Relaties en liefde; persoonlijke groei buiten je bedrijf, helpt ook in je bedrijf

Een paar keer kwam dezelfde vraag voorbij; of ik mijn kijk wilde delen op (liefdes)relaties.

Enne… misschien vraag jij je af wat relaties van doen hebben met je bedrijf? Lees dan echt verder, voor veel onderneemsters is dit een eye-opener. Want: alle verdieping buiten je bedrijf, helpt je ook in je bedrijf. En vice versa. Lees deze blog als je hier nog meer over wil weten.

Als je hier al even mee leest, dan weet je misschien wel dat ik 6 jaar geleden ben gescheiden van de vader van mijn kinderen. Een besluit waarbij ik niet over 1 nacht ijs ben gegaan.

Ik had destijds iemand nodig die me hielp te voelen: je kunt je kinderen vanuit waar je zijn wil veel beter begeleiden in wat zij nodig hebben. Ik voelde de waarheid hiervan, de lichte energie van de leiding die ik ontving om te gaan en voor mijn eigen geluk en succes te kiezen. Omdat ik dan kon zijn wie ik bedoeld ben te zijn. Voor mijn gevoel kon dat in die relatie niet zoals dat nodig was om het grotere te laten ontvouwen. Tot die tijd zat ik nog op de as van: ‘ik ben een slechte moeder als ik kies voor mijn eigen geluk’ en ‘kinderen zijn het slachtoffer van ouders die uit elkaar gaan’. Iets wat ik nu heel anders ervaar.

De aanleiding van dit alles kwam bij mij niet uit de lucht vallen; samen met mijn gezin heb ik een heel intense, heftige ervaring gehad die alles wat ik tot dan toe kende en geloofde in een totaal ander licht en perspectief plaatste. Een ervaring die ik vanuit ego en als moeder liever niet had gehad maar op zielsniveau weet dat het nodig was om te komen waar ik zijn moest, hoe hard en pijnlijk ook.

De liefde. Het staat niet op zichzelf, daar hoef ik jou waarschijnlijk niets over te vertellen. Hoe we relateren tot de ander is hoe we relateren tot onszelf.

Laat ik je iets verder mee terug nemen in de tijd voor ik verder ga. Ik kom uit een gezin waar de moeder zichzelf wegcijferde om mij en mijn zusje te kunnen geven wat we nodig hadden; vooral op materieel vlak. Ik ben mijn moeder én mijn vader dankbaar voor de keuzes die zij maakten vanuit wat ze toen wisten en zelf hadden gekregen… en mij konden geven. In mijn werk nu komen de familielijnen en het gezin van herkomst vaak naar voren omdat we van daar leerden over ontvangen, er mogen zijn, over thema’s als overvloed en tekort. Patronen en gedraging die we zelf niet altijd zien en bewust eigenlijk niet meer zouden kiezen.

Ik had in mijn eigen vrouwenlijn een spiraal te doorbreken. Ik mocht kiezen voor mijn eigen geluk en daarmee zowel voorwaarts als achteruit een golf van heling brengen.

Er gebeurde zo veel. Toen ik in scheiding lag in 2016 startte ik mijn eigen praktijk en rende ik een halve marathon. Mijn keuzes destijds, hoe pijnlijk ook, ontketenden veel kracht. En ergens voel ik hierbij: deze keuzes, vanuit ons hart, worden in de huidige maatschappij niet genoeg gevierd. Omdat ons loskomen tegelijkertijd aan de ander spiegelt waar zij (nog) niet eerlijk zijn naar zichzelf. Ook bij mij; mensen vielen weg, sommigen kwamen later weer terug, sommigen bleven weg.

Iets wat ook zo laat zien: we hebben allemaal ons eigen leven te leven. Je bent hier in de eerste plaats voor jezelf. Onze kinderen hebben ook een heel eigen proces en eigen lessen; net als wij. Je doet het altijd goed. Ook wanneer het voelt dat je enorm te kort schiet; ik ken het. Dat is iets wat ik zelf mocht toelaten, dragen en later van los mocht komen. Weg van de goed en fout, van mezelf nog langer verkeerd maken om wat ik voelde omdat ik een ander kwetste.

Na mijn scheiding begon een hele reis naar: wat wil ik van het leven, wat wil ik van een man? Hoe ziet dat eruit, hoe voelt het, wat vraagt dat van mij? Maar ook: hoe creëer ik een consistent inkomen via mijn bedrijf? Hoe wil ik mijn geld verdienen; vanuit een vrouwelijk ritme en waardesysteem? Waarbij ik ook in acht nam: mannelijke energie en geld; ze kennen een vergelijkbare frequentie.

In de jaren die volgden leerde ik om mijn harde mannelijke schild langzaam te laten zakken. Die hardheid van ‘ik doe het zelf wel’ en schijnveiligheid mocht ik laten gaan.

Ik opende me meer en meer voor mijn eigen energie wat ook maakte dat ik een ander type man (en cliënten!) aan begon te trekken. Ik deed het ‘werk’ ervoor; ik heelde mijn eigen kindstukken en trauma rondom mijn geboorte; ik leerde om langzaam te durven gaan in een wereld met een overwegend mannelijk waardesysteem. Ook bracht ik heling aan in mijn eigen vrouwenlijn en heelde ik de relatie met mijn eigen vrouwelijke energie en sensualiteit. Ik deed ook diep spiritueel werk terwijl ik praktisch bleef en kon genieten van alles wat er voor mij is. We zijn vaak al bezig met het volgende; dat was voor mij niet anders terwijl echt aanwezig zijn zo’n verschil maakt.

Ik heb veel lessen geleerd, veel processen doorleefd en geïntegreerd.

Mezelf alle ruimte gevend. Dat is iets wat ik heel belangrijk vind, ook voor jou: ga het aan. Blijf eerlijk naar jezelf, neem je partner erin mee waar je kunt. Houd je hart open. Blijf de ander en jezelf respecteren.

Ik heb een verlangen mag ik het met je delen op een moment wat jou past?’ is een zin waarmee je opent en je de ander ook ruimte geeft.

Ik leerde om te kunnen ontvangen: etentjes en cadeau’s zonder er ook maar iets voor terug te doen. Wetende dat mijn ‘zijn’ – mijn energie frequentie en alle codes die ik met mij meedraag – hun werk doen. Plus; in alle pure dankbaarheid kunnen ontvangen van een man, helpt hem ook om zijn next level te belichamen. We denken ooit dat we iets terug moeten doen op seksueel vlak, maar dat is niet zo. De femme fatale mag ruimte maken voor de verleidster vanuit je krachtige, gegronde vrouwzijn. #gamechanger

Dat maakt dat je het grote geheel overziet en jezelf niet vastzet op de laag van goed en fout.

Onderzoek voor jezelf wat je hoopt te halen bij een ander – zakelijk en privé. Reis af naar je eigen kern en leer te voelen wanneer je in je vrouwelijke energie bent en wanneer in je masculien. Zo breng je niet alleen balans aan, maar is jouw energie ook een fijne plek voor de ander om in te zijn.

Heel eerlijk: ik heb het allemaal gedaan. Ik ben de andere vrouw geweest. Iets waar ik niet trots op ben maar wel nodig had om te voelen wat ik daar wilde halen; wat ik dacht te krijgen. En hoe ik de ander zo veel belangrijker maakte dan mezelf; dat deed ongelooflijk veel pijn. Want wat maakte dat ik koos voor half en niet de volle 111%?

Ik heb ook een periode gekend van 1,5 jaar waar ik leefde zonder intimiteit. Ik voelde en wist diep van binnen dat penetratie iets is waar een vrouw niet zonder kan. Toch wilde ik deze periode aangaan met mezelf om echt te kunnen voelen waar ik selectiever mocht zijn; mijn onderscheidend vermogen aanspreken hielp me zakelijk ook die energie te pakken.

Ik leerde te werken met energetische penetratie. Echt: wow! Dat is waar ik toen mee speelde. Ik liet me nemen door die energie / het universum/ god (niet de god zoals we kennen uit de kerk). Ik verkende de overgave. En ik had leuke dates terwijl ik mijn yoni-ei in had; dat hielp me echt vanuit mijn lijf te kiezen en om verbonden te blijven met mijn eigen energie.

Liefde, relaties, het is zoveel meer dan dat wat we zien. Net zoals wij meer zijn dan we erkennen.

Ontdekken en spelen met daten leerde me ontzettend veel over mijn bedrijf en over mijn grenzen. Hoe meer ik daar eigenaarschap over nam, hoe meer ik het zakelijk toe kon passen en vice versa.

Heel geleidelijk bewoog ik van hard werken en heel veel gedaan krijgen naar vertrouwen op mijn mooiste ZIJN; de energie waarin kan rusten en de juiste prioriteiten stel. In 2016 was ik de vrouw die bergen verzette; mijn dagen leken wel 48 uur te hebben.

Langzaam maakte ik ruimte voor een fundament vanuit mijn ware vrouwelijke energie. Met tijd voor mij, weg van de bossbabe mentaliteit. Hier kan ik zoveel meer over vertellen; voor nu laat ik het hierbij. Weet dat je me altijd mag mailen of een vraag kunt stellen; ik ben de enige die de mails leest.

Nu heb ik een relatie met een man van wie ik meteen voelde: JA. Hij nam de leiding, vooraf al. Hij bepaalde, hij zette het kader. Zijn energie was meteen duidelijk; zijn acties ook. Ik had voor mezelf besloten dat ik geen geklooi meer wilde. Niet van mezelf en niet van de ander. Een tijd is het oké om jezelf alle ruimte te geven en op een bepaald punt weet je ook wat nodig hebt, wat je wilt. Die enige die kan claimen, ben jij. Ik wilde geen 2e of 3e date met een man die nog andere ijzers in het vuur had om het zo maar te noemen. Ik heb daar niet naar hoeven vragen, hij liet me dat voelen.

Nergens groeien we zo hard als in een liefdesrelatie.

In elke relatie trouwens; onze kinderen laten ook ons ook zo ‘fijn’ voelen waar we iets laten liggen. Ik ken momenten dat ik mijn huis uit werd gespiegeld 😉 . Op het moment zelf verre van fijn, maar kunnen zien wat iets echt is, heeft me zoveel parels van persoonlijke groei gebracht. Ook in mijn bedrijf.

Onze relaties bepalen voor een groot deel wie we zijn. Zoals je één ding doet, zo doe je alles.

As above, so below.
As within, so without.
As the universe, so the soul


Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf en leven of naar alles wat er leeft in jouw hart?

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je discovery call met me inplannen.

Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen en neerzetten met een concreet plan.

Exclusieve Begeleiding:
Voel je weer in de regie van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 3 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf.

 

Al mijn liefs,
Maike

Geplaatst in Innerlijke wijsheid, Je ware zelf zijn, Spiegelgedrag en gezin, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *