Vrouwelijke energie & ondernemen; inspirerende verhalen uit mijn business.

Vrouwelijke energie en ondernemen; de hoogste tijd voor wat inspirerende inside verhalen uit mijn business mentoring.

De afgelopen maanden was het druk in mijn praktijk. Naast de tweede ronde thuisonderwijs (pfffff x 235) werkte ik samen met de leukste onderneemsters aan hun bedrijven vanuit vrouwelijke energie. Daar ga ik in de komende blogs wat meer over delen; en dan met name over het gemeenschappelijke thema wat terugkwam voor deze vrouwen. Natuurlijk deel ik volledig anoniem & vraag ik vooraf toestemming.

Voor deze serie heb ik drie onderneemsters uitgekozen.

De eerste onderneemster is gespecialiseerd in het creëren van strategieën voor andere ondernemers, ze is een kei in haar vak en haar bedrijf groeide enorm in deze tijd waarin we meer online doen dan ooit tevoren.

Voordat ze me inhuurde als haar business mentor voelde ze; dit moet ook anders kunnen.

Het thema wat bij mij – in vergelijking met andere business coaches – meer ruimte krijgt is de link naar je vrouwelijke energie, naar diepgang in je vrouwelijkheid terwijl je maximaal succesvol onderneemt.

Dat is precies waarvoor ze mij inhuurde. We hebben vooral geleerd om te vertrouwen op het doen, in plaats van vertrouwen op ons prachtige, vrouwelijke zijn en te werken met ons magnetisme en aantrekkingskracht.

Tijdens de eerste sessie formuleerden we het doel van onze reis samen.

Onze focus ligt op meer ruimte voor haar, voor haar feminiene energie, haar vrouwzijn in haar bedrijf.

Ze wil weer AAN gaan van wat ze doet, blij worden van haar klanten en met energie beginnen aan haar dag. Haar groei van de afgelopen maanden vraagt om nieuwe stevigheid als onderneemster waar het aankomt op haar expertise plus een aanbod en online presence die hiermee matchen.

Als het gaat om haar kennis en kunde, staat deze vrouw enorm sterk. Zo blinkt ze uit in het nemen van actie – iets wat ze nooit anders heeft gedaan – tot het aankwam op ook nog kunnen genieten van het leven buiten je bedrijf. Zoals ze zei: ‘ik heb na jarenlang hard werken het succes wat ik wilde, alleen zit ik ZO vast in een stramien van ‘dit is hoe we het doen’ dat ik als tijdens de tweede thuisonderwijs ronde merkte dat ik me niet meer mezelf voelde. Ik wil weer tijd voor mij, gezelligheid in mijn gezin. Ik wil weer buikpijn van het lachen in plaats van buikpijn om hoe ik alle ballen hoog kan houden.’

Wat deze vrouw ook benoemt – en wat ik 100% herken – is denken dat je niet alles kunt hebben. Onbewust staan we ons eigen succes in de weg, iets wat ik zeker heb gedaan; meer dan eens zelfs en in verschillende fases van mijn ondernemerschap.

Het zijn de oude overtuigingen, verhalen en conditioneringen die de weg dicteren. Dit is waarom ik werk met de vrouwelijke energie en wijsheid; ik ontdekte namelijk al heel snel in mijn eigen bedrijf dat er punten zijn waarop ik met ‘doen’ niet verder kwam in ‘voelen’ waar het hem nu echt in zat.

Ik had me wat af geheeld op het gebied van mijn geld mindset en ik affirmeerde me een ons. Deze vrouwen bleven – net als ik destijds – hangen in het zoeken buiten zichzelf terwijl onze groei als vrouw ook ligt in ons lijf, niet louter in het nemen van actie, strategieën en opschalen.

En daar zit ‘iets op’ zoals ik dat wel eens zeg. Omdat je iets gaat doen wat niemand uit jouw vrouwenlijn deed; er zijn geen voetsporen om in te treden. Tegelijkertijd dragen we wel ‘de jassen’ van onze moeders…en hoe lief en fijn deze vrouwen ook zijn, we mogen onze eigen keuzes maken en teruggeven wat het zakelijk ontvangen niet dient.

Deze tijd nodigt ons allemaal uit om via de eigen verbinding en vrouwelijke energie het zakelijk fundament te versterken.

Het is waar je altijd op terug kunt vallen. Ook wanneer – zoals nu – allerlei systemen af beginnen te brokkelen en wij duidelijk voelbaar onderdeel zijn van het nieuwe. Zonder dat je exact hoeft te pinpointen wat dat nieuwe is.

Via die diepere laag in jou open je dit en breng je het vol vertrouwen naar buiten.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis! 

Geplaatst in Leiderschap, Manifesteren, Van hoofd naar hart, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *