Ter ere van alle hardwerkende vrouwen met een zacht hart.

Wat je leerde dat ‘weerstand’ is of ‘een blokkade’, is vaak alleen maar een plek waar je jezelf uit de weg gaat. Meestal: dat wat leeft in je prachtige hart.

Ik heb intussen vele vrouwen mogen begeleiden bij het door de weerstand heen bewegen en ik weet ook dat zij (jij) altijd al weten wat ze vermijden (zelfs als ze het nog niet hebben toegegeven aan zichzelf).

Maar het gaat dieper.

Eén manier waarop vermijding bij vrouwen naar voren komt, is via een archetype in de psyche dat de Schildmaagd wordt genoemd. De schildmaagd is de vermoeide krijger die aan de deur van je hart staat. Ze ontwikkelde zich als een ooit keihard noodzakelijke bondgenoot, bedekt in het bloed van de geleverde strijd in je leven, klaar om toe te slaan en klaar om te beschermen.

Ze is van metaal en zwaard en schild.
En ze is uitgeput.

Ik ben ze tot op vandaag nog niet tegengekomen: een vrouw die support zoekt, die niet van binnen een felle en hyperwaakzame schildmaagd had, die haar hart veilig hield.

Met succes.

Want vrouwen met het meest woedende schildmaagd type, lopen het grootste risico op angst, eenzaamheid en zelfs auto-immuunziekten. Haar aanwezigheid is gelijk aan de verwachting van een strijd maar ook wrijving tussen je ratio, hart en lichaam.

Een overactieve schildmaagd zorgt ervoor dat het lichaam zich schrap zet voor impact en teleurstelling verwacht. Ze zet zich schrap voor er grote hoeveelheden liefde / geld binnenkomen.

Mijn eigen schildmaagd was ooit een bang en boos meisje wat zich oneindig afvroeg waarom ik zoveel moeite had om mensen binnen te laten. Waarom mensen mij afstandelijk vonden.

Misschien heb jij er ook een.

En weet je…je hebt helemaal gelijk dat je een sterke ‘hartverdediger’ creëerde. We kenden geen andere manier om onszelf veilig te houden terwijl we ook te maken kregen met trauma, groei en alle levenslessen die soms zo’n pijn deden.

Je trotseerde het allemaal. En toch…

Als je een volwassen vrouw bent met een woeste innerlijke verdediger… vermijd je een cruciale stap die je weerhoudt van het voluit EN-EN geluk waar je zo naar verlangt.

Je vermijdt het vertrouwen in jezelf.

Als je jezelf echt zou vertrouwen, zou je hart geen Viking-achtige krijger nodig hebben, tot op de tanden bewapend, omdat je zou weten wie je binnen mag laten en wie je moet afwijzen.

Op dit punt in je leven moet je stoppen met wachten tot iemand anders de deur naar je hart openbreekt en bewijst dat je geen verdediger nodig hebt. Liefde zal je op deze manier niet kunnen bereiken. Maar geld ook moeilijk.

Probeer in plaats daarvan het schildmaagddeel van je psyche te vertellen dat haar dienst voorbij is – je kunt nu binnenkomen, lieve meid. Breng haar in je hart en nodig haar uit om bij het vuur te komen zitten, geef haar thee en eten.

Geef haar een bad met heerlijke olie en help haar weer lekker te ruiken. Verzacht en masseer haar huid en handen – ze is daar al een hele tijd.

Laat je vertrouwen in JEZELF de deur naar je hart vinden. Vraag de energie om je heen, om hulp.

Je zult versteld staan van de opluchting die door je lichaam stroomt als je ratio en hart als een team gaan werken in plaats van dat wat binnen wil komen, met een zwaard te bestrijden.

Als je nog niet hebt geleerd je eigen leiding te vertrouwen en vast te houden – in de momenten waarop je het oude naar het nieuwe overbrugt – kan ik je helpen.

Je kan belichaamd onderscheid leren maken, waardoor je openstaat voor meer liefde, voor plezier en levenskracht, dan je je nu kan voorstellen.

Als je wilt doen waarvoor je hier bent, moet je ophouden de hele tijd in de verdediging te zitten. Jouw doel -zakelijk en persoonlijk – vraagt toegang tot je hart en ziel.

Ik wil dat voor jou, voor mij, voor ons.

De keuze is aan jou. Het opgeven van je verdediging is de eerste stap. Daarna moet je de beslissingen en het vertrouwen onder ogen zien die je tot nu toe uit de weg bent gegaan.

Dat is het pad naar blijvende voldoening en innerlijke vrijheid.

In april start mijn mastermind, klik hier.
Als je geïnteresseerd bent in een privémentorschap, stuur me dan een mail, dan kijken we of we bij elkaar passen.

Liefs!
Maike

Geplaatst in Embodiment & Energetics, Persoonlijke ontwikkeling, Vertrouwen, Vrouwelijke Energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *