De Weg van Vrouwelijke Transformatie: het toelaten van je schaduw

In de reis naar persoonlijke groei en transformatie is het essentieel om je eigen blinde vlekken, donker en schaduw te kennen.

Net zo belangrijk als de verantwoordelijkheid te nemen voor je acties. Zelfs op de momenten waarop je voelt: ‘van mij hoeft het niet meer’.

Dit is een aspect dat vaak niet wordt belicht in de online wereld; waar het doen van innerlijk werk soms wordt voorgesteld als comfortabel en mooi waardoor je de echte groei uit de weg gaat. En dan is er nog de koppeling met het snel behalen van resultaten – ALS en zolang je maar doet wat het vraagt.

Op weg naar je eigen transformatie en zakelijke groei kom je heel wat obstakels tegen. Niet alles kan je meteen plaatsen of ergens aan toeschrijven.

Bijvoorbeeld, de vrouw die pijnbomen gooit naar haar partner of kind. Het kan een gevolg zijn van een eerdere ervaring maar het kan ook iets anders zijn:

Het vrouwelijke aspect in ons heeft de potentie om een moment te ‘verpesten’ en om disruptief te zijn. Haar diepere waarheid haalt onderuit wat niet in lijn is met haar essentie. Dit deel leeft in elke vrouw. Soms is het geen kwestie van trauma respons, maar eerder een aspect van onszelf dat we nog niet zo goed kennen.

Iedereen wil de vrouw zijn die alles heeft. Niet iedereen is bereid om in het vuur te zitten en vanuit haar eigen as weer op te bouwen.

In plaats van de pijnbomen af te vuren (en zeker niet krijgen wat je verlangt), kun je leren om het vuur in jezelf te laten branden en de verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat daarna komt. Een weg die nieuw is voor veel vrouwen, want we hebben dit niet voorgeleefd gekregen. Onze moeders hadden niet dezelfde tools, die wij wel hebben.

Vaak zijn vrouwen bang voor hun eigen kracht en nog meer voor de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.

We zijn bang voor wie we niet meer kunnen zijn. Er is angst voor hun eigen onderwereld en schaduwzijde, vooral als het gaat om je eigenwaarde en de prijs die je moet vragen. Je kan niet meer iedereen meedragen, zoals je deed.

In plaats van daar naartoe te gaan, spelen we het uit. We zoeken aandacht van mannen, we projecteren, we geven anderen de schuld. We maken het lichaam zo vol of zo leeg dat we niet kunnen voelen. Of we maken ons klein. En nemen onze verlangens en bedrijven hierin mee.

Misschien door het zoeken van aandacht van mannen, het projecteren van problemen op anderen en hen zien als oorzaak of reden waarom je niet hebt wat je verlangt. Misschien vul je je lichaam met afleiding of maken het juist leeg, zodat je niet hoeft te voelen. Of je maakt jezelf klein en negeert je verlangens en ambities.

Het begin en het einde van transformatie zijn vaak de meest moeiteloze delen van de reis.

Voel het, zie het voor je en ontvang!

Het zijn vaak de enige stukken die we zien, bij anderen. Waardoor je, als je ervaring je dieper vraagt te gaan, dat fout maakt en uit de weg gaat.

Maar de voorbereiding op transformatie? Dat is de taak van een krijgeres.

Omdat de sensaties sterker zijn dan het vermogen om er mee te werken.

En wat ik zeker weet: we kunnen deze fase niet overslaan.

༄ Niet weten wie je bent
༄ Niet weten waar je heen moet
༄ Niet weten wat je waard bent

Het is een cruciale fase die je niet mag overslaan.

Het is pas wanneer we jezelf volledig hebt ‘leeggemaakt’ dat er ruimte ontstaat voor een nieuwe identiteit om binnen te komen.

Dat gebeurt altijd en het voelt als een wonder.

Dit is waar je een energetische match wordt met je verlangen en alles wat daartussen ligt.

Kun je hier hulp bij gebruiken?

1: schrijf je in voor de nieuwsbrief (hieronder) en volg me op Instagram voor dagelijkse tips.

2: kies voor privé begeleiding of start met je online programma.

Voor vragen of een kennismaking, kun je me ook altijd mailen: maike@maikemaessen.nl

Liefs!

Ontvang gratis tips en inspiratie:Geplaatst in vrouwelijk ondernemerschap, Vrouwelijke Energie, Vrouwelijke wijsheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *