Wat moet er van ‘hold’ zodat jij kunt groeien? (ai…groeipijn)

Remmen en gas geven; met je auto kan het niet en in je bedrijf ook niet. Toch is het wel wat we vaak nog doen. Omdat groeien ook ontzettend spannend is…helemaal als je persoonlijke ontwikkeling verkoopt.

In deze blog neem ik mee op reis van toen naar nu. Ik ben behoorlijk wat tegen gekomen de afgelopen jaren (meestal was ik het zelf). Mijn allereerste aanbod ruim 4 jaar geleden was bijvoorbeeld gericht op mindset, belemmerende overtuigingen ombuigen en oude verhalen loslaten.

Mijn eerste klanten waren toen vaker mannen dan vrouwen: gericht op struggles binnen (ouder) relaties of kijkend naar hoe je lijf je richting aanwijzer is. Want hoe kun je daar anders naar kijken en laat je het vóór je werken in plaats van tegen je. Ik ben bijvoorbeeld hardhorend (groot drama die ondoorzichtige mondkapjes momenteel) en voelde dat dit juist eerder een richting was dan een belemmering. Stap voor stap richtte ik mijn leven zo en dat ik mijn hoorapparaatjes vrijwel niet meer gebruik. Dat vertrouwen was er echt niet zomaar…ik heb mezelf heel lang het verhaal verteld dat ik niet zonder die apparaatjes kon [bewijsstuk 1].

Dit voorbeeld laat het mij zo mooi zien: alles valt of staat met die innerlijke verbinding.

Later verdiepte mijn aanbod. Vanuit die oude overtuigen bekeken we de nieuwe werkelijkheid via je innerlijke waarheid en ging het veelal over het ontdekken van je missie…dat ene waar jij het verschil maakt in het leven van anderen (en jezelf!).

Ik heb een tijd onderzocht (2017) wat kinderen te maken hebben met mijn missie, aangezien dit in mijn leven super heftig terugkwam. Dat verhaal lees je op de over mij pagina. Als mama in deze tijd zijn je kinderen altijd onderdeel van wat je te brengen hebt. Het staat niet los. Ik vond het toen lastig om in te zien dat dit niet mijn weg was aangezien ik het ‘kinderstuk’ zo ontzettend diep voelde [bewijsstuk 2].

Hoe je één ding doet, zo doe je alles.

Het waren ALTIJD onderneemster die bij me kwamen. En toch zag ik dat niet, gek he? [bewijsstuk 3]. Het heeft een tijd geduurd voor de business mentor in mij opstond. Nu begeleid ik onderneemsters naar helderheid in hun verlangen, naar overvloed en richting vanuit overzicht. Hoe laat je klanten aanhaken, hoe zorg je voor een stabiel inkomen als onderneemster?

Mijn achtergrond is communicatie en waar dat in het bedrijfsleven vooral naar buiten toe was gericht neem ik je nu mee naar binnen. Waar we die verbinding aanbrengen zodat jij een groot vertrouwen ontwikkeld vanuit je eigen wijsheid. En dat vervolgens praktisch neerzet in je bedrijf. Eerst jij en jouw energie en daarna laat je dat je bedrijf in vloeien.

Komt die achtergrond dus prima van pas; want alles staat (of valt) met de juiste boodschap. Zo werkt het voor mijn cliënten ook; niets wat je hebt gedaan, deed je zomaar.

Onderneemsters komen nu bij me omdat ze hun onderneming naast een loondienst baan hebben en voelen: dat mag anders. Ze willen de overstap maken; hoe je vlieg je dat praktisch en energetisch aan?

Of het is de onderneemster wiens bedrijf wel al staat maar die verlangt naar helderheid, richting en dat stabiele inkomen met behoud van eigen tijd. Dat boek op je nachtkastje heeft af en toe ogen die je vragend aankijken terwijl jij nog een rondje social media gaat doen [voorbeeld uit eigen koker; bewijsstuk 4].

Beiden gaan over vertrouwen op je zijn – op wie je bent – in plaats van vertrouwen op wat je allemaal doet. Wat ook geweldig is…don’t get me wrong, alleen zet je een duurzaam bedrijf – wat jou OOK draagt – niet zo neer. Als vrouw mag het anders en daar komt die prachtige vrouwelijke wijsheid om de hoek kijken. Dit gaat over je eigen weg ontdekken. Niet in de voetsporen treden die er al zijn, maar je eigen sporen creëren en vanuit die koers een enorme bijdrage zijn voor iedereen om je heen.

Vrouwelijke wijsheid gaat ook over loslaten wat niet meer past een laten groeien wat je wel wil. Het gaat over (op) jezelf vertrouwen in de diepere laag. Jij voelt welke op welke manier je wil ondernemen en leven …. jouw hoofd vertelt je dat dit niet kan. Ik help jou om dat vertrouwen te laten groeien en het groter te maken dan het verhaal wat je hoofd je verteld.

Omdat dat verhaal conditionering is; het zijn de verhalen van je (voor)ouders, van de maatschappij, van iedereen maar niet van jou. Het zijn de voetstappen waarin we zouden treden als we het innerlijk werk niet zouden doen.

We leven nu in een super interessante tijd; in een tijd waarin zoveel meer mogelijk is dan wat ons hoofd ons wijs wil maken.

Ik leer jou om je voet langzaam van de rem te halen en om in de energie van vrouwelijke wijsheid te stappen. Zodat je van binnenuit een krachtig fundament onder je bedrijf legt. Zo bereik je het gewenste én duurzame resultaat. Alleen op een andere manier dan hoe je het misschien geleerd hebt. Met meer plezier en vertrouwen, terwijl je meer ontvangt en jezelf op de eerste plek zet.

Voel je aan alles dat je niet langer hortend en stotend vooruit wil maar feminine flow en stabiliteit? Kies dan nu voor je vrijblijvende business activatie sessie. Tijdens dat gesprek maken we persoonlijk kennis, bekijken we waar je nu staat en wat je voor ogen hebt voor jezelf. Ik laat je graag zien wat je mogelijkheden zijn….het is altijd meer dan je denkt ^^.

Geplaatst in Vrouwelijke wijsheid, Weten wat je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *