Wat als het niet is zoals je wilt dat het is? (over de link tussen je zakelijk succes & relaties)

In deze blog geef ik je een kijkje achter de schermen. Ik ben business mentor, maar zoals je misschien weet is je business ook verbonden met je persoonlijke leven.

Natuurlijk heeft alles heeft haar eigen energie, de schakel ben jij. Als me je al langer volgt dan heb je me wel eens horen zeggen: jij bent de bron; je energie is een goudmijn en je lichaam is een portaal.

Sinds het allereerste begin werk ik met de spiegels in het gezinsleven omdat in die spiegels prachtige parels verborgen liggen die je ook zakelijk in kunt zetten. Dat weet ik omdat ik zelf deze ervaring heb en ondertussen met tientallen onderneemsters heb gewerkt die dit ook aan de hand hebben gehad.

Ik heb bijvoorbeeld gewerkt met de onderneemster wiens partner een andere relatievorm wilde. Hoe ga je daarmee om, hoe blijf je bij jezelf als je het gevoel hebt dat de grond onder je voeten vandaan wordt getrokken?

Allerlei oude kindstukken worden geraakt, je worstelt met ontelbaar veel vragen en hebt ook nog jouw bedrijf en privéleven draaiende te houden.

Of de onderneemster die aanklopt met de vraag: ik weet niet zeker meer of dit wel is wat ik wil, hoe kan ik hiermee omgaan?

Allemaal vragenstukken die ik zelf ook ken, waar ik zelf ook doorheen ging. Een partner die afwezig is – fysiek of in de energie – maakt dat we zelf op een plek gaan staan die eigenlijk niet een bijdrage is in ons bedrijf.

Hoe verander je dat?

Mijn advies is altijd: geef jezelf tijd, ruimte en toestemming om te onderzoeken wat jij wil van het leven. Toen ik hiermee begon werd me pas duidelijk hoezeer wat ik wilde, eigenlijk over anderen ging en niet over mij of mijn bedrijf.

Dat is niet erg, ik denk dat bijna elke vrouw / mama dit herkent, dit kun je allemaal veranderen en relatief snel ook.

Blijf ook zoveel mogelijk uit conclusies, aannames en oordelen. Vooral naar jezelf. Ik weet dat dit niet makkelijk is wanneer je voor je gevoel zo diep wordt geraakt; met open ramen en deuren onderzoekt het makkelijker.

Je groeit namelijk nergens zo hard als in relaties – een partnerschap, huwelijk, co-ouderschap, de cliënt – coach relatie, de ouder-kind relatie – om er maar een paar te noemen.

Door open en eerlijk te kijken, door te kiezen in welke spiegel je wel – en welke je niet – kijkt, zijn deze spiegels een springplank voor je zakelijke groei. Ook al is dat misschien niet je uitgangpunt, het is wel mooi meegenomen. Want als je je verlangen helder hebt dan weet je ook dat dit overstijgt waar je ooit mee begon.

Schrijf in alle open en eerlijkheid over hoe jouw ideale relatie is. Dit kun je echt op elke relatie toepassen; mijn co-ouderschap was in het begin echt geen halleluja met engelenmuziek op de achtergrond. Ik ken de frustratie – en de vader van mijn kinderen net zo goed. Maar als ik kijk waar we nu staan; samen en alleen, dan kan ik alleen maar trots zijn op elkaar en onze kinderen.

Toen mijn vader plotseling overleed afgelopen december waren onze kinderen bij hem. Ik wilde zo snel mogelijk naar mijn moeder; dat was een ritje van een 50 minuten. Hij bood aan om onze kinderen later naar mijn moeder te brengen, zodat ik meteen naar mijn moeder toe kon.

Dat we er in tijden als deze voor elkaar en onze kinderen kunnen zijn, zonder te projecteren en te eisen…betekent alles voor mij.

Hier kwam ik echt niet zomaar.

Blijf het open benaderen; je hoeft niets nu op te lossen maar jouw energie kan wel een bijdrage zijn aan de oplossing.

Blijf vragen stellen:
Wat is er nog meer mogelijk?
Hoe kan deze situatie op het allerhoogste niveau bijdragen aan ons allemaal?

Kun je hier hulp bij gebruiken? Stuur me gerust een mail om de mogelijkheden om samen te werken te bespreken via maike@maikemaessen.nl of WhatsApp me op 0619426332.

Wil je alvast iets lezen over hoe onze samenwerking eruit ziet? Klik dan hier.

Liefs!

Ontvang tips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis! 

Geplaatst in Innerlijke wijsheid, Je ware zelf zijn, Persoonlijke ontwikkeling, Verandering, Vertrouwen, vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke wijsheid, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *