leven iets op je weg flikkert waarvan je denkt: WTF. WAAROM? Alsof je de ene wee nog aan het opvangen bent, terwijl de andere zich alweer aandient.

Ik geloof dat de tijd van leven zoals we het leerden, mag gaan. Alleen dan leef je je volle potentieel en kun je voorleven aan je omgeving (ook het universum) wat jij nodig hebt. Je bent niet alleen het lieve meisje; die girl next door. Juist die donkere stukken willen er ook zijn. Je vrouwelijke energie omvat ook primaire, donkere en wilde stukken.

Een heel persoonlijk voorbeeld is dat ik de dader uit de kindermishandelingszaak – waarbij ik met mijn gezin betrokken raakte – in mijn fantasie de meest verschrikkelijke dingen heb aangedaan. Mind you, mijn fantasie is rijk. Die woede kwam af en toe terug…daarbij zijn 2 aspecten heel belangrijk, weet ik inmiddels. A) dat je jezelf niet gaat vastzetten in dat verhaal en het steeds door je lijf heen laat gaan zonder het te helen en b) dat je jezelf toestaat om alle boosheid er te laten zijn en zo een slag kan maken in vergeving. Naar mezelf nog het meest.

In de spiritualiteit leer je dat ‘licht en liefde’ het devies is. Alleen…om dat licht er te kunnen laten zijn (en ontvangen!!) moet je het donker in jou toe kunnen laten. Op een manier die niet altijd comfortabel voelt.

We leerden allemaal dat boosheid er niet mocht zijn. Plak er maar een pleister op, slik er maar een pil voor, ga het maar uit de weg zodat je weer door kunt met je oude leven.

En exact dat is wat nu mag gaan.

Dat is waar deze tijd je toe uitnodigt.

En niet alleen gerelateerd aan boosheid, ook in de liefde en het ouderschap komt dit terug. Ook daar leerden we ons aan te passen aan alles wat mainstream is, om onszelf kleiner te maken voor de goedkeuring van de ander, om de ander er te kunnen laten zijn en zelf niet meer te voelen wat jij nu echt wilt voor jezelf.

Het leven ontvangen zoals het komt gaat veel dieper.

Hoe kun je te midden van alles wat er niet is, je voelen alsof het er wel is en hoe voel je je dan? Dat is de existentiële vraag in mijn ogen.

Het gaat niet meer zozeer om wát je doet maar om je energie. Je presence. De oude muren en barrières mag je laten zakken; in je persoonlijke leven en ook zakelijk. Dat gaat met meer gemak als jij je veilig voelt, als je thuis kunt zijn in je emoties, in je gevoelsleven en weet wat jij nodig hebt.

Omdat je weet dat elke storm weer gaat liggen.

En dat wat overblijft is waar jij op verder mag bouwen.

Zie dat maar als een wedergeboorte die je nieuwe fundament vormt. 

Jouw waarheid vormt jouw visie en jouw visie is jouw levenspad. Wil je vorm aan geven en dit samen met mij doen? Een visie creëren, een eigen waarheid die praktisch is en realistisch, voor jezelf en je onderneming met haalbare doelen. Ik help je om die overgang te maken. Mail me gerust op info@maikemaessen.nl als je meer info wil of plan je gratis online kennismaking.

Al mijn liefs,
Maike

Geplaatst in Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *