Zelfleiderschap als het missende ingrediënt voor duurzaam geluk & succes

Zelfleiderschap gaat over jezelf kunnen leiden voor én achter de schermen. In deze blog lees je hoe zelfleiderschap zich verhoudt tot duurzaam persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Ik heb ondertussen met tientallen vrouwen gewerkt. Vrouwen met een eigen bedrijf of praktijk en ook steeds vaker vrouwen met een leidinggevende rol in het bedrijfsleven.

Wat ik weet: zo veel vrouwen zijn de toegang / verbinding verloren met hun eigen vrouwelijke energie en daarmee ook: hun innerlijke leiding en zelfleiderschap.

De plek van waaruit je jezelf kunt leiden, goed voor jezelf zorgt en krijgt wat je verlangt.

Want wat je wil is je zowel in de lead te voelen van het succes van je bedrijf maar ook van je levensgeluk. Je kunt niet zakelijk willen groeien en jezelf privé kleiner maken.

Wat we doen, rust nog vaak op een fundament van oude structuren vanuit voornamelijk hardere mannelijk energie. Of juist de te kleine vrouwelijke energie die de ruimte opvult in plaats van dat ze de magnetische vortex is.

Dat alles haalt die mooie, warme stralende glow weg en droogt je yoni op. Laten we het maar gewoon benoemen want dit gaat om de levenskracht die je hebt als vrouw en in mag (lees: moet) zetten, ook zakelijk.

Ik geloof dat wij – jij en ik – hier nu niet zomaar zijn.

We zijn hier om iets nieuws te belichamen en dat is soms lastig.

Er is geen blauwdruk die je kunt volgen anders dan de blauwdruk die leeft in jou en in jouw hart. Want wat je ondertussen ook weet: wat anderen doen werkt niet voor jou; althans niet blijvend. Je wil grote impact maken en diepere voldoening; dat vraagt vaardigheden die soms haaks staan op wat je leerde.

Het missende ingrediënt hier is: jezelf kunnen leiden; zelfleiderschap over de hele linie.

Jezelf zien door de lens van JOUW – geen one size fits all – leiderschap shift alles.

Nu kijk je waarschijnlijk door de lens van de ruimte zijn voor de ander, door de lens van verwachtingen die anderen hebben en die jij haarfijn aanvoelt, door de lens die gewend is om waardering te halen uit het doen.

Zelfleiderschap staat hoog in mijn eigen waardesysteem. Toen ik dit voor mezelf begreep en echt voelde, veranderde dat een hele hoop. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Want; een inzicht is fijn; wat je er mee doet maakt het verschil.

We zijn namelijk getraind om hard te werken en om er te zijn voor de ander. Allemaal belangrijke kwaliteiten die nodig zijn om iets succesvol neer te zetten maar voor duurzame groei – waarin er ook oog is voor jou – is er iets anders nodig.

Ik heb het nu niet over funnels of het verfijnen van je niche of het nog meer aanwezig zijn op je socials; au contraire. Ik heb het over het verdiepen van je eigen waarheid, je eigen vertrouwen en het next level durven volgen van je innerlijke leiding.

De focus naar buiten helpt je om iets neer te zetten maar helpt niet om duurzaam door te kunnen groeien en op te schalen, het helpt niet om je bedrijf de tand des tijds te laten doorstaan.

Of beter: je eigen levensgeluk levend te houden en te cultiveren.

Dat gaat over verschillende vormen van zelfleiderschap ontwikkelen in jou.

Echt staan voor dat waar je in gelooft (ook wanneer je realiteit anders is), belichamen van het hoger perspectief en een nieuwe manier van ondernemen vanuit je feminine.

De leiders die we nodig hebben zijn de leiders die verankerd zijn in hun waarheid en moed. Die hun ruimte claimen en excelleren op alle vlakken van hun leven. Wat we nu zien veranderen in de wereld is als je het mij vraagt nog maar het topje van de ijsberg.

Je kunt niet een succesvol bedrijf runnen terwijl je een relatie hebt waar je jezelf steeds kleiner maakt of zelf compleet over je eigen grenzen heen walst. Zoals je één ding doet zo doe je alles. Ik help je om uit te zoomen en te zien wat iets echt is, wat je patronen zijn en je uitdagingen.

Vanuit jouw energie kun je iets draaien; iets of iemand hoeft niet gelijk de deur uit.

Er is alleen een verschil in iets zo draaien dat jouw energie alles en iedereen overeind houdt (de ander faciliteert) en iets draaien zodat de ander op een gezonde manier bijdraagt aan jou. Voel je het verschil?

Het gaat erom dat je jezelf kunt leiden vanuit die plek en dat jezelf echt vertrouwt. Niet pleasen, terugstappen en iedereen om je heen belangrijker maken dan jezelf. Zelfleiderschap gaat zo veel verder dan wat je erover leest en weet.

Dat is het werk wat je voor jou mag doen, niet voor je bedrijf, je gezin, je partner, je buurman of voor je klanten, maar voor jou.

Groter denken, uitzoomen en je heel bewust zijn van hoe jouw energie invloed en impact heeft want je dient iets groters. Hoe meer je in die energie stapt, hoe meer je alles naar je toe trekt wat bijdraagt; óók voor je geliefden en je klanten.

Dit heeft niets te maken met strategie. Het heeft alles te maken met hoe diep je kunt gaan met je eigen liefde wanneer *het* nog niet is zoals je wilt dat het is.

Hoe diep kun je verankerd zijn in je waarheid in tijden die onzeker zijn?

Hoe kun je blijven vertrouwen op het kompas in jou want dat is momenteel de enige richting waar je je echt op kunt verlaten; jouw innerlijke leiding.

Iets wat je goed moet begrijpen is dat jouw identiteit als coach & spaceholder anders is dan die van jou als leider. Als leider moet je ook OK kunnen zijn met oncomfortabel zijn en met triggeren.

(Zo ontdek je ook meteen waar en wanneer jij jezelf kleiner maakt & terug stapt)

Je bent niet alleen hier om te inspireren maar ook om de ander aan te spreken op wat zij niet zien; hun patronen en uitdagingen. De coach is de liefdevolle en uitnodigende ruimte voor transformatie; de leider spreekt de ander ook aan op alles wat ze laten liggen, daar mag je je ook comfortabel bij gaan voelen. Daarmee dien je de ander immers ook.

Dit gaat over toewijding aan datgene waarvan jij voelt dat het er is voor jou en daar overeind blijven; jezelf kunnen verankeren in die waarheid. Dit gaat ook over het ontwikkelen en belichamen van je eigen vrouwelijk leiderschap.

Je groei gaat niet (altijd) in een stijgende lijn omhoog. Soms ga je de diepte in. Alles wat ik doe en wat je ziet heb ik stevig gegrond in mijn eigen ervaring als coach, mentor, vrouw, mijn diepe spirituele practices en (erotic) embodiment en vrouwelijke eros.

Zelfleiderschap gaat ook over naar binnen kunnen gaan, afdalen, niet verdwalen en blijven doen wat je moet doen.

Dat verandert hoe je jezelf zichtbaar maakt, het verandert hoe je spreekt. Het verandert hoe je je beweegt. Niet kijkend naar wat anderen doen, na willen doen of vergelijken maar vertrouwen op jouw leiding, op jouw visie.

Dit maakt het verschil tussen in een fase blijven hangen en daadwerkelijk doorgroeien. Als de vrouw die je bent, de onderneemster die het verschil maakt, de ouder die haar kinderen helpt hun rol hier te claimen, in een relatie waar je man zijn energie er kan laten zijn zoals het bedoeld is.

Vrouwelijk leiderschap; het is geen rol of vaardigheid om iets te verkrijgen of halen. Het is een frequentie waarmee je het nieuwe tot leven brengt in de wereld om je heen.


Vind je het fijn als ik met je meekijk, naar de processen in je bedrijf en leven of naar alles wat er leeft in jouw hart?

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Je kunt me altijd mailen via maike@maikemaessen.nl of meteen je vrijblijvende gesprek met me inplannen.

Wil je meer? Zo werken we samen:

One Day Retreat
Het oude laten gaan en in de vrijere, meer eigen en afgestemde versie van jezelf stappen. Deze One Day Retreat is een intieme samenwerking waarin we integreren wat was en het nieuwe openen en neerzetten met een concreet plan.

De Verdieping:
Voel je weer in de regie van je leven en bedrijf, terwijl je je vrouwelijke kern eert (en je omgeving ook). Dit is mijn signature 6 maanden traject; een prachtige reis die helpt je weer in charge te voelen; over je vrijheid; je lijf, je gevoelsverlangens, het resultaat van je bedrijf, je doen, je sensualiteit, overal. Elk traject is maatwerk en onze tijd samen ben ik volledig gericht op dat wat jij voor ogen hebt voor jezelf. Lees verder.

XX,
Maike

Geplaatst in Afstemmen, Embodiment & Energetics, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Manifesteren, Verandering, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *