Waarom mindset alleen niet genoeg is om door het glazen plafond te breken.

Je mindset overwinnen is iets wat je als onderneemster tegenkomt op weg naar zakelijke groei, zelfleiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Mindset gaat over hoe onze gedachten van invloed zijn op wat we geloven over wat mogelijk is in ons persoonlijke en professionele leven.

De onderneemsters met wie ik werk hebben al heel intensief aan deze overtuigingen gewerkt. Ze weten rationeel wat ze moeten denken en doen om vooruit te komen. Misschien herken je dat wel. Tegelijkertijd is iets begrijpen niet hetzelfde als iets daadwerkelijk in je lijf voelen en belichamen.

Want…waarom blijf je soms vast zitten onder een soort glazen plafond als het gaat om het resultaat van je bedrijf?

Wat de show runt is dat wat we onbewust geloven; dat is de kracht van je onbewuste brein. Het zijn de diepgewortelde patronen, denkfouten en overtuigingen die ons succes definiëren; niet puur de acties die we nemen. Als ik met vrouwen werk, help ik hen van deze patronen af én om ze te overstijgen. Het leidende principe hier is: wil je extern groeien, dan begin je van binnen. Dat is waar belichaming om de hoek komt kijken.

Embodiment versus Mindset

Mijn carrière begon ik als communicatieadviseur; ik ben opgeleid in het overbrengen van een boodschap, in de toegepaste psychologie achter communicatie en de interactie tussen boodschap en ontvanger. Dit zijn onmisbare tools die ik nu nog toepas; ze hielpen me echter niet om me anders over mezelf te voelen.

Ik had al die kennis, alle middelen én een diep gevoel van er niet mogen zijn. Rationeel wist ik dat dit niet klopte, gevoelsmatig was het anders; afwijzing was een groot thema in mijn leven.

Dat weerhield me er niet alleen van om resultaatgerichte actie te ondernemen in mijn leven en bedrijf, het voorkwam ook dat ik moeiteloos ontving.

De sleutel die ik zocht

Pas toen ik mijn lichaam en energie betrok in het geheel, bleek ik in staat om balans aan te brengen in doen en vertrouwen, in actie nemen en de overgave.

Dat glazen plafond staat namelijk symbool voor de onzichtbare lijn tussen je hoofd en je lijf. Rationeel weten we het allemaal wel; voelen is  een ander verhaal…en dat terwijl je vrouwenlijf magisch is. Niet op de Disney manier trouwens waar je weinig invloed op hebt, maar op de manier die verbonden is met je vrouwelijke wijsheid.

Door het toepassen van belichamingsoefeningen leerde ik hoe ik mezelf volledig toestemming kon geven om mijn mystiek, vrouwelijke aantrekkingskracht, verleiding en magnetisme tot uitdrukking te brengen, ook in mijn bedrijf.

Belichaming is wat je helpt om patronen energetisch los te laten en die nieuwe ruimte en diepte in jezelf aan te gaan. Eigenlijk is het een prachtige vorm van zelfacceptatie en eigen liefde omdat je leert ergens met je gevoel naartoe te gaan. Mindset is onderdeel van belichaming; het staat echter niet los. Wat goed is om te weten is dat het merendeel van onze acties wordt geleid door ons onderbewustzijn en wordt beïnvloed door eerdere ervaringen en zelfs vorige levens.

De blauwdruk van je ziel

Om verder te gaan dan die bovenlaag vraagt je om de reis naar binnen te maken en naar jouw diepgewortelde waarheden kijken.

Waarom zijn ze daar en van wie zijn ze eigenlijk? Ik noem ze wel eens oude jassen. Het zijn oude manieren die je als meisje aannam om de wereld te begrijpen, destijds hielpen ze je op de een of andere manier. Om ergens in staande te blijven bijvoorbeeld, alleen…jij bent dat meisje niet meer en die muren mag je laten zakken. Ze houden namelijk ook buiten wat je wél wilt.

Als je jezelf de ruimte geeft om met deze onbewuste patronen te werken, spreek je de diepere laag aan. Zodat je ruimte maakt om dat deel van jou te voelen wat gaat over je aantrekkingskracht, je identiteit en over wat je écht te brengen hebt.

She remembered who she was, and the game changed

Dit gaat zoveel dieper dan bewust en rationeel tegen jezelf zeggen: je moet je gedachten veranderen. Het diepere werk verandert je van binnen naar buiten.

De rol van energie

De energie die je in je lichaam vasthoudt, is de energie die ook in de buitenwereld voelbaar is. Voor je nog maar één woord hebt gesproken, is dat waar een ander verbinding mee maakt.

Als je alleen met je hoofd en mindset werkt, ga je door met het zoeken naar antwoorden buiten jezelf

Maar wanneer je het lichaam en de energie in dit werk integreert, ben je in staat om naar je individuele blauwdruk te kijken en vooral dat te omarmen wat in lijn is met wat jij ten diepste verlangt.

Meer hoofdwerk helpt je niet om uit je hoofd te komen.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis! 

Geplaatst in Geen categorie, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *